Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (964)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Zábava jako z osmdesátek i s těmi nonsensy... 😋 Ale všichni hrají, co scénář dovolí a některé vtípky se fakt vyvedly! 😃 Neobsahuje moc nevhodného humoru, takže se to dá i jako dětský film (což ani jiné určení snad nelze)...

plakát

Píseň moře (2014) 

Oproti Brendanovi (který straší některé ještě teď, že Éčko? 😉 ) je Píseň moře přes svou podivnost dobře stravitelný pro malé i velké. Malí jedou první linii, dospělý tuší druhý plán záhy, ale společně ten krásně namalovaný svět můžeme nazřít každý ze svého úhlu. Spoiler alert, vyrovnání je lék.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Šajzekate! To byla zhůvěřilost non plus ultra! Možná nejdrsnější filmové vtípky ever! Dokonalý mix komedie a dramatu, kdy jedno v druhé přechází někdy šokem jindy je hranice v podstatě nejasná.

plakát

Major Grom: Morový doktor (2021) 

Fuj hnus! Proč mi nikdo neřekl, že je to z Ruska! To bych jistě patřičně snížil ohodnocení! Takhle zůstane vzpomínka na slušnou jízdu se všemi komiksovými plusy i mínusy. Učící se hlavní hrdina, složitý zloduch, vtipná dívka, která na konci neskončí v náručí, kamarád... a konec. Dobrý nebo špatný?

plakát

Válka zítřka (2021) 

Tož tedy jo! Měla jsi správný tip drahá. Bylo to super! 😎

plakát

Divoký Spirit (2021) 

Napínavé tak, že jsem oproti všem předpokladům v kině vůbec neusnul a užil si s Éčkem kino za vysvědčení. Celkem minimální propagace ideologií a přes pár momentů, kdy smrt by nepřišla jen se štěstím slušný příběh.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Hlasy Kukyho a Hergota jsou dokonalost, radost poslouchat. Ale šel jsem do Kukyho po Třech bratrech a nepřišlo "to". V detailech perfektní, přehršle nápadů. Ale nějak jsem tomu neporozuměl. A poptávka po repríze u juniorstva nebyla, tak jsem asi nebyl sám. Tak si teď říkám, jít do Tmavomodrého světa?

plakát

Tři bratři (2014) 

Tak to byla (a je pecka)! Léta odkládání díky špatným hodnocením se ukázala lichými! Díky vměstnání tří pohádek do jedné, došlo k ořezání všechno zbytečného a příběhy odsýpají jedna radost! Protože "klasické" pohádky obsahují místy absurdní logické díry, které obstojí tak leda v pohádce... 😉 Nicméně na tomhle dílku je vidět, že ho dělá někdo, kdo umí. Kdo má v rukou příběh, herce, obraz i zvuk. Písničky a citáty u nás rezonují dlouho po shlédnutí. Děsivě hnusný vlk, dcera a matka, číslo popisné, nejlepší (lehce děsivé) ztvárnění Měsíčků! Šupa! 😎

plakát

Šípková Růženka (1959) 

Pro mě překvapivě dobrá pohádka, která odsýpá, baví bez ohledu na lapsy Počasíčka s pol. Tedy v podstatě se pohádka děje díky oněm lapsům, bez nichž by vlastně ani pohádkový příběh nebyl a byl by klid... 🙂 Zloba strašidelná, princ chrabrý, princezna Aurora nevinně roztomilá, víly na zabití, králové středně těžce karikovaní. Hudba hezká. Jedna hvězdička chybí (jak o tom přemýšlím) vlastně za moje stáří, ne za nedostatky filmu... 😊