Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Obsahy (71)

24 hodin: Dnes neumírej

24 hodin: Dnes neumírej (2014) (seriál)

Před čtyřmi lety byl Jack Bauer (Kiefer Sutherland) nucen opustit vlastní zemi. Jako hledaný uprchlík, štván za atlantský oceán vládou Spojených států Amerických, kterou kdysi chránil a které sloužil téměř celý svůj život. Bauer je znovu nucen vystoupit z ústraní, aby zabránil atentátu na prezidenta. V samotném srdci Londýna se střetává se světem, který jej zavrhl, jen aby přežil další den.

Vše je ztraceno

Vše je ztraceno (2013)

Po srážce s dopravním kontejnerem někde uprostřed oceánu stane osamělý námořník tváří v tvář vlastní smrtelnosti. Pokouší se najít cestu k pevnině, pokouší se přežít. Na obzoru se však rýsují obrovská bouřková mračna. Robert Redford v hlavní roli napínavého snímku o boji jednoho muže proti síle přírody.

Gravitace

Gravitace (2013)

Když jste ve vesmíru, jste sami. Jste to jen vy v těsném obleku, do kterého se bojíte třeba jen kýchnout. Vy a oblek v nekonečném prostoru s několika drobnými, nicotnými ostrůvky ve tvaru satelitů, družic, stanic... Země. Pokud dojde k nehodě, jistící lana selžou a vy jste odmrštěni vstříc prázdnotě, kdo vám pomůže? Je něco takového vůbec v lidských silách? Sandra Bullock a George Clooney v hlavních rolích mrazivého thrilleru od režiséra Potomků lidí.

Zpráva o Europě

Zpráva o Europě (2013)

Europa. Čtvrtý měsíc planety Jupiter, o jehož povrchu, který pokrývá silná ledová krusta, toho lidská rasa mnoho neví. Sondy Pioneer, Voyager 1, 2 a Galileo přinesly pouze neurčité informace a fotografie zamrzlých plání. Vědci i spisovatelé vědeckofantastické literatury vznesli domněnky o možnosti života v obrovských oceánech, které se pod ledem nachází. Pravdu má odhalit až posádka s úkolem zjistit, zda-li jsme opravdu ve vesmíru sami.

The Legend of Conan

The Legend of Conan (2024)

Arnold Schwarzenegger se v Legendě o Conanovi vrací k postavě, která v podstatě odstartovala jeho hollywoodskou kariéru. Cimmerský válečník Conan prolil krev mnoha svých protivníků a jeho zaprášené sandály drtily lebky vinných i nevinných. Žízeň jeho meče uhasila až koruna, kterou sňal ze zbytku hlavy pyšného krále Aquilonie, nejmocnějšího království hyborské éry. Zemi vládl moudře a v čele své armády ničil nepřátele stále se stejnou chutí. Nyní již starý král Conan dospěl ke konci svých dní a čeká na bitvu, která bude jeho poslední.

Prometheus

Prometheus (2012)

Bible tvrdí, že nás stvořil Bůh. Nadzemská moc, která rozhoduje nad naším osudem a řídí naše kroky. Kolébka života a rajská zahrada však nemusí ležet v našem koutě vesmíru. A možná nás nestvořil jeden Bůh, ale bohové, inženýři života. Pod povrchem Země archeologové našli stopy, které to naznačují a zároveň ukázali cestu k těmto stvořitelům a tím i ke klíči našeho původu, který se skrývá v temných, neprobádaných útrobách komplexu ležícího světelné roky daleko. Tým vědců a výzkumníků se po těchto stopách otisknutých v naší planetě vydává na cestu, která má odhalit počátek života na Zemi a také finančně zajistit korporaci, která je vyslala.
Tímto snímkem se legendární filmař Ridley Scott vrací do vod vědecko-fantastického žánru, který více než před třiceti lety pomáhal definovat a zároveň osvětluje události, které předcházely dnes již legendární klasice, snímku Vetřelec.

