Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Western
  • Krimi
  • Akční

Recenze (251)

plakát

Velká nádhera (2013) 

Kdyby byl Sorrentino malíř, nemám s ním problém. Ale film by měl být o něčem jiném. V tomto i jiných jeho filmech se za parádními obrázky neskrývá vůbec nic. To určitě není jeho záměr, tedy není dobrý režisér.

plakát

Taková zvláštní rodinka (2001) 

Anderson je jeden z režisérů díky kterým beru vážně americkou kinematografii. Hollywood je směšný, ale směr který začal O.Welles, pokračoval F.F.Coppola, potom T.Gilliam a jiní ho rehabilituje. A Anderson je jeden z těch kteří mají co říct. Vždycky si myslím jestli v něm vidím Sauru, což asi platí u tohoto filmu, ale jindy je v jeho filmech cítit třeba takový Fellini, samozřejmě hodně vzdáleně, každopádně je to americký osobitý režsér který mě zajímá, mimo jiného má vždy skvělý soundtrack.

plakát

Záskok (1994) 

Truffaut, Gilliam, Fellini, bratři Coeni jsou vždy výborně připraveni!

plakát

Jersey Boys (2014) odpad!

Eastwoodovi jsem již několikrát udělil maximální počet bodů za režii jeho filmů, za tento mu neudělím ani jeden, protože jde o nepovedený kýčovitý televizní film ve kterém neukázal nic z toho co umí a jen vyházel větší množství peněz za drahé kulisy a dobové rekvizity a kostýmy. Jestli chtěl filmem cokoliv sdělit, nepovedlo se, jestli chtěl ukázat život jedné kdysi slavné skupiny, udělal to velice nudným způsobem.

plakát

Roma (1972) 

Jako u všech pozdějších Felliniho filmů hodnotím hlavně vizuální stránku filmu. Na surrealistický styl vyprávění je nutno se připravit, ale pokud to přijmeme, dostaneme výborný snový zážitek...Fellini o filmu řekl že je směsicí jeho předchozích i budoucích filmů, myslím si že je to zcela výstižné.

plakát

Casanova Federica Felliniho (1976) 

Casanova Federica Felliniho je film, přesto ho hodnotím jako oživlý surrealistický obraz. Kdybych měl hodnotit jen po filmové stránce, tedy že by měl i něco sdělit, hodnotil bych mnohem hůř a to by si takto skvostně obrazově ztvárněné dílo nezasloužilo.

plakát

Město žen (1980) 

Felliniho filmy jsou náročné, já jsem si k tomuto režisérovi našel cestu až přes Viscontiho nebo Rosselliniho. Z italských velikánů se mi pořád jeho filmy líbí nejmíň, třeba Casanova je pro mě nestravitelný, ale Město žen, Amarcord, a další filmy jsou poprávu obdivované pro originalitu a výjimečné obrazové ztvárnění. Město žen patří vedle Cabriiných nocí k přehlednějším Felliniho filmům, jde o pohled na ženský svět různými úhly. V mnohém mi připomíná filmy Bertranda Bliera.

plakát

Un uomo, un cavallo, una pistola (1967) 

Tento western by byl skoro na jasný odpad, protože je nudný, nevýrazný po šech stránkách, kromě hudby! A právě kvůli hudbě dávám dva body, protože je to podle mě jeden z nejlepších westernových soundtracků.

plakát

Un dollaro tra i denti (1967) 

V Cizincovi se skoro nemluví, což mi nevadí když slova nahrazuje dobrá hudba. Atmosféru film má, příběh klasický jednoduchý, film mě docela bavil ale je to opravdu jen průměr, lepší westerny měly teprve přijít.