Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Cesta smrti (2010) 

Film je nehorázná sra*ka, ale to je asi každému jasné. Vezmeme-li však v potaz, co vše (otřesn) za sebou Steven má, můžeme za posledních x let tento "plagát" označit za relativně povedený. V některých komentářích se dočítám, že se jedná o návrat Stevena. sami tomu nevěříte, on se ani nemá odkud vrátit.

plakát

Cesta za vítězstvím (2006) 

Nemá cenu si dělat naděje, už od uvodního songu je naprosto jasné, jak film skončí a jek bude mít následky. Co ale jasné nebylo, a já na to koukal jako tele na nové vrata, byly perfektní herecké výkony a kouzelná kamera, která vás doslova posadila mezi fanoušky, a Josh Lucas ve své životní roli. No prostě slast se na to dívat. I přes očekávaný konec mě napínavé chvilky držely ve varu, chvílemi i lehce nabudily, abych týmu z Texasu fandil. A například oproti Damned united má film grády, spád a prostě celkově odsypává a to nemůžu nechat bez povšimnutí.

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Na netflix slušně napsané, zamotané a dosti věrohodné. Nezodpovězených otázek je minimum a po skončení člověka nutí se sám nad sebou zamyslet. Jsme opravdu všichni, co to tvrdí, čistí jako lilie?

plakát

Cizinec (2010) 

Propadák ve všech ohledech.Cizinec strašlivě chtěl být stylovou multižánrovou hříčkou,která diváka pod záminkou špionážního příběhu zavede na exotické lokace s hvězdnou ústřední dvojicí jako průvodcem.Ovšem výsledkem je pouze snobská nuda,ve které se neznámo jak utopilo neuvěřitelných sto milionů (aspoň půlku prostě musely sebrat herecké honoráře) a pět minut po skončení jsem zapomněl,na čem jsem to vlastně byl.Režisér si neuvědomil,že chytrý thriller by měl mít hlavně dobrý scénář a mezi hvězdným duem by měla být nějaká chemie,aby mělo nějaké opodstatnění.Cizinec prostě selhal všude,kde mohl.Nepodařilo se navodit atmosféru,hlášky se zcela míjí účinkem a jako akčňák nefunguje film absolutně.Pro mě velký omyl předloňského roku.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Commuter nepřináší nic nového, v rámci žánru ale spoléhá na osvědčené postupy i přesvědčivé obsazení, střídá napětí s akcí a já si nevzpomínám, kdy naposledy by mi 104 minut uběhlo tak rychle. Kdo od toho nebude chtít víc než akční thriller ve vlaku s Neesonem, nebude zklamanej.

plakát

Coherence (2013) 

Já se k tomu dostal jako slepý k houslím a jako slepý jsem u filmu vydržel. Původně jsem se bál, že to budou scénaristické výměny názorů jako třeba u Pozemšťana, ale tady se i něco "děje" a hýbe se to. Film samozřejmě není uplně perfektní, ale ve svém žánru rozhodně může šéfovat svým poddaným. Krásná podívaná

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Vzhledem k tématu až moc krotká a miloučká komedie, co očekávatelným happy endem pěkně zahřeje u srdíčka. Humor je takový jednodušší, občas překročí hranici trapnosti, kdy se baštějí předkožky a lidi padají ze schodů. ale koukat se na to dá, protože mohli použít spoustu rasistických vtipů, který by za normálních okolností neprošly. Po dlouhé době jsem se ale dost bavil.

plakát

Collateral (2004) 

Skvěle natočený thriller bez zbytečných zmatků a stupidit. Excelentní výkon obou herců v hlavní roli, perfketní kamera a zajímavý scénář. Konečně thriller, ve kterém se při zabíjení "zlých lidí" "vrah" nerozmýšlí a bezmyšlenkovitě zabíjí, koho je potřeba. Skvělá práce toto. Tom Cruise se ukázal, že má na to hrát v thrillerech, dokonce i zápornou roli.

plakát

Colombiana (2011) 

I když by se podle jména autora i tématu námětu dal očekávat Leon v ženském podání, Colombiana je celkem sterilní akčňák, který oslní tak maximálně polonahou Zoe a celkem vymakanou scénou ve vězení. Jinak je to průměr, škoda.

plakát

Con Air (1997) 

Vrchol americké přehnanosti, nelegočnosti a dementnosti.Hodně uživatelů přirovnáví snímek k "the rock". Pravdou je, že rock je klišovina velká, ale místy děj zagraduje a nepřevládá přehnanost. Tady, v Con air, létající auta a lidé jsou na denním pořádku. Jednou se na to člověk podívá rád, ale koukat na to celý film je neúnosné. Hrozně béčkový příběh se děsně táhne a člověk musí každou chvíli sledovat čas, kolik mu ještě zbývá do konce trestu. Jediné milé překvapení byl John Malkovich, který svým občasným černým humorem lehce děj udržuje na stejné, ale velmi nízké urovni. Zkrátka největši debilnost 90.let z produkce USA. Na akční filmy si potrpím, ale zase má člověk svoje meze, a toto je hluboko pod mojí urovní.