Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (127)

plakát

Alois Nebel (2011) 

I na druhé shlédnutí musím říct, že je to super film. Nejvíc mě dostávaj místní recenze o tom, jak je to rozvleklý, když přesně to zapadá do celé atmosféry filmu, děje, Krobotova herectví, ponurosti kraje, historických událostí, bezvýznamnosti obyčejných lidí, kterými zmítají dějinné události i vyčůranost ostaních lidí. Ale místní diváci mají asi rádi exploze barev, jednobarevné nepříliš hluboké charaktery a akční děj, u toho zas usínám já.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Je mi jasný, o co autorům šlo, jen to u mě nepadlo na úrodnou půdu. Přišlo mi to hrozně utahaný, kýčovitý a očekávátelný. Roubovat reálný příběh z Japonska 20. let do Ameriky současnosti vytvořilo takový zvláštní umělohmotný paskvil. Nejvíc mě vytáčely vedlejší charaktery na nádraží. Trio nádražák, knihkupnice (existuje vůbec takový slovo?:) a prodavač párků v rohlíku představovali utrpení v každém svém záběru. A pak taky Gere s tenisákem v puse. Máte psa? Vzali byste si jeho tenisák do pusy? Já jo. Já ne.

plakát

Královna Alžběta (1998) 

Nějakou shodou náhod jsem viděl nejdřív pokračování a pak až "jedničku". A přišlo mi to takový ucajdanější, asi hlavně přebytkem scén s tim modelem s bíbrem. Nejsem žádný historik, ale občas mi přišlo, že se spíš snaží přiblížit současnému divákovi než dobové realitě. Tuhle romantickou rozbředlost asi mají vyvažovat velmi naturalistické scény mučení a vraždění. Celkově to vytváří dost rozpačitý dojem.

plakát

The Zero Theorem (2013) 

Po pěti dnech od shlédnutí si pamatuju jen dojmy. Zahltilo to mozek i smysly a bavilo. Budu se muset kouknout ještě jednou.

plakát

Birdman (2014) 

Dá se to hodnotit, aby si člověk nepřišel jako kritička z toho filmu? Kdo jsem já, že to mám buď vychválit nebo zadupat do země? Koukněte se na to a udělejte si názor sami. A pokud vám to přijde jako pseudointelektuální nesmysl, tak si nečtěte komentáře k filmu tady. Mohlo by se vám udělat nevolno. A hlavně nic nepište. Radši jděte do divadla.

plakát

Spása (2014) 

Nehodnotí se lehko. Řemeslně jde o bezchybnou práci, klaďák Mikkelsen má snad ještě kamennější tvář než Eastwood, záporňák Morgan by se mohl rovnat nejlepší kouskům Benecia del Toro. Užasné scenérie, kostýmy ... Ale stejně, něco tomu chybí. Těžko říct co, možná děj, kterej nebude jasnej od začátku do konce, nebo jednobarevné charaktery postav. Nevím, ale tak nějak tuším, že na tenhle film rychle zapomenu a do zlatého fondu se nedostane.

plakát

Nevědomí (2013) 

Dát si to den po Na hraně zítřka byl zajímavý nápad. Cruise stokrát jinak. K filmu samotnému - podobně jako "zítřek" těží ze spousty již použitého (co taky pořád nového vymýšlet, že?), ale přináší i spoustu nového. Asi to nebudu víc rozmazávat, jen co mě štvalo nejvíc a za co dávám hvězdu dolů: klišé Morfea Freemana (není překlep, opravdu myslím matrixového černocha v brýlích), souboje s drony (celkově jejich kolísavá AI - proč sakra narážel do dveří letadla?) a závěrečné filosofování s TET.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Těžko říct, jestli tomu filmu mít za zlé, že si vzal to nejlepší tak z 20 různých filmů a poskládal z toho velmi zábavné a nápadité sci-fi. Rozhodl jsem se, že ne. Bavilo mě to od začátku do konce, ač ten konec jsem asi nezpracoval doteď. Ale co, časoprostorové kontinuum bylo vždy předmětem vášnivých debat ve vědeckofantastických kroužcích.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Příšerný. Koukali jsme na to s přítelkyní - já knížku nečetl, ona jo. Oba otrávení a znudění. Záporňáci takovej silnejší odvar nácků z Adamových jablek, prostě banda retardů. Nějak jsem asi na začátku nechyt tu vtipnou linii a přišlo mi to trapný až na půdu. Extra zklamáním byl i Alan Ford, který se neustále snaží hrát svojí roli ze Sbal prachy a vypadni nebo Podfucku, ale už to nějak nemá koule. Nejvíc asi vypoví to, že jsme na film koukali před pár dny a vůbec nic si z něj nepamatuju. Možná nákýho chlapíka, kterej střílí slona do prdele. Hahaha .... eh.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Slyšel jsem na seriál hodně kritiky, ale mě se líbil. Výběr herců, kostýmy i prostředí naprosto vtáhnou do děje a pak se již roztáčí kola historie. Jak moc je to přesné by mohli říct historici, nicméně otázky k naší historii a národnímu svědomí si stejně musí zodpovědět každý sám. Pro mě rozhodně velmi zajímavý úhel pohledu.