Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (127)

plakát

Smrt v kruhu (1989) (TV film) 

Prvorepublikový český Sherlock řeší v pozvolném letním duchu zamotanou vraždu. Po pěti pivech docela koukatelný, ač to má běžné mouchy televizních filmů. Celkově to vypadá jako pilot k seriálu, dokážu si představit dalších x dílů v tomhle aranžmá.

plakát

Její případ (2005) 

Něco mezi třemi a čtyřmi. Většinu dobrých i bolavějších míst už je tu popsáno. Scény ze soudní síně, kde se děje nějaký absurdní divadlo, tomu spíš ubírají, ale jinak je to dobrej film. Hlavně mě bavili slavní herci ve vedlejších rolích, namátkou Michel Monaghan (žena Harrelsona v Temném případu), Chris Mulkey (Hank z Twin Peaks), Jeremy Renner (akční Jeníček), Amber Heard (univerzální buchetka) atd.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Moc pěknej seriál, hlavně dobovej "feeling", herecký výkony a celkový prostředí evokující civilní scény z Twin Peaks. Přišlo mi, že to ke konci už trochu ztrácelo dech, ale i tak si to těch pět hvězd zaslouží. Jo a googlil jsem, jak je to s tím skutečným příběhem, většina stránek se shodla na tom, že je to jen reklamní tahák. Spekulovalo se tam taky o druhé sérii, která by pojednávala o Sioux Falls - mnohokrát zmiňované historce z minulosti.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Nevím, jestli moje hodnocení směroplatné, jelikož jsem 13 dílů seriálu shlédnul v průběhu 40 hodin mezi kocovinou a prvními příznaky nemoci. Ale prostě mě to nějak chytlo a sledoval jsem další a další ... jen abych věděl jak to dopadne. Souhlasím se spoustou názorů pro a proti, a tudíž je dost těžké napsat něco, co nebude znít rozporuplně. Je to totiž taková princezna koloběžka, vtipná i trapná, hezká i ošklivá, zábavná i nudná. Posledních pár dílů to opravdu upadá, zábavné postavy mizí, dostávají prostor ty méně zábavné (oni mají být zábavné hodně, ale prostě to nějak nefunguje, nejsem fanda Troškovského humoru a nemám rád Babčákovou). A hlavně - ono to nijak nedopadne! Na konci epizody 13/13 se zase objeví, co uvidíte příště, ale žádné pokračování se nekoná. Ale možná je to dobře, třeba by to upadlo ještě níž.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Ve filmu ještě trochu doznívá kýčovitost devadesátých let, přesto velmi příjemně překvapil a nemám, co jiného bych mu vytknul. Skvělé herecké obsazení, zábavný příběh.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Asi bych opakoval spoustu napsaného. Řemeslně kvalitní, zajímavý příběh, prolínání časových rovin. Jen je lehce očekávatelný, čímž trochu ztrácí na zábavnosti. A asi si budu muset doplnit vzdělání, abych zjistil, jestli ty rádobyvtipný přissprostlý kverulanti z řad místních komentátorů mají pravdu ohledně ukradených zásluh jiných vědců. Jestli je to pravda a tvůrci pokřivili historii, aby to byl větší cajdák, půjde ještě hvězda dolů.

plakát

Ryba jménem Wanda (1988) 

Nevím jakou náhodou se mi povedlo vidět během jednoho týdne dvě osmdesátkový komedie s Jamie Lee Curtis. Podobně jako u Záměny jde o to přijmout trochu jiný nastavení humoru odpovídající svý době. A pak to celkem funguje.

plakát

Záměna (1983) 

Třicet let starý smysl pro humor chce brát trochu s rezervou, nicméně je to dílko, které neurazí. Hranici mezi třema a čtyřma hvězdickama rozhodla Jamie nahoře bez a Eddie s jointem.

plakát

Zvonilka: Tajemství křídel (2012) 

Kýč jak bič. Pokud k něčemu napíšete rodinný film, nemělo by se zapomínat, že do rodiny většinou patří i tatínek. Jeden takový měl pocit, že mu dělají lobotomii tupým předmětem. Chápu, že nejsem cílovka neskutečně roztomilých velkookých postaviček s vážčími křídly a záplavou hvězdiček, králíčku a další tuťu ňuňu. Nicméně mi vadilo víc věcí než tohle aranžmá. Třeba vedlejší postavy, z nichž většinu tvoří stereotypně nablblé pubertačky i s jejich pózičkami (shodně v obou světech), chlapeckou (a značně méně personálně obsazenou) část tvoří v letním světe dva nerdi (ošliví, nablblí, ale šikovní), v zimním světě cool frajírci (hezoun, emař v kulichu). Nějak jsem nechyt jestli jsou i jiné světy (podzimní a jarní), mám pocit, že o nich něco padlo v závěru, ale to už jsem měl většinu mozkových závitů narovnaných. Asi proto, že jsem se se snažil pochopit rozdíl mezi rychlým zmrznutím námrazou a mrazem a taky jak struhadlo na led dokáže narušit rovnováhu počasí. Jak říkam, nic pro tatínky nebo jen na vlastní nebezpečí. A ještě - celej byznys (řekněme, že dost jednostranný) mezi letním a zimní světem je o tom, že jim vyrábí košíky na sněhové vločky, kterými sněžné sovy roznáší sníh vyrobený do speciálních tvarů z obyčejného sněhu (který tam rozsypal kdo?), a převádění zvířátek z léta do zimy - kdy? A proč, když je v jednom světě pořád léto a v druhém pořád zima? Aby se jim efektně obarvil kožíšek a mohla se klouzat po sněhu?

plakát

Velká nádhera (2013) 

Název filmu je úplně vystihující. Viděl jsem včera, nechám to ještě odležet, možná si to pustím ještě jednou. Nemá smysl to nějak rozpatlávat, asi to každému nesedne, ale mě to bavilo od začátku do konce, jak formou, tak obsahem. Nechalo to takový hřejivý pocit z krásy života.