Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (383)

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Nejlepší seriálový návrat, který ještě všem fanouškům musel zlepšit chuť po ne moc vtipném Back to Earth. Vrátilo se všechno, co jsem postrádal. Umělý smích, humor, kterým oplýval původní Trpaslík... Pokud bude v tomto duchu pokračovat dalších 5 dílů, tak určitě nebudu jediný, kdo bude lačnit po nové sérii. Jen první díl jsem dnes viděl už třikrát! To jsme my, hoši z Trpaslíka a má závislost na mém navždy nejoblíbenějším seriálu všech dob je zpět! ♥ 9.11.2012 - Ano, poslední díl série skončil a hodnocení zůstává! Trpaslík se opravdu vrátil ve vší parádě a se vším všudy. A stejně jako jsem po Back to Earth prahnul po nové sérii, tak po ní prahnu i teď a to ještě mnohem mnohem víc, protože vím, že když už se nám starý dobrý Trpaslík vrátil, byla by škoda o něj přijít. Těžko říct něco víc, než že se zaplnila jedna obrovská díra... Myslím, že je to bílá díra... :D

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Jsem skalní fanda Trpaslíka a na tyhle tři nové díly jsem se těšil jako malé děcko! Pravdou je, že čtyři hvězdičky dávám jen proto, že starého Trpaslíka miluji. Neříkám, že tohle bylo špatné, ale teď daleko víc prahnu po dalších dílech protože doufám, že se vrátí zpátky ten typický humor. Dost mi u toho chybí náš český dabing, který je dle mého názoru daleko lepší, než originální znění. Chybí mi tu umělý smích, zásadní prvek sitcomu! Zůstávají tu zadní vrátka pro možná pokračování, ale jestli už další pokračování nebudou, proč to nemohlo skončit tak, že se vážně vrátili na zem? Tajně se modlím, že ještě něco přijde. Ale není to už ten starý Trpaslík! (Ale aspoň byla ukojena má touha spatřit mojí srdcovou záležitost znovu)

plakát

Četa (1986) 

Neobyčejně silný snímek, neobyčejně dobře natočený a ještě lépe zahraný. Charlie Sheen mě docela překvapil, že dovede hrát a ne jen se blbě předvádět. Při některých scénách mě doslova mrazilo v zádech, protože ty ohavnosti, co se při válce ve Vietnamu děly a byly autenticky přeneseny do tohoto filmu, k tomu naprosto vybízely. A v momentě, když se na pár sekund objeví Johnny Depp jsem jen koukal, jestli vidím dobře a musel si záběr znovu pustit, abych se ujistil, že to byl doopravdy on. (To nemá tedy se samotným filmem, co dělat, ale musel jsem to napsat). Nelze napsat už nic víc, než to, že válka je strašná a přes takto kvalitní filmy, jako je Četa, se o tom můžeme přesvědčit i my, obyčejní lidé, a prožít nepatrný zlomek utrpení, který prožívali a prožívají i dnes ti, kteří za nás pokládají své životy, abychom mohli být svobodní!

plakát

Číslo 9 (2009) 

Poslední dobou vídám samé dobré filmy a většinou jsou nějak spojené s osobou Tima Burtona :D Ne, číslo devět je velice akční, na to, že je to animovaný film. Animované filmy nabírají stále na obrátkách a pomalu se z pohádek stávají akčňáky a horrory nejvyššího kalibru (např: Coraline). A Číslo 9 neurazí ani svou stravitelnou délkou. Začátek je možná trochu zrychlený, ale děj mě naprosto pohltil. Jeden z mála filmů, kde bych přivítal menší pokračovaní, protože by mě skutečně zajímalo, co se bude dít s tou zemí dál! (Jinak těch hadrových panáčků mi bylo hrozně líto)

plakát

Čokoláda (2000) 

Čokoláda, krásně sladké drama se skvělým obsazením, dobrými hereckými výkony. Kdo by řekl, že čokoláda vzbudí takový rozruch. Ale z konce plyne, že čokoládě prostě nikdo neodolá, i kdyby se o to pokoušel. A já tomuto filmu také nikdy neodolám!

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

No, čtyři pokoje nám nabízí čtyři povídky od různých režisérů. Nebudu hodnotit každou povídku zvlášť (ale třetí povídka je jednoznačně nejlepší)! A co se týče hereckého výkonu - je to tak neskutečně přehrané, umělé, strašně zmechanizované, ale přitom se tomu musíte smát, protože ty grimasy, které Tim Roth hází jsou zkrátka vtipné! Jestli bylo záměrem udělat to jako karikaturu, pak se to rozhodně povedlo!

plakát

Ďábel (2010) 

Slušná podívaná v klaustrofobním prostoru. Tedy ten horor bych z té klasifikace filmu vynechal, protože strašidelného na tom nebylo nic. A taky je z toho cejtit trochu křesťanské agitky - doznej se svých hříchů a kaj se za ně, a bude Ti odpuštěno. Odpouštět je totiž božské. Je to sice krásně idealistické, ale film by se bez toho klidně i obešel.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Strike a pose, there's nothing to it, Vogue! Meryl Streep je ďábel, Anne Hathaway anděl. Na tomhle snímku je potvrzena jedna stará pravda, a to ta, že "Šaty dělaj člověka!". Někdo to odsoudí, ale bohužel je to pravda. Takže Devil Wears Prada ukazuje vlastně svět takový, jaký doopravdy je! Lidstvo jde kupředu a pokrok, ani v oblasti módy, nelze zastavit. Dámy nazujte Chanelky, páni oblek od Diora a vyrazme kupředu!

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Vtipná komedie o jedné ženské, která prožívá tak trochu krizi středního věku. A vtom zřejmě tkví kouzlo Bridget Jones, je přirozená. Prožívá strasti a radosti denního života. Všechno, co může potkat i lidi mimo film!

plakát

Devátá brána (1999) 

Tenhle film není konečně o tom, jak někoho ďábel posednul, ale o lidech, kteří jsou posedlí, aby mohli najít ďábla. Johnny Depp velice vylepšuje kvalitu tohoto snímku. Celkově se mi to líbilo, bylo to i celkem realistické, ale scéna, kdy Johnnyho blonďatá kamarádka přiletí ze schodů jako super hrdinka a levou zadní zmlátí ty chlápky... Ale tak, co? Vždyť ona je ďábel!

Ovládací panel
11 bodů