Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (79)

plakát

Vítězný oblouk (1985) (TV film) 

"A toho Ravica dělá kdo, prosimvás?" - "Ravic jste vy, mistře!" Což o to, Anthony Hopkins ztvárňuje Ravica skutečně jako charismatického a mužného. Ale na to, že to má dvě hodiny, je to spíš rozvleklá romance než freska o životě emigrantů v předválečné Paříži. Představitelka Joan Madouové mi připadala poněkud mdlá a docela mi chyběla pro román poměrně zásadní postava Kate Hegstroemové (jako třeba i Ravicovo setkání s úředníkem, kterého operoval apod.) "Ne, ta se tam vůbec nevyskytuje, v té hře." - "A s kým jsem v té Šeherezádě?" - "S Kate Hegstroemovou!"

plakát

Cukr-blog (2014) 

Naprosto chápu, že lidem, kteří se v osobním životě nepotýkali s tím, s čím autorka, to přijde poněkud extrémní. Ale jelikož patřím taky mezi zasažené těhotenskou cukrovkou, tak se s jejím poselstvím ztotožňuji. Bez cukru se opravdu dá žít. A líp.

plakát

D'Artaňan i tri muškeťora (1978) (TV film) 

Za mě super, v roli D'Artagnana mám sice raději M. Yorka, ale celkově vzato se mi tato verze Mušketýrů zdá nejvíce pohodová, příjemná, pocitově jako čtení knižní předlohy. A písničky... inu, svérázné, ale proč ne :)

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Does anyone have any tobacco?

plakát

Úsměvy letní noci (1955) 

Velmi příjemný a břitce humorný snímek, který Bergman natočil údajně potom, co málem spáchal sebevraždu. Není to to, na co je člověk od mistra většinou zvyklý a má to rád - různé bezvýchodné krize, vzájemné odcizení ve vztazích, šílenství, halucinatorní výjevy nebo ironické osudové zvraty. Po Fanny a Alexanderovi pro mě nejhřejivější Bergmanův film.

plakát

Skandální život Lady Worsley (2015) (TV film) 

Natalie Dormer v hlavní roli (proto a jedině proto jsem se na to dívala) je standardně dobrá, jinak je to spíš průměrná historická televizní inscenace z dílny BBC o jednom zámožném soutěžícím o titul vola vyšších vrstev a jeho manželce. Pro skalní fandy Natalie doporučuju, jinak spíš ne.

plakát

Perfektní den (2015) 

Taková černohumorně-vážná záležitost o problémech humanitárních pracovníků na Balkáně. Mrtvola ve studni, shánění lana, shánění fotbalového míče, snaha porozumět místnímu obyvatelstvu, ale ještě víc sám sobě.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Milá, příjemná a vtipná animovaná ptákovina podle knižní předlohy Roalda Dahla. Rozhodně mě tenhle film vůbec nečmuďajz.

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

To je prostě skoro dokonalé. Čekala jsem něco na způsob Tudorovců, ale tady je mnohem víc násilí, válčení, vražd, sexu, incestu, pohlavních nemocí, opia, italské prohnanosti, z 80 % správně používané a vyslovované latiny (velký klad!), okázalosti Vatikánu a katolické dekadence. Jeremy Irons jako papež Alexandr VI. je prostě skvělý, Lucretziu Borgiu nikdo lepší než Holliday Grainger taky hrát nemohl a představitel Caesareho Borgii je dost sexy. Škoda, že to má jen 3 řady a těžko říct, jestli se plánuje nějaká další. Spíš asi ne, když je to z produkce HBO, výprava působí dost nákladně a HBO se především asi soustředí na svůj obří projekt Game of Thrones... ale i ty 3 řady jsou krásný zážitek.

plakát

Havran (2012) 

Skutečně adjektivní ohňostroj.

Ovládací panel
4 body