Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (5)

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1984)

Nebudu popisovat klady tohoto vyjímečného skvostu žánrově všestranného režiséra, na to stačí udělat si výcuc toho nejpozitivnějšího z nejlepších komentářů od ostatních fandů tady všude kolem. Kromě výpravnosti a hudby a..... nene, škoda slov, aby to nebyl již úplně jiný příběh......... bych dal klidně šestou hvězdičku za český dabing. - Schválně, od koho myslíš, že jsem si asi vypůjčil jméno, pod kterým se zde schovávám? (Češi jej nepatrně zkrátili, však vůbec tím, kupodivu, neudělali zle.) Nevíš? Tak co tady vůbec děláš? Okamžitě do prasátka pro pár chechtáků a poklusem do nejbližší videopůjčovny.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Superlativa Cameronova skvostu, obzvláště i mateřské roviny nezkráceného director´s cut, rozepsaná v okolních komentářích o lecčem svědčí. Však kapitola sama pro sebe je i hudba Jamese Hornera, která nezní stále, stopáž cd nemá, myslím, ani 40minut, ale tak dokonale umocňuje temnou atmosféru sci-fi honičky, že sám autor se jí nestyděl ještě mnohokrát "vykrádat" a variovat v nejednom svém následném soundtracku. Schválně se zaposlouchejte již při úvodních titulcích do těch houslí.... (nejsem muzikant, ale snad jsem se trefil...kytara to není určitě)... ponurá slast pro uši

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Od Manna by se měli učit všichni tvůrci akčních snímků (jedno z jaké doby), jak zvládnout rychlé, pomalé, milostné, rodinné, jakékoliv scény a jak je našponovat do maxima až k samotné hranici, kterou všichni ostatní akční rejžové tak rádi překračují, aby sklouzli (někdy dokonce hned, bez hanic) k chybám a trapnosti. To se zatím Mannovi nikdy, naštěstí, nepovedlo. On dokáže vytvořit složitou akční strhující jízdu, a to zcela vážnou, nesklouznout ani jednou k žádnému "humornému" odlehčení a přitom dokonale prokreslit i psychologii a rodinné zázemí většiny hlavních hrdinů. Dokonce zde postavil proti sobě dva charismatické herce, jakými jsou Al Pacino a Robert De Niro každým coulem, a přitom jimi nezastínil ostatní roviny filmu. A to oba typičtí "mafiáni" hrají své role naprosto dokonale. Jejich "pracovní" rozhovor u kafe či přestřelku bandy gangsterů s bandou policajtů před bankou již nikdy nikdo nenatočí. A šestou hvězdičku bych klidně věnoval ještě jednou za ten nápad, postavit proti sobě taková dvě herecká esa. Určitě tím Mann nesplnil jen moje tajné přání.