Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (383)

plakát

Berlín, Berlín (2002) (seriál) 

Berlín, Berlín jsem poprvé sledoval, když běžel v televizi a bylo mi asi takových 13 let. Byl jsem přesně ve věku, na který je tento seriál zaměřen. Aspoň tehdy jsem si to myslel. Tehdy se mi na tom líbilo, že tam byla nevšední otevřenost mně ještě ne tolik známým tématům sexu, lásky atd. Takové německé Prcičky, jen o kapánek inteligentnější s daleko větší škálou emocí a humoru. A to je vlastně i důvod, proč jsem se k tomuto seriálu teď vrátil. Připomenout si, co se mi na tom vlastně líbilo. Teď po těch cca 5 letech to vnímám zas úplně jinak, hlavně se u toho šíleně bavím, protože Berlín, Berlín nemá žádný prvoplánový scénář, je vážně humorný, ale umí být i vážný a řeší závažná, láskyplná témata lidských životů (no a co, že se některá utápějí v patosu?)! V tomhle případě je mi úplně jedno, co si o tomhle seriálu myslí ostatní. Byl součástí mého dospívání a tím se automaticky stává součástí mého bytí, protože tvoří jednu z těch milionů částí, které rozvíjeli mou osobnost do podoby, která je známá dnes!

plakát

Četa (1986) 

Neobyčejně silný snímek, neobyčejně dobře natočený a ještě lépe zahraný. Charlie Sheen mě docela překvapil, že dovede hrát a ne jen se blbě předvádět. Při některých scénách mě doslova mrazilo v zádech, protože ty ohavnosti, co se při válce ve Vietnamu děly a byly autenticky přeneseny do tohoto filmu, k tomu naprosto vybízely. A v momentě, když se na pár sekund objeví Johnny Depp jsem jen koukal, jestli vidím dobře a musel si záběr znovu pustit, abych se ujistil, že to byl doopravdy on. (To nemá tedy se samotným filmem, co dělat, ale musel jsem to napsat). Nelze napsat už nic víc, než to, že válka je strašná a přes takto kvalitní filmy, jako je Četa, se o tom můžeme přesvědčit i my, obyčejní lidé, a prožít nepatrný zlomek utrpení, který prožívali a prožívají i dnes ti, kteří za nás pokládají své životy, abychom mohli být svobodní!

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Super, super, super :) Hrozně vtipné, jako celek i jednotlivé okamžiky, jako třeba let dírou do králičího nebe, nebo King Králík :D Vizuální stránku miluji, má pro mne větší a osobitější kouzlo, než běžná animace. Tenhle film dokáže zaujmout opravdu všechny generace, protože každý si tam najde to své. Dětičky se budou smát roztomilým králíčkům a bude jim jedno, že úplně všemu nerozumí, ti starší zase ocení humor! A já ocenil obojí, protože mi úsměv na tváři vykouzlí i ty infantilní okamžiky :)

plakát

Králova řeč (2010) 

Nikdy mě filmy podobného typu nebraly, historické, podle skutečné události, biografické. Ale ta příjemná a uvolněná atmosféra, pěkná kamera. Dvě minuty mohlo být ticho, mohl být jen záběr na Colina Firtha, stejně mě to bavilo a zajímalo, co bude dál. Scénář je velmi kvalitně napsán a všichni tři hlavní protagonisté jsou ve skvělé formě (pro Helenu mám slabost, ale tohle byla hlavně zásluha dvou mužských představitelů). Králova řeč mne jako poddaného a věrného králova služebníka zaujala, a jsem velice rád, že byla oceněna zlatou soškou :)

plakát

Tom a Jerry (1940) (seriál) 

Jako malý jsem měl hodně, hodně, hodně dílů na VHS a nebylo odpoledne, kdy bych se nekoukal. Byl jsem na na Tomovi a Jerrym závislý! Bylo mi jedno, jestli jsem jeden a ten samý díl viděl pět dní za sebou, tahle sympatická dvojice mi dokázala vykouzlit úsměv na tváři, a já na oplátku zůstal věrně přilepen u obrazovky a byl jsem hodný... Dokud neskončil poslední díl! :D

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Nádhera, nádhera. Krásný příběh, chudáka dráčka mi bylo v některých chvílích vážně líto. Mělo to napětí, vyvolávalo to emoce radosti, smutku. Příběh je předvídatelný, ale proč by měli mít všechny filmy a zvláště pohádky překvapující konce? V dnešním světě je předvídatelné už skoro vše, ale když dáte dohromady pěknou animaci, příběh z prostředí, jaké animovaný film dosud nepoznal, emoce, vtip a pronikavé oči nočního běsu, tak na ostatních věcech, jako je předvídatelnost ani trochu nezáleží!

plakát

Vlasy (1979) 

Tak toto je prosím vrchol muzikálové tvorby. Všechno tu skvěle funguje. Hlavně je tu kvalitní příběh a ne jenom splácanina písniček a choreografií nalepená na nesmyslnou dějovou linku. Legenda mezi legendami! A ty pěvecké výkony jsou neuvěřitelné... Ne, všechny výkon jsou neuvěřitelné. Přesně takhle má vypadat muzikál! Takže Let the sunshine in!

plakát

Černá labuť (2010) 

Začalo to z ničeho, celý film je o ničem, ale přitom je tak strhující. Je to vygradováno k naprostému šílenství. Temná atmosféra, pohlcující efekty, herecký výkon Natalie Portman. Nemá cenu psát jakoukoliv kaši navíc. Je to silný zážitek, který se musí prožít!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Neuvěřitelné. Začínám filmy s DiCapriem vážně zbožňovat. Perfektní scénář, perfektní napjatá a strašidelná atmosféra, která Vás drásá každou vteřinou. Skvělé herecké výkony, kvalitní hudba doplňující děj. A ta závěrečná pointa... Ani jedinkrát bych nepochyboval, že to, co se děje je pravda, ale vyvrcholení celého filmu mě natolik překvapilo! Vrcholná pointa je ovšem i kamenem úrazů tohoto filmu, protože při dalších koukáních už bohužel víte, jak to je a už nemůžete tolik žasnout nad skvěle vystavěnou dějovou linkou. V těchto případech bych potřeboval, aby mi někdo vymazal paměť a já si mohl znova tu napjatou atmosféra užít do poslední kapičky. A že jsem si první sledování užil!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Zhlédnul jsem Black Books v rekordním čase jednoho dnu. Jedná se prostě o perfektní sitcom. Válel jsem se smíchy, dusil jsem se smíchy, umíral jsem smíchy. Humor je ve všech sériích vyrovnaný, lehce se odchylují spíš jen některé díly. Břitký britský humor u mě jednoznačně vede a Black Book je skvělým důkazem toho, že za La Manchem sitcomy fakt umí. Jediným mínusem je nízký počet sérií. Je až trestuhodné, že u tak skvělého seriálu vznikly jen tři řady.