Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Captivity (2007) 

Půvadná Elisha se předvedla excelentně v tomto snímku. Někdo si možná může říct, že to bylo opět o ničem, že se někdo snažil napodobit saw, ale ne, možná to nějaké prvky mělo, ale o pokus se jednoznačně nejednalo. Byl jsem z toho totálně unesen. V první hodině filmu jsem byl doslova připoután k židli, šíleně jsem bavil. Když hodina uplynula, a ukázalo se najevo o co vlastně jde, byl jsem lehce zklamán, ale i přes tuto chybku se finále dokázalo skvěle vyvrbit. Scénář byl děsně klišé, ale co na tom záleží, když jsem se opravdu bavil ? Konečně thriller jak má být.4*

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Gangsterky by se daly rozdělit do dvou skupin. Staré "klasické" a nebo novodobé "akčnější". Těžko říct, které jsou lepší, ale pro mě rozhodně zabávnější jsou ty ve starším stylu. Neříkám, že Pacino a spol ted nezahrál na výbornou, ale přece jen ty nápady ke konci trošku docházejí a to by se u FILMU nemělo stávat. Názorná ukázka toho, že Palma není takovej lůzr, jako se o něm v poslední době mluví.

plakát

Cashback (2006) 

Filmová lahůdka, kterou je opravdu požitek sledovat. Výborná slova a vizuální dojem společně s občasnou a dobrou komediální proloženinou jednoznačně těší a těší. Benovo vyprávění je mimořádně poutavé a jeho výlety do minulosti jedinečně snové. Konec je tedy na mé gusto sladší (začíná karamelizovat...), než by musel být. Ovšem zbytečně dluhé a nudné kecaniny kazí celý dojem. Je mi líto, ale 3 zasloužilé.

plakát

Casino Royale (2006) 

Brosnenova doba vypršela. Když jsem na tento film viděl upoutávku, říkal jsem si, že "Bondovky" skončily, ale ouha, co se nestalo. Martin Campbell a Daniel Craig servírují již od začátku perfektní a hlavně nenudící akci. Od počáteční honičky až za perfektní ukončení dramatickou partií pokru. Skvěle jsem se bavil. Luxusně ztrávených 144 minut.

plakát

Cat Run (2011) 

Je to všechno takové samo na sebe parodické. Nic s ničím nesouvisí, vše je nedotažené a vtípky jsou jak z nosu. Vše je děsně ohrané a okoukané a Stockwell z toho ani nedokázal udělat jeden celkový film. Vše je jak složené z různých spotů a žánrů. Ještě že Vega je opravdu hot a nemůžete tvrdit "no, she is not !

plakát

Cellular (2004) 

tak jsem viděl tento snímek.Byl to pokus o napedobenní filmu telefonní bohudka, ale nene, bohužel, nevedlo to na stejnou cestu. Musím sice říct, že to splňilo všechny kritéria, který režisér uváděl, dokonce to mělo i nějaké akční scény ale , některé scény mi připadaly přehnané, jiné zase nepřehledné a scénář mohl být taky trochu zajímavější, a možná i režie trochu propracovanější. Každopádně jsem se nenudil a bavil od začátku až do téměř samotného konce.

plakát

Centurion (2010) 

Naprosto typický Marshall, který do děje musí zapojit absolutně všechno ze svého filmařského "umění", snad, ikdyby ho na nože brali. Perfektní střih, skvělá kamera a poměrně vydařená výprava dává se skvělým Michaelem filmu štávu. Jak již jsem zmínil, Marshall pořád přislazuje a přislazuje, až je ze štávičky leda tak lákadlo na sršní roj. Kdo má rád honičku na myš a kočku, určitě si hvězdičku přidá, pro mě jen "pouze" římanská mlátička a honička na trošku slabší způsob. Tím netvrdím, že jsem se nebavil. Bavil a to dost, jen sladidel je tam sakra moc.

plakát

Cesta (2009) 

Pěkná depka. Nezatížen knihou, kterou ale mám po filmu určitě v hledáčku, příjemně překvapen. Prostředí mrtvé planety je ztvárněno špinavě, že i podobná The Book Of Eli vypadá vedle toho jako vzor čistoty. Viggo podává opět skvělý výkon a hudba Nicka Cavea příjemně film podbarvuje, ale výrazně na samotný poslech až tak není. Jediné co lze vytknout je malá dějovost a velká epizodičnost jednotlivých scén. Typický neduh literární adaptace. Kde kniha tohle dokáže skrýt, ve filmu vyniká. Není zde přítomen žádný dějový oblouk a na závěr deus ex machina je v mírném kontrastu s dosavadním dějem. Hillcoat je talent.

plakát

Cesta do pekel (2009) 

Russellovi bylo doporučeno, aby nelezl do hospody bez peněz. Rozbil a vysypal prasátko, ze kterého se vykutálelo pár drobných. Rychle to tak nějak spočítal, rozeslal pozvánky o natáčení a začalo se natáčet. Nevím, zda si sliboval hory doly, ale natočil slušnou akční americkou střílečku, které rozhodně neuškodí více shlédnutí. Jane je týpek, Elsa je strašně hot a Doug je prostě zaporák za všechny prachy. Škoda některých otřesných digitálních patosů.