Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Red Notice (2021) 

Kleopatra tě pozdravuje a posílá ti vejce.

plakát

Sněžná past (2018) 

Klasický akční film, klasická zápletka. Protože svalovci typu Sylvester Stallone už jsou na takové role staří, nastoupila mladší generace svalovců. Jako takhle podívaná je klasika všech klasik, děj naprosto předvídatelný a nic vás nepřekvapí. 2 hvězdičky za nudu v zimě a 2 hvězdičky za pohled na Jasona Momou.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Trochu mi to připomíná Mumii (tu první). Neohrožená badatelka, rebelantský doprovod a trochu přiblblický bratr badatelky. Ale oddechové podívané mám ráda a Dwayne Johnsona i Emily Blunt taky, takže za mě fajn.

plakát

Katka (2009) 

Všichni víme, že existuje "něco jinak", ale jen málo tvůrců to dokáže předat dál svým dílem. Helena Třeštíková to v Katce dokázala na výbornou. Možná i s tou pomyslnou hvězdičkou.

plakát

Zoufalci (2009) 

Nedala jsem odpad jen díky hereckému obsazení a námětu. Můžete si psát a třeba i myslet, že zoufalci jsou jen špatněj film, ale přiznejme si, že TAKHLE žije spousta třicátníků. V mém okolí skoro každý. Jeden sobec vedle druhého, jeden ochlasta vedle druhého, jeden homosexuál stydící se za svou orientaci vedle druhého. Mě zpracování filmu nezaujalo a za polovinou jsem na to přestala koukat, ale s myšlenkou, že někdo řekl pravdu, jak to je. Možná je to realita mírně přitažená za vlasy, ale pořád je to realita. I když tak trochu špatně udělaná.

plakát

Pravidla lži (2006) 

Po dlouhé době film, nad kterým bylo potřeba přemýšlet. Nejsem filmový nadšenec, nerozumím nástrojům, za pomoci kterých film vzniká, nerozumím rozdílu mezi dobrým a špatným osvětlením či ozvučením, jsem laik a je to pro mě prašť jako uhoď. Mě musí zaujmout příběh a to se zde podařilo. Možná nevím nic o světě "tam venku", ale přišlo mi to jako brutální sonda do duší lidí, kteří chtějí a nemohou nebo mohou a nechtějí. Já se ocitnout na místě někoho z nich, tak raději nebudu. Jako debut je to vynikající a na české poměry originální a skvělý film. Děkuji, pane Sedláčku.

plakát

Dobré ráno (1998) (pořad) 

Zy ticha a tmy se líp spí, blbové a blbky mě vždycky suvereně zvednou ze židle - tedy ráno je to lepší než kafe. Proto ta jedna hvězdička. Odpad na patnáctou bohužel nejde dát a tímto pořadem v mých očích klesla ČT1 ještě níž.

plakát

Dnes naposled (1958) 

Tohle je ještě velmi "pohádkově" zpracovaný příběh na to, jak to končí ve skutečnosti. Nejsou zde ani lidské trosky, ani ubožáci, kteří by pro kapku alkoholu vraždily. I přes tuto drobnost je výborným poučením pro všechny, kteří "to mají pod kontrolou". Zdeněk Štěpánek i Vladimír Ráž jsou excelentní.