Alcatraz

Alcatraz (2012) (seriál)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den.

Mezi vlky

Mezi vlky (2011)

Aljašská tundra patří mezi jedno z nejméně pohostinných míst na naší planetě. Je to téměř neobydlená, lidskou rukou nepoznamenaná divočina a ne nadarmo se jí říká „poslední hranice” - jako by někde tady, v těchto místech končil svět. Den tu trvá 20 hodin, všude je sníh, lesy jsou na obzoru přerušovány jen obrovskou masou ledovců. Bezpochyby je to jedno z nejhorších míst pro ztroskotání. Skupina ropných vrtařů, která se právě vrací do civilizace, má tu smůlu, že právě tady jejich letadlo havaruje a po jejich stopě se pouští smečka hladových a krvežíznivých vlků.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Gotham se zmítá v temnotách nejistoty poté, co byl jeho maskovaný ochránce uznán vinným ze zločinů, které byly pro dobro lidu uloženy na jeho bedra. Nedůvěru v Batmana, a to co představuje, nahradila u většiny nenávist a pohrdání. Joker možná hnije v polstrované kobce v Arkhamu, ale s úsměvem. Lov na netopýřího muže je totiž v plném proudu a gothamské policejní složky pod vedením komisaře Jima Gordona (Gary Oldman) nejsou to jediné, co jde alteregu miliardáře Bruce Wayna (Christian Bale) po krku. Zdánlivě odnikud se vynořuje jakýsi Bane (Tom Hardy) a nocí se jako stín plíží tajemná kočičí žena Selina Kyle (Anne Hathaway).
Režisér Christopher Nolan (MEMENTO, INSOMNIE, POČÁTEK) tímto snímkem završuje třídílnou ságu, ve které představil TEMNÉHO RYTÍŘE ve vrcholné formě.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever (2009) (TV film)

ŽELVY NAVĚKY na nás útočí ku příležitosti oslavy pětadvacátého výročí jejich vzniku. Zápletka se točí okolo cestování paralelními vesmíry, kde Leonardo, Michelangelo, Donatello a Raphael z animované série roku 2003 spojí síly se svými dvojníky z oblíbené verze seriálu roku 1987, aby porazili Trhače a překazily jeho plán, který by mohl vést až ke zničení celého vesmíru...

Světová válka Z

Světová válka Z (2013)

Zombies jsou jako morová nákaza. Lidé přeměnění v odporné lidské stvůry, požírající maso. Ani mrtví ani živí, ale pro nás normální lidi rozhodně extrémně nebezpeční. Zombies na rozdíl od nás necítí bolest, neznají strach, a co je nejdůležitější, nepřemýšlejí. Válka s nimi, ať se to zdá jakkoliv nemyslitelné, již skončila. I přes to, že lidé zvítězili, infrastruktura celého světa prošla neskutečným otřesem a ještě stále se vzpamatovává. Co byste také čekali, když jedna polovina planety chtěla tu druhou sníst? Přežili jen důležití lidé, lidé ve vládách, lidé stojící v čele organizací jako je OSN, mocní lidé a také pár odolných jedinců, kteří se řídili souborem pravidel, jež je dokázal provést nejhorší a nejděsivější světovou válkou v dějinách lidstva. Po stopách vzniku nákazy se vydává jeden přeživší reportér, který byl vyslán právě OSN zjistit pravdu. Kdo nákazu způsobil, co se zvrtlo, a to nejdůležitější, koho obvinit? A není to jednoduchá práce. Vzpomínky přeživších mohou být cenným zdrojem, svět pořád zůstal plný lží, polopravd a utajených rozhodnutí. Dozvíme se vůbec někdy, co se vlastně stalo?

