Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 533)

plakát

Věčně tvá nevěrná (2018) odpad!

Propagace nevěry s mizerným scénářem a tomu odpovídajícími hereckými výkony. Spousta dětí, které vinou tohoto filmu přijdou o stabilní rodinu jednou budou tvůrce žalovat. Ta snaha zobrazovat českou "realitu" je vážně děsivá. Pasáž s rouškou v dnešní době všechny pěkně nasere.

plakát

Finch (2021) 

Optimistická, postapokalyptická roadmovie, kterou se táhne skvělá podprahová linka o tom, že lidi jsou zmrdi a když nějakého uvidíš radši ho sejmi nebo uteč. Hanks přežil Covid-19, aby ho dostala Erupce na slunci-28 a děravá ozonová vrstva (jako ementál), tak si postavil robota, který se mu bude starat o psa, až bude "trvale nepřítomen". Protože se na bunkr v St. Luis řítí megabouře sbalí věci, robota a psa a zamíří do San Franciska podívat se před smrtí na most Golden Gate. Snímek, který sedne všem a zároveň málokomu má sice klišovitou zápletku, ale střídá nálady (rozjařené veselí s pesimistickou depresí) nečekaně přirozeně. Robotí piškuntálie ve stylu prověřeného Čísla 5/Wall-eho baví a Hanksovy výchovné kárance, které hlavního lidského hrdinu často ukazují jako asociálního hajzla dávají onu ponurou protiváhu. Poměrně originální přístup Sapochnik doplňuje několika katastrofami, na které na cestě hrdinné trio narazí.  Určitě se dalo jít jiným směrem pojmenovat to Jeff a zkoumat ožívání robota, maximálně využít potenciál dané látky (a mít tři hodiny), ale tahle linie o smiřování se se smrtí a bilancováním o tom co je důležité má taky své klady.

plakát

Policejní film (2021) 

Metadokumet o dvojici mexických policajtů a jejich zkušeností s korupcí. V půlce to střihne do jakýchsi záběrů z natáčení a výpovědí herců, kteří je hrají což je hodně zvláštní. Nula akce, žádná snaha to něčím ozvláštnit. Téma je nosné a i to ukázání pravdy má něco do sebe, ale tohle pro boha nemusel být celovečerní film. Stačila půlhodinová epizoda seriálu.

plakát

Voyagers - Vesmírná mise (2021) 

Burger umí pěkný vizuál a i premisa je zajímavá, ale nestačí to. Scénář je slabý a brzo sklouzne do předvídatelné rutiny. Dečka se chovají jako idioti na výlisk, sympatické není ani jedno. Colin jako jediný herecky zaujal. + Škoda, že jsme se nepodívali na povrch planety.

plakát

Dobrý časy (2017) 

Syrový a dost originální náhled do života jednoho chytráckého zloděje. Pattinson si vychutnává roli zvrácené skety s podivnými morálními mantinely. Snaha dostat postiženého bratra z vězení/nemocnice a křivolaké cesty k cíli vedoucí slouží vyloženě k prozkoumávání logiky jak hlavního protagonisty, tak nižších tříd špinavého New Yorku. Skvělá hudba, neskutečné tempo.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Del Torova vize mi sedla mnohem více. Tenhle Hellboy se sice snaží čerpat více z knih, je krvavější a sprostý, ale chybí mi tady ta fantastická poetika. Tady se vyloženě plýtvá nestvůrami a postavami, jen aby se zde mihly a neznalé to mate. Harbourův Hellboy je mnohem ohyzdnější, ve stylu vágusáckého metalisty kříženého s čertem. Akce je drsná, špinavá ale plná hravosti a nápadů. Nestvůry jsou opravdu démonické. Baba Jaga je tak hnusná až mi z toho bylo špatně. Dvouleté dceři se ale líbila...

plakát

Cry Macho (2021) 

Přijde mi to malinko podceňované. Má to průměrný tuctový příběh a divný začátek, ale pak už si to Clint vezme do parády a rozjímá nad stářím a předáváním mouder mladší generaci. Není taková bomba jako Grand Torino, ale pořád je výš než většina konkurence. Charizmatem sálající stařeček učí klučinu jezdit na koni, nabaluje fešnou panímámu a umí se i porvat. Nakonec se mi to líbilo víc než jsem čekal. Zasraní fízlové. Kdyby měli mozek, byli by i nebezpeční.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Docela povedená pohádka, které měli u myšáka doladit scénář, který je dost krkolomný a já kvůli nemůžu dát čtvrtou hvězdičku. Rock s Bluntkou totiž mají co zachraňovat. Podobně jako Piráti z Karibiku je tahle adaptace atrakce trikovou přehlídkou generovanou především pro výdělek = úkol splněn. Jen místo Verbinského lodivoduje Collet-Serra, takže si tady ze zabíjení dělají větší srandu, ale neplujeme tak hladce. Zvraty na mě ovšem fungovali a to mayské město vypadalo fantasticky.

plakát

Síla psa (2021) 

Kodi Smit-Mcphee to teď bude mít u LGBT komunity velký špatný. Síla psa je hodně divné rodinné drama zasazené do Montany 1925, ve kterém jakoby chybí klíčové scény, ale pozor! Je to záměr. Postavy tak z ničeho nic mění své chování díky něčemu, co se děje mimo záběr. Campionová vše pouze naznačí a nechává diváka domyslet si zbytek. Snímek se tak odehrává bez jakékoliv katarze. Vše tak stojí na vynikajícím Cumberbatchovi, který si rančerskou fázonu vychutnává plnými doušky.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Cynická komedie, podvratná a po Wirkolovsku krvavá. Manželé se po letech nemohou vystát tak se navzájem pozvou na chatu s cílem jeden druhého navzájem zabít. Rapace je úžasně dvojaká a Hennieho transformace v průběhu závěrečné poloviny obdivuhodná. Vysvětlovací vracečky roztroušené po celém filmu nepůsobí jako laciné berličky, ale nesou v sobě velkou porci typického norského humoru. Závěr je dokonalým odrazem dnešní doby.