Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Poslední recenze (49)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Kdo si dokáže představit Todda Howarda jako vůdce Vault Tecu , ten bude spokojený. Proč? Protože je charakterem Todda Howarda film doslova nasycený od nejmenších detailů. Není na světě absurdnější , lživější, manipulativnější bezpáteřní marketér na světě, než právě Todd (producer Bethesdy), po kterém máme pojmenovaný i hlavní charakter (howard) celé série, když opominu výpravnou hlavní postavu, která upřímně, není uvěřitelná a dostatečně přesvědčivá. A v tom je celé to kouzlo, o tom celý Fallout je, o absurditě, neuvěřitelných interakcí, přehnané naivitě, lidské obecné krutosti a mocenských zájmů. Jestli je Fallou seriál v něčem skvělý, tak to v satirickém sarkastickém zrcadle dnešní společnosti. A to prakticky v každé dějové lince, které rychle odsejpají a prakticky se dá celý seriál slupnout na jedno posezení. V neposlední řadě musím pochválit míru detailů, především co se rekvizit týče a musím pochválit Bethesdu (herní studio), že na filmaře tlačili a dohlíželi nad scénářem. Ono totiž potěší i existence malých rekvizit, které třeba leží jen v rohu místnosti a ani se nedostanou do centra dění na kameře, to zajisté divák neznalý herní předlohy neocení, nicméně každý takový detail dává celému záběru ten správný šmrnc a za mě musím konstatovat, že za poslední roky jde o nejlepší herní adaptaci, která má co říct i neznalému divákovi. Skvělé zakončení série s velkým prostorem na další série mne nabudilo, ale nenechalo úplně hladového, to se třeba u série Halo říct nedalo, jak u první tak i u druhé série. Budu se těšit na pokračování, už teď je vcelku jisté, že pokračování bude.

plakát

Interview with the Vampire (2022) (seriál) 

Ty dvě hvězdy jen z lásky k žánru a předloze. Nikdy by mě nenapadlo, že se budu koukat na tak strhující podívanou, u které doslova ani nedýchám, hltám a místy (nezdravě příliš často) blinkám. Tenhle výtvor je přesným úkazem, kam až může klesnout soudnost moderní LGBT a SJW korektnosti. Skvělej potenciál nasáklý naprostou ohavností a odporností. Tohle je seriálové největší zklamání co jsem zažil, díky bohu, jsem ještě donedávna netušil o tom, že seriálové zpracování existuje, dnes mě mrzí, že o něm vím. Ty naprosto nehorázné Gay scény, opálení Brada Pitta a korektní zasazení do 19 století namísto 17 respektive 18 (proč, to ať si každý odpoví sám), jsou naštěstí nedominantními prvky, které jsou ovšem v každém díle. Málem převálcovaly i celkový potenciál a perfektní herecký výkon Sama Reida, kvůli kterému jsem seriálu, i přes značnou míru nechutenství, dal šanci a celkem si to i užil. Nicméně tak rozcupované základy perfektní knižní předlohy jsem ještě neviděl. A doufám, že už nikdy neuvidím.

plakát

Halo - Season 1 (2022) (série) 

Seriál co není pod tíhou SJW (tak nějak to content herního llore nabízí samo :-D), politické korektnosti, drží se předlohy, dbá na výběr herců , nabízí jak příběhové zázemí tak i solidní akci ? Děkuji.... Děkuji, děkuji, a děkuji...... Po zaklínači, Interview with Vampire a jiných zprzněných tvorbách na knižní či herní náměty, jsem velmi příjemně překvapen. A to jsem Halo sérii her nikdy příliš nemusel. Je to seriál, který díky absenci pořádné tvorby dohání apetit, který je díky absenci "zrušeného Massefektu" a "Falloutu v nedohlednu" zkrátka gigantický.  V tuto chvíli je naprosto irelevantní řešit, zda je seriál objektivně na 3/4 nebo 5 hvězd, jelkož není v segmentu knižních a herních předloh nic s čím by se dalo porovnávat, rozhodně ne v řádu let minulých a obávám se, že ani v řádu let nadcházejících.

Poslední hodnocení (346)

Fallout (2024) (seriál)

12.04.2024

Interview with the Vampire (2022) (seriál)

14.11.2022

Halo - Season 1 (2022) (série) (S01)

09.11.2022

Van Helsing (2016) (seriál)

19.05.2018

The Defenders (2017) (seriál)

07.05.2018

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál)

06.05.2018

Daredevil (2015) (seriál)

02.04.2018

Spider-Man: Homecoming (2017)

31.12.2017

Interstellar (2014)

29.12.2017

Reklama