Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (133)

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Měla jsem se za emocionálně vysmahlého člověka, ale po zhlédnutí tohoto dokumentu jsem trochu změnila názor. Krásně zpracovaný dojemný příběh s autentickými záběry a výpověďmi zainteresovaných osob. Přítomnost lidí jako je pan Winton na tomto světě mě nutí vidět budoucnost světa v když už ne růžových, tak aspoň světlých barvách. Jeho příběh by mělo vidět co nejvíc lidí. A jen tak na okraj, není úžasné, že má pan Winton už 103 let? Asi začnu věřit na karmu...

plakát

Vrať se do hrobu! (1989) 

Tohle můžu vidět fakt i po sté :D Jakoubku, vy nevíte, kolik vám je let? To je naše maminka! Vždyť umřela... legendary

plakát

Andaluský pes (1929) 

Fascinující a pro mě velice inspirující dílo, vždy mi nabídne něco nového. A navíc je k němu perfektně vybraná hudba.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Je to rebel! Tahle pohádka se fakt neomrzí. Herecký koncert, skvělá hudba, nezapomenutelné hlášky. "Který z vás je nejbohatší?" :DDD "Jsi drzý čert." - za Heřmánka aka pekelného knížete bych se klidně provdala, fakt že jo.

plakát

Jídlo (1992) 

Úžasně nechutné!! Po zhlédnutí tohoto sympatického snímečku jsem docela ztratila chuť na obložené chlebíčky a jednohubky před sebou...perfetkní výběr na silvestrovský večer (a to naprosto bez ironie).

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Klasika všech klasik, která se mi asi neomrzí nikdy ;) Na Libušku Śafránkovou i Trávníčka se moc hezky kouká, to samé na tu sovu *__* Nádherné prostředí, zima, zámek, hudba, taky vtipné momenty (když si princovi nohsledi dělají srandu z dvorských zvyků - hodina smysluplné konverzace, kdo by toho byl dneska schopen :D) a Růžičková jako Droběna je jedna monstrózní, rudá, děsivě smějící se třešeň na pomyslném dortu :D.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Při tomhle filmu mi vždycky tečou slzy smíchu a sliny proudem... Všichni herci excelují, hlavně Deep Roy v roli... umpa lumpů :D a Johnny Depp jako Willy Wonka? No comment, bravissimo! "Jste tak zakrslí." "Jasně. Jsme děti." "To vás neomlouvá!" ...MŇAM!

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Kdo jiný by měl zfilmovat Alenku, vrchol barevné absurdity, než Tim Burton? Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli mám radši jeho temné depresivní snímky jako Sweeneyho Todda nebo Mrtvou Nevěstu (jo, i když všichni blahořečí, jak byl ten film vtipný, mně je po zhlédnutí vždycky do pláče), nebo vizuálně oslepující díla, mezi které patří Karlík anebo Alenka. Alenky jsem se tudíž trochu bála, jako dítě jsem ji nerada četla, protože jsem si ten svět vždycky představovala takhle barevně a hrozně mě to znervózňovalo. Burtonův snímek moje obavy naplnil, ale přetvořil je do úžasu. I když jsem si od první chvíle připadala jako na LSD tripu (nebo spíš sjetá houbičkama, které tam byly všude?), postupně se mi to začínalo líbit. Všechny ty absurdní postavy, zpitvořené dvojčata v kalhotách, královna s velkou hlavou (pff, i když mám Helenu Bonham Carter fakt ráda a většinou postavy, které ztvární,patří k mým nejoblíbenějším, tuhle ženskou jsem si opravdu neoblíbila; pryč s krvavou babou!!), potrhlí králíci, punk-rock vegan pacifistka, jak bílou královnu trefně nazvala Anne Hathaway, byla k sežrání s těmi jejími rozevlátými gesty. Alenka jako dospívající skoroAlenka byla dost zvláštním a nečekaným okořeněním. Vypadala trochu jako zombie, ale místo těch rozličných šatů jí měly hned na začátku navlíct to brnění, ve kterém se mi moc líbila. Kočku Šklíbu chci okamžitě jako svého mazlíčka! A samozřejmě Kloboučník - Johnny Depp nezklame nikdy; ten jeho tanec na konci mě rozsekal. Kdybych byla Alenkou, vykašlala bych se na nějakou cestu do Číny, zůstala bych v Wonderlandu, vzala bych si Kloboučníka a celé dny s ním hledala odpověď na otázku, proč je havran jako psací stůl. Rozepisuju se jak magor, shrnu to - Alenka je řemeslně perfektně zmáknutý film, báječná výprava, skvělé masky a kostýmy, kouzelná hudba Dannyho Elfmana (co taky čekat, že), excelující herci. Říše divů podle Burtona je šílené, duhové místo, kde nic nedává smysl, a zároveň to do sebe nějak podivně zapadá. Je jasné, že kdekomu tahle všechno-jen-ne-pastelová země nesedne, ale z Alenky, což je, přiznejme si, pohádka pro děti založená na jejich schopnosti ponořit se do snového světa, se žádné hluboké dílo vytvořit nedá. Proto Alenka do puntíku splnila má očekávání - je to fantastický výlet do podivuhodné říše, během kterého skvěle zapomenete na realitu - a buď se nebudete moci dočkat, až se do ní vrátíte, nebo se budete chtít válet mezi modrými hříbky navěky.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Jeden z nejlepších animáků, který jsem viděla. Technicky naprosto dokonalý. Je znát, že tvůrci mají všechno přesně odpozorované. Ryby vypadají jako opravdoví živočichové (děti po tomhle filmu už nikdy nezapomenou, jak vypadá klaun očkatý :)) a taky se tak pohybují. Celý podmořský svět je jako sen a divák jenom kulí oči, co je dneska možné. Námět je docela jednoduchý – malý Nemo tragicky ztratí matku a sourozence a jeho otec se o něj samozřejmě bojí. Nemo si začíná připadat jako ve vězení a začne rebelovat, na což samozřejmě doplatí a je unesen potápeči. Táta Marlin ovládne svůj strach a za pomocí věrné přítelkyně Dori podnikne strastiplnou cestu oceánem a synka najde. Je to film pro děti, není možno očekávat nějaké dramatické zápletky. Ale dojemný příběh okořeněný skvělými hláškami nevyznívá pateticky a sentimentálně. Pochvalu si zaslouží i český dabing. Film jsem neviděla v originále, ale Karel Heřmánek jakožto rybka Gill nemá chybu a Ivan Trojan alias Marlin taky! Hledá se Nemo je prostě filmem pro každou generaci a Oscara má naprosto zaslouženě. Jen mě mrzí, že není možnost shlédnout film ve 3D. To by byl úžasný zážitek...