Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Akční
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Aby se příběh vešel do tří dílů minisérie bylo nutné zjednodušovat. Někdy to dodává ději i spád. V tomto případě spíš za účelem, aby byl prostor na vyjádření křehkosti a jakési bezradnosti v Ivetině příběhu.  To zjednodušení s sebou přineslo i pozměnění faktů. Iveta před vystoupení v Jihlavě zpívala po zábavách - v sérii to striktně odmítla. Iveta s Petrem vystoupili sólově v prvním díle Na Výsluní a ve druhém zpívali duet - v sérii bylo "Výsluní" zaběhnutým pravidelným pořadem a oba vystoupili hned s duetem. Atd. Těžko srozumitelný je odklon role Petra Sepéšiho vesměs do negativní roviny, počínaje výběrem herce po jeho chování (roli). Zřejmě i to je výsledkem toho záměrného zjednodušování... Dojemná scéna je setkání učitelky v podání Jany Bouškové s Ivetou po smrti Petra.

plakát

Srdcerváči (2022) (seriál) 

I kdyby to šlo, tak do pubertálního věku bych se už nerad vracel. Ale... upřímně závidím současné generaci tenhle seriál. Chtěl bych, abych ho viděl já tehdy...   V originále jako Heartstopper a ten stav, kdy se srdce zastaví v předstuše dalšího okamžiku, je v každém díle... Je to milý, veskerze pozitivní a obrovsky citlivě natočený seriál...

plakát

Havel (2020) 

Velká poklona Viktoru Dvořákovi, který pana Havla ztvárnil dokonale. Navíc je mu ve filmu neskutečně podobný, až zamětitelný. Obsah filmu je pro mne nepřehledný a poněkud jsem se ztrácel.

plakát

Líbánky (2013) 

Za plakát bych dal plný počet, ale za film samotný nemohu :-(

plakát

Holy Motors (2012) 

Osobně to celé chápu spíše symbolicky - žijeme svůj život tak, že nám je do jisté míry určován směr - tedy v přeneseném slova smyslu "scénář další schůzky". Jednotlivé příběhy beru jako zobrazení, kam až jsme ochotni zajít pro to, abychom tento scénář naplnili, např. ten zelený trpaslík - je symbolem neurvalosti, bezohlednosti, cesty "přes mrtvoly"... Závěr filmu, kdy hlavní postava postává před dveřmi své rodiny na tuhle noc, mi přijde jako jasné zaváhání, zda není lepší jít svou vlastní cestou bez připravených scénářů. Většina znás se zasní a nakonec jde dál stejně jako hlavní postava. V tomhle smyslu je film výborným počinem, ale nepřeceňoval bych jej. PS: Doufám, že Kylie Minogue dostane příležitost na charakterní roli. Moc bych si to přál. Tady působila tak přirozeně, že jsem jí zcela uvěřil ten smutek, který v ní nakonec převládl.

plakát

Antarctica (2008) 

Ze začátku mi ve filmu chyběl humor, který by tomuhle filmu ze života, dal něco navíc. Pak se tam však náhle objevila Shoshana alias Noam Huberman a bylo to tu. Takže za mne je to výborný film, kterému by sice slušel lepší střih, aby děj měl větší švih, ale jinak výborný.

plakát

Druhá strana postele (2002) 

Zamotaný příběh několika párů protkaný písničkami s taneční choreografií - BOMBA!

plakát

Drift (2000) 

Záběry nejsou točeny filmovou kamerou, což by nevadilo, kdyby byl děj trochu více akční. Ve scénáři jsou zajímavé momenty, ale bohužel zanikají.

plakát

Back Soon (2007) 

Tento snímek se nedá brát vážně, což je dobrý, ale nedá se brát ani jako komedie, což je zlý. Je to příběh plný rozvláčných emocí, kdy se jeden svěřuje druhému. Chybí jakýkoliv humor. Závěr je sice překvapivý, ale jiskru už filmu nedodá.

plakát

Dream Boy (2008) 

Osobně oceňuji hudbu k filmu, příběhu hodně pomohla, např. Remember od Richarda Bucknera and Patty Griffin je hitovka (http://www.youtube.com/watch?v=1ymvRPnI6ds). Zde kritizované dialogy se opravdu mohou zdát být ploché, nereálné atd., ale mě přijdou poměrně vystihující, když se snažím vžít do role Nathna (Stephan Bender). Jeho osud je vlastně tragický od začátku do konce. Není se čemu divit, že vlastně nemluví vůbec. Má toho v sobě naloženého poměrně dost. Dále velice oceňuji, že smrt Nathna byla "zmírněna" jeho "posmrtným životem" v setkání s Royem (Maximillian Roeg). Konec je tak více otevřený. Spáchal Roy sebevraždu, což je vyjádřeno jeho setkáním s již mrtvým Nathanem? Za mne mohl skončit celý příběh více pozitivněji - třeba po větě Nathana "Spíš mám pocit, že z tohoto domu už nikdy neodejdu." ho měl Roy popadnout a odejít s ním pryč... :-) Prostě bez tragického konce. Bylo-li by tomu tak, dal bych asi 4*, takhle zůstávám u stěží 3*.