Ďábel

Ďábel (2010)

Byl jednou jeden výtah. Nebyl ničím výjimečný. Dokonce ani neměl jméno. Když se o něm mluvilo, byl znám pouze pod nenápaditou přezdívkou „šestka“. Prostě kov, trocha chrómu, stěny z imitace dřeva, zrcadlo, tlačítka, digitální displej, který uživateli ukáže, v jakém patře se právě nachází a malá kamera v rohu. Tenhle výtah nestál ani za řeč, než si ho vyvolil sám pán temnot za své hřiště a než do něj nastrkal své hračky - pět obyčejných a nic netušících lidí. Omyl, čtyři obyčejné a nic netušící lidi. Tím pátým je on sám, aby si co nejlépe mohl vychutnat tu legraci. Výtah už pro naše hrdiny není jen smrtící pastí, je to noční můra, jež se v rukách ďáblových mění v tu nejhlubší esenci pekla. Tentokrát nepůjde o to, kdo přežije, ale kdo a jak zemře.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

Světu začaly vládnout mrtvoly. Šerif malého městečka v Kentucky Rick Grimes (Andrew Lincoln) se probouzí z kómatu do zdánlivě prázdného světa. Jeho rodina s nadějí nečeká na židlích vedle postele a na stole nejsou žádná přáníčka brzkého zotavení od kolegů. Obvyklý ruch nemocnice je nahrazen ponurým tichem a za okny je slyšet pouhé mlčení. Sestřička si místo na záchod odskočila neznámo kam. Odpovědi na otázky tedy musí hledat sám. Jedinou lidskou bytostí, na kterou svou cestou nemocnicí Rick narazí je zohavená mrtvola a ta mu o stavu věcí může prozradit pouze to, že je něco špatně. Jak moc špatně, zjišťuje, když se setkává s prvním živým mrtvým, který má na něj chuť. Po této nebezpečné konfrontaci, ze které zázrakem vyvázne, se Rick vydává domů zjistit, zdali jsou jeho žena a syn stále ještě naživu, nebo mezi mrtvými. Nebo mezi živými mrtvými.

Já jsem tady

Já jsem tady (2010)

Před ní byl život snadný, rutinní, ale prázdný. Čekání na autobus ráno do práce, čekání na autobus večer z práce, dobití potřebné energie, spánek. Pak přišla ona a jeho svět se změnil, a nebylo nic, co by pro ni nebyl ochoten udělat.

Dexter: Early Cuts

Dexter: Early Cuts (2009) (seriál)

Když jsme se na obrazovkách poprvé potkali s Dexterem Morganem (Michael C. Hall), nejoblíbenějším sériovým vrahem Spojených států amerických, měl už ve své sbírce pár sklíček s kapkou krve, vzpomínek, zachovaných jen pro jeho potěšení. Dextrovy "první zářezy" nás seznámí s několika oběťmi, kterým ona krev patřila.

Doktor Smrt

Doktor Smrt (2010) (TV film)

Doktor Jack Kevorkian (Al Pacino) chtěl vždycky pomáhat lidem odejít z tohoto světa. Smrt ho fascinovala a vždycky ji viděl jako součást přirozeného řádu věcí. Často také mluvil o právu na důstojnou smrt. Při svých pravidelných nočních pochůzkách po nemocnici vždy pozoroval oči umírajících, zdali mu neprozradí něco víc. Právě tyto pochůzky mu vynesly nelichotivou přezdívku doktor Smrt. Kevorkian se po setkání s jedním ochrnutým pacientem, jehož kvalita života se praktiky rovnala nule, rozhodl přejít od slov k činům a sám začal pracovat na stroji, který nazval Mercitron. Měl pouhým stisknutím tlačítka pacientovi umožnit jednoduše a důstojně ukončit svůj život, pokud si to budou přát. Dal tak vzniknout zcela novému oboru medicíny - euthanázii. Sám poskytoval v této oblasti poradenství. Začalo to obyčejným inzerátem v novinách, pak přišla první pacientka a zanedlouho o tom měl slyšet celý svět.

