Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (83)

plakát

Spotlight (2015) 

Škoda, silné téma, ale podáno formou pohádky pro dospělé.

plakát

Na sever (2009) 

Celkem chápu, že někoho nebavilo se na to dívat: ale právě v tom mě přijde výstižnost toho filmu. Ta nechuť pohnout se dál a vybabrat se konečně z čehosi je naopak naprosto skvěle zachycená.

plakát

Schmitke (2014) 

Ale to je nečekaně výborný film. Samozřejmě chápu filmové profíky, kteří si na něm možná najdou svoje mouchy, ale obsahově to je přece existenciálně humorný drama až na půdu. Více takových českých filmů!

plakát

Nový svět (2005) 

Musela přijít pořádná chřipka, abych se mohla v klidu podívat na dlouho odkládaného Malicka (kvůli délce, měla jsem možnost vidět delší verzi). Já jsem tedy naprosto uchvácená, a to mě vůbec nezajímá nějaký spor přírodní lidé versus evropská kultura. Spíš mě zaujalo Malickovo vracející se téma identity (Kdo jsem?), co ji utváří a co má schopnost ji dotvořit a rozvinout. Není to podle mě film o kráse, ale o schopnosti lásky, která je ve větší úplnosti schopná překročit i bezpečí, domov, rodinné vazby a vydat se do nových světů. A má spoustu podob. Atd.

plakát

Naušika z Větrného údolí (1984) 

Postkatastrofické filmy, natož pohádky s ekologickým akcentem obvykle moc nemusím, ale přeci jen, tadyhle ráda dělám výjimku. Akorát si člověk nesmí myslet, že se půjde dívat na idylický vánoční animák, jako se to stalo naší kolegyňce, která musela vydýchat, že je to přeci jen poněkud japonsky akční :) Pátá hvězdička je za příběh síly nenásilí a lásky, která všecko snese a je silnější než smrt.

plakát

Spolehni se (2010) 

No jo, sympatický severský bizár.

plakát

Yo, la peor de todas (1990) 

Na co všecko se člověk nepodívá, když je nemocný :) No nic, jdu si dohledat, jak to s tou Inés vlastně opravdu bylo, já ty schémata á la nepochopené individuum bojující proti tupé a zlotřilé instituci moc nemusím. Ale jsou tam pravda i jiné motivy. V něčem mi to připomíná portrét jiné národní hrdinky: Teresa, el cuerpo de Cristo.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Asi jako mnohé filmy s náboženskými náměty: true story, a přitom ale šílený kýč, ne?

plakát

Velká nádhera (2013) 

Pět hvězdiček ne kvůli mtoviu životní prázdnoty a čím ji přehlušit, ale kvůli té všude probleskující životní kráse, vždyť ona vlastně fakt všude potenciálně je. Trik je, že není, ne?

plakát

El capitán de Loyola (1949) 

Dneska tedy je to asi těžko dívatelné i pro průměrně zbožnou křesťanskou duši, ale na druhé straně o Ignácovi a o jeho duchovní cestě a exerciciích, proč a za jakých okolností vznikly, pořád ještě nikdo nic kloudného nenatočil, jestli se nepletu. Pro obdivovatele mužného ducha jezuitů ale stejně spíš doporučuju The mission - http://www.csfd.cz/film/4863-mise/.