Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Donucen ke zločinu (2011) 

Film, který nenabídne nic nového, ale dokáže oprášit starý kabát a předvést ho jako nový. Nekteří herci jsou prostě zbyteční, temná stránka není tak temná a ani "bad guy", který alespon jedním okem naznačuje, jakým směrem by se měl příběh vyvíjet, není dostatečně cool a jeho emotivní scény jsou příšerně okaté. Škoda, že jsem si nenašel svojí obět