127 hodin

127 hodin (2010)

Koncem dubna 2003 se sedmadvacetiletý Aron Ralston (James Franco) vydal do utažského kaňonu Blue John slézat stěny a odpočinout si tak od městského života. Nikomu o svých horolezeckých plánech neřekl. Když mu vyviklaný osmisetlibrový balvan přišpendlil předloktí ke skalní stěně, nikdo nevěděl, kde ho hledat. Ralston s sebou měl jen svou výbavu, vodu, trochu jídla a levný multifunkční, ale především tupý nůž. Nejdříve zkoušel pomocí horolezeckého vybavení kámen rozbít nebo nadzvednout, ale bez úspěchu. Třetí den mu došlo jídlo a voda. Bez šance na záchranu nahrál na videokameru vzkaz rodině, na stěnu kaňonu vyryl své jméno, datum narození, datum předpokládané smrti a pak se pokusil o poslední zoufalý čin. Snímek je natočen podle skutečné události.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Kdysi dávno v nacisty okupované Francii... sestavil poručík Aldo Raine (Brad Pitt) jednotku židovsko-amerických vojáků, jež měla Třetí říši setnout její pyšnou hlavu. Hlavním cílem nebylo nic menšího než naprostá destrukce wehrmachtu a Adolf Hitler plazící se jako šváb ve vlastních střevech. Mezitím Shosanna Dreyfusová (Mélanie Laurent), která byla v dětství svědkem popravy zbytku své rodiny rukou nacistického plukovníka Hanse Landy (Christoph Waltz), spřádá svůj vlastní plán pomsty. Rainova skupina se s pomocí herečky a tajné agentky Bridget von Hammersmarkové (Diane Kruger) vydává na misi, která, pokud bude mít úspěch, má stát Třetí říši všechny její vůdce. Osudy hlavních aktérů této hry se protnou pod markýzami jednoho biografu, kde Shosanna plánuje provést svůj plán...

Avatar

Avatar (2009)

Příběh se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kde lidstvo objevilo planetu Alpha Centauri B-4. Pro vědce a astronauty, kteří překonali propast mezi slunci a přistáli na mimozemské půdě známé jako Pandora, se jejich sen stal skutečností. Je to svět tak rozmanitý, plný tvorů a rostlin, které si lidská mysl dokázala stěží představit. Skýtá neuvěřitelná přírodní bohatství a poklady, po kterých lidé vždy toužili. Naneštěstí se atmosféra tohoto měsíce nepodobá té naší a člověk v ní nedokáže přežít. Vědcům se tato překážka podaří odstranit, když vytvoří hybrida lidské a mimozemské DNA, do kterého se dá vložit vědomí člověka. Lidská expanze může začít... Hlavním hrdinou je paralyzovaný voják Jake Sully (Sam Worthington), který se pomocí vtělení do uměle vytvořeného hybridního těla noří do světa a kultury Na'vi, původních obyvatel Pandory, a dostává se doprostřed konfliktu dvou kultur, které mají naprosto odlišné cíle.

Na hraně temnoty

Na hraně temnoty (2010)

Remake britské televizní minisérie z roku 1985 se bude soustředit na bostonského detektiva Thomase Cravena (Mel Gibson), který se pouští do vyšetřování vraždy své dcery (Bojana Novakovic) zabité na schodech před jeho vlastním domem. Craven pátrá po vrazích s pocitem viny, že terčem byl on a ne jeho čtyřiadvacetiletá dcera Emma. Stopy však místo aby vedly k němu míří jinam, výše. Postupně zjišťuje, že Emma vedla tajný život a odkryla tajemství, které má moc svrhnout vládu i její velice mocné spojence. To oni se ji rozhodli odstranit...

Stejně jako původní produkci pro BBC režíruje snímek Martin Campbell (Casino Royale, Vertical Limit) a kromě Mela Gibsona se můžeme těšit i na Raye Winstonea, který ztvární postavu agenta CIA Daria Jedburgha, jehož úkolem je zamést stopy po vraždě Cravenovy dcery.

Reklama