Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 318)

plakát

Dredd (2012) 

Tak nový Dredd mě hodně překvapil. Vizuální stránka budoucnosti města Mega City One je hodně povedená a není to takový futuro jako u Dredda se Stallonem. Město vypadá pěkně reálně, ale hraje jen drobnou vedlejší roli, protože film se odehrává v jedné 200. patrové mega budově, kam jde Dredd (Karl Urban) se svou kolegyní (Olivia Thirlby) vyšetřovat vraždu tří lidí a namísto toho odhalí veliký gang ovládající trh s drogami. Gang pod vedením Ma-ma (Leda Headey) soudce uvězní v budově a chce je zabít. Příběh je tedy jednoduchý a k akci se hodí dobře. Další věc, co se mi hodně líbila je parádní akce jako ze starý školy 80. a 90. let, kdy jeden hrdina přežívá masivní útoky padouchů a skoro nezraněn si je dává po desítkách. Navíc je likvidace protivníků pěkně krvavá. K tomu má film pár parádních efektů (jako například zpomalená pasáž, kdy kulky prolítávaj těly). Jak je zvykem u takovýchto akčňáků, tak i tady nechybí spousta přehnaných věcí, na které se pěkně kouká (např. palba rotačáků, která likviduje část podlaží a likvidují vše, krom toho co by měly). Jediný co podle mě film postrádá, je pár parádních hlášek, u kterých se člověk zasměje a ani tu nejsou žádné vtipné situace. Dredd je v Urbanově podání chladný zabiják. (A navíc si za celý film nesundá helmu stejně jako v komicsu). Jediný co bych filmu vytknul je soundtrack, ten se mi místy moc nelíbil. Já se u filmu hodně bavil a dávám mu 90% :)

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Po nesčetně shlédnutích od premiéry už tento film neberu jako samostatný začátek "něčeho", ale jako skvělý začátek pro mě zatím nejlepší fantasy trilogie vůbec. I když ve filmu chybí některé věci z knižní předlohy, i tak je pro mě Společenství prstenu úchvatné dílo, které má skvělou výpravu, opravdu nádherné exteriéry a vynikající soundtrack.Je zde spousta bojových, akčních a zajímavých scén. První díl je spíš o povídání při putování. Bojové scény jsou choreograficky pěkně vytvořené. Speciální efekty jsou taky parádní. Herecké obsazení se podle mého vyvedlo na jedničku. Krom toho, že bych si přál vidět ve filmu scény, které z knižní předlohy chybí, nemám nic, co bych tomuto snímku vyčetl. Doporučuji koukat na rozšířenou verzi. Je to jen pár scén, ale i tak to stojí za to. Za mě jasných 100% :)

plakát

UFC 146: Dos Santos vs. Mir (2012) (pořad) 

S. Struve vs. L. Johnson 2* Nic moc se tam nedělo, velmi rychlý zápas….. Miocic vs. Rosario 3* celkem pěknej zápas, nakonec i trošku krvavej….. Nelson vs. Herman 3* Hodně rychlej zápas, pěkný K.O….. Hardy vs. Ludwig 4* Pěknej zápas + K.O….. Verner vs. Barboza 3* Opět rychlý zápas, pěkný K.O….. Velasquez vs. A Silva 5* Parádní zápas, hodně krvavej. Vítěz má jednoznačnou převahu hned od začátku….. Dos Santos vs. Mir 5* Hodně dobrej zápas. Vítěz měl soupeře krásně přečtenýho a nenechal se nalákat na to, co jde protivníkovi nejlíp. Sice jsem fandil mému oblíbenci, ale i přes prohru se mi to hodně líbilo. Technika vítěze je parádní….. Brown vs. Pineda 4* Pěknej fight , nějaká ta krev se taky ukáže :) Teixeira vs. Kingsbury 4* další pěknej zápas, zakončený submission….. Sass vs. Volkman 3* Dobrý zápas , ukončený submission….. Celkově parádní event, kterej má spoustu rychlých zápasů. Hlavní zápasy asi nikoho nepřekvapily, ale stály za to. Tady nemám jednoznačnýho vítěze, co se týče zápasu. Velasquezův i Dos Santosův zápas byl super. Hlavně za tyto zápasy dávám 96% :).

