Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (5)

Morituri

Morituri (1965)

Během II. světové války dostává kapitán německé nákladní lodi Mueller (Yul Brynner) za úkol přepravit náklad gumy určené k výrobě pneumatik z Japonska do Bordeaux. Náklad nesmí padnout do rukou nepřítele, proto jsou po lodi rozmístěné výbušniny, aby kapitán v případě hrozby zajetí mohl loď i s nákladem potopit. O přepravě tehdy tolik ceněné gumy se dozvídá britská zpravodajská služba, která na loď vysílá svého agenta (Marlon Brando) v přestrojení za příslušníka SS, aby výbušniny zneškodnil a připravil tak plavidlo k zajetí americkou válečnou lodí.

Svatý rok

Svatý rok (1976)

Dva vězni se rozhodnou utéct z vězení. Využijí katolických oslav "svatého roku" a chtějí se převlečeni za pátery při útěku vmísit mezi poutníky směřující do Říma. Pečlivě připravený plán se hroutí ve chvíli, kdy jejich letadlo unesou teroristé a požadují místo do Říma letět do Tangeru. Tenhle film se stal posledním v bohaté filmografii francouzské herecké ikony - Jeana Gabina.

Žluté nebe

Žluté nebe (1948)

Parta zlodějů vedená Gregory Peckem přepadne banku a utíká před vojáky. Ve snaze uniknout jim si to namíří rovnou do pouště, kam se vojáci neodváží. Po vyčerpávající cestě se dostanou do rozbořeného města. Vědomí, že kolem jsou indiáni, někde v patách vojáci, jim na klidu nepřidá. Jak se ukazuje, město má obyvatele, starého muže a dívku - zlatokopy. A na ženskou a na zlato z nich slyší každý.

Napříč Paříží

Napříč Paříží (1956)

Film se odehrává během německé okupace Francie za druhé světové války. Napříč Paříží nesou malíř Grandgil (Jean Gabin) a Marcel Martin (Bourvil) kufry plné čerstvě naporcovaného prasete určeného pro černý trh. Kličkování před francouzskými četníky, pouličními psi a německými hlídkami je zkouškou odvahy a charakteru obou mužů. V menší roli překupníka Jambiera se ve filmu představil Louis de Funès.

Modrý Max

Modrý Max (1966)

Rok 1918, První světová válka vrcholí, zapojuje se i Amerika. Německému letectvu, do té doby složenému z příslušníků aristokracie a buržoazie, dochází kvalitní piloti. Proto vrchní velení umožní vstoupit do letectva i příslušníkům nižších vrstev. Jedním z nich je i Bruno Stachel (George Peppard). Od začátku mezi ostatní piloty nezapadl, přesto se snaží dokázat, že je lepší než ostatní. Poté, co se z něj stává letecké eso, velitelství ho propaguje jako národního hrdinu, aby pozvedlo morálku obyčejných vojáků, že i člověk jejich vrstev může být úspěšným důstojníkem.

Reklama