Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 533)

plakát

Zen – Grogu a černočerňáci (2022) 

Tohle asi člověk musí vidět zfetovaný, aby v tom viděl ten hlubší smysl. Animace je ovšem pěkná a působí to takovým zvláštně zen uklidňujícím způsobem. Grogu má dneska přesně tři roky!

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Máte chuť dívat se dál? Nemáme... Sračkárny o rádoby dobré náladě s náhodně vygenerovanými problémy pokračují. Vážně bych chtěl vidět jak v tomhle typu filmu někdy v půlce přiletí mimozemšťani, kteří chtějí žrát lidem mozky a po otevření prvního zjistí, že tam žádný nemají a ze vzteku zlikvidujou celou planetu.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Pickmanův model (2022) (epizoda) 

Původní Lovecraftova povídka je jiné kafe, ale mistr také pracuje s neviděným a nepředstavitelným což se vizualizuje dost špatně. Troufám si ovšem říci že jde o velmi povedenou adaptaci se solidním Barnesem a znepokojivým vykukem Gloverem. Dějové odbočky jsou poměrně pádné a dovětek klasicky děsivý. U Lovecrafta je nejpodmanivější to, že nedořečené je vždy mnohem děsivější než ona vizualizace. Proto jeho adaptace asi nikdy nemůže být za plný počet.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Docela pohoda. V podstatě jako jednička jen se případ proplétá více s Sherlockovým. Cavill hraje nalitého Holmese a Enola zjišťuje, že být sama není fajn. Ty šokující castingové zvraty zase tak překvapivé nejsou, protože Black live marters jenom možná kdyby ten šok v závěru nestál jen na tom. Enola toho totiž přehlíží mnohem více než divák. Stávka v sirkárně je ale super. Aspoň víme proč všechny fabriky čeká automatizace.

plakát

Zpívej (2016) 

Nemám pěvecké soutěže moc v lásce, ale dceři se to zdá se líbilo takže asi v pohodě. Zvířata jsou správně bizarní, chameleonka z nich jednoznačně vede. Precizně poskládaný soundtrack pak tahá celé finále. Scény s útěkem táty opice z vězení s podkresem od Eltona jsou dost povedené. + Skvělý Frank na závěr... Hvězdné obsazení jsem neslyšel, u pohádek je u nás nepřekvapivě preferován dabing.

plakát

Obr Dobr (2016) 

Netuším proč si Spielberg vybral zrovna tuhle neslanou nemasnou pohádku ke zfilmování. Průměrná nuda, která tak tak zabaví dečka, ovšem s krásnou Williamsovou hudbou. Jediné zábavné momenty jsou ty kde se prdí.

plakát

Rod Draka (2022) (seriál) 

Konečně se to začne rozjíždět a konec. Rod draka hraje natahovanou, naštěstí má na své straně vynikajícího Matta Smitha, který když si to napochoduje na scénu tak si krade celou show pro sebe. Milly Alcock je fantastická a první půlka seriálu bavila díky ní o chlup víc. Paddy Constantine předvedl nejpomalejší umírání co jsem zatím viděl naprosto bravurně. Škoda tedy jde roztažených intrik a keců bez valného významu. Končit se mělo pořádným konfliktem ne těsně před ním.

plakát

Na pivo do první linie (2022) 

Snímek o pivu... na výletě... do Vietnamu. Farelly po Zelené knize zůstal věrný výstředním příběhům čerpajícím ze skutečných událostí. Dobrodružná komedie s přesným Efronem a vynikajícím byť malinko nevyužitým Crowem se s přibližujícím závěrem láme v silné válečné drama o tom co to válka doopravdy je. Jak špatně ji civilisté doma chápou a proč a kdo ji vlastně rozpoutává. Téma které je právě dnes tak důležité. Informační válka kdy interpretace, dohady i špatně komunikované zprávy tvoří chaos, který je sám sebou přikrmován. Na plný počet tomu něco málo chybělo, ale bylo to hodně blízko. Ti, co tuhle válku řídí, vlastenci nejsou. Jsou to politici, a lži jsou jejich měnou. Když budou lhát dál, budou sem dál posílat kluky na smrt, aby ospravedlnili ty mrtvé.

plakát

Pixar Popcorn (2021) (seriál) 

Zábavné jednohubky téměř bez dialogů. Čestnou výjimku tvoří verbální průjem Zajdy a kačátka, kteří nezavřou huby. Mezi obzvláště povedené díly patří Sůša a Úklid Úžasňákových.

plakát

Tři tisíce let touhy (2022) 

Těžkotonážní romantika v přitažlivém vizuálním kabátku. Staromilské tempo vyprávění, charismatický Idris a příběhy v příbězích o lásce a touze. Variace na pohádky tisíce a jedné noci, také očividně Millerův srdeční projekt ve stylu Terryho Gilliama, protože jde o čistou protiváhu bezhlavé akci, kterou po Šíleném Maxovi všichni očekávali. Tohle je spíš podmanivý kousek na rande.