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Třetí doba ledová nás dovede na ztracené místo plné dinosaurů, kam se vydá známá partička zachránit uneseného kamaráda Sida. Ten si našel 3 vajíčka, ze kterých se vylíhli malý tyranosauři, pro které si přišla jejich máma a vzala s nima i Sida. Příběh je opravdu povedený, opět plný parádních vtípků (u kterých ze mnohdy zasmějou i dospělý diváci). Vizuálně je to asi nejhezčí Doba ledová, hlavně díky změně prostředí. Kromě starých známých je zde nová postava zvaná Back, která je trošku vyšinutá, ale pomáhá partě Sida najít. Opět zde příběhem proskakuje šavlozubá verka která se honí za žaludem, ale tentokrát neni sama :) Pro mě skvělá pohádka, které dávám 100% :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Hobbit je pěkný fantasy filmek, který mě svou atmosférou upoutal. Knížku jsem zatím nečetl, tak neposoudím, které pasáže jsou navíc a které chybí. Podle mě to není pohádka, jak jsem čekal. Příběh filmu je jednoduchý a filmem se střídá spousta upovídaných pasáží s akčními částmi, kde jsou parádní bitky, pěkné honičky a řada vtipných scén. Filmek má nádhernou výpravu prokládanou luxusními efekty. Hudební doprovod je hodně převzatý z trilogie pána prstenů, ale má si svoje vlastní pěkné motivy (hlavně finálová píseň na začátku titulků je skvělá). Hlavní postavy jsou podle mě taky hodně dobře vybrané a hlavně Martin Freeman v roli Bilba byl skvělá volba. Jediný co bych filmu vytkl, je temnější 3D. Taky nebylo 3D zrovna nejlepší jaké jsem viděl a přišlo mi spíš lehce nadprůměrné. Rozhodně jsem čekal lepší u takového filmu. Za mě 86% :)

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Závěrečný díl trilogie dokončuje příběh pomocí pomalého objasnění dění z druhého dílu, kdy je Lisbeth obviněna z trojnásobné vraždy. Z průšvihu se jí pokouší dostat Blomkvist, který shání nejrůznější fakta o tajné organizaci, která má vraždy na svědomí, spolu se sestrou, která je právnička. Jako zakončení série se mi filmek líbil. Za mě 86% :) Teď jen čekat, jak se ukáže US remake.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Druhý díl trilogie podle mě ztratil dost z atmosféry prvního dílu, ale zas nasadil rychlejší tempo při vyšetřování a přidal víc akce. Příběh se mi líbil a styl pojetí také, i když první film byl co se týče atmosféry temnější. Nevím jak je to v knize, ale když vidím, že uživatelé poukazují na značné chyby, tak jsem zvědavý za verzi z Craigem. Mě se filmek líbil a dávám mu 86% :)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Tak jsem konečně viděl švédský originál a musím říci, že je to parádní filmek. Akce jako taková zde neni skoro žádná, ale za to to má parádní herecké výkony. Příběh je povedený a natočený na jedničku. Jelikož jsem dřív viděl předělávku s Danielem Craigem, tak jsem dění hodně porovnával. Něco se mi líbilo víc ve verzi s Craigem a něco víc v této. Švédská verze má menší důraz na Blomkvistův proces, ale zas rozvíjí konec o vězení (nepochopil jsem rozdílné vysvětlení jedné smrti na konci filmu. Na to si budu muset přečíst knihu, abych zjistil, které je přesnější). Lisbetina část příběhu se mi taky hodně líbila a spojené pátrání s Blomkvistem je zde podle mě víc rozvinuté. mě se filmek hodně líbil a dávám mu 95% :)

plakát

Sinister (2012) 

Příběh je o autorovi detektivních románů, Ellisonovi , který píšesvé knihy výhradně z domů, kde byly vraždy provedené. Dlouho nevydal knihu, která by byla kdoví jak kvalitní a tak se rozhodne přestěhovat do domu, na jehož zahradě byla oběšena celá rodina. Své manželce ani dětem o tom samozřejmě nic neřekne. Na půdě domu nalezne krabici s promítačkou a záhadnými 8mm filmy, na níchž jsou zaznamenány vraždy celých rodin v různých letech. Ellison se rozhodne přijít záhadným vraždám na kloub, ale zjistí při tom děsiví tajemství...... Tento horor se zpočátku jen pomalu táhne, ale jakmile Ellison začne pátrat, rozjede se tísnivá atmosféra, která dodává filmu šťávu. Je zde spousta lekaček a občas mi z filmu pěkně zamrazilo. Dlouho jsem neviděl takhle povedenou duchařinu. Konec filmu je opravdu luxusní. Za mě 90% :)

plakát

Dívčí válka (1991) (divadelní záznam) 

Hodně vtipné představení, které ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla. Vždy se u něj zasměju. Za mě 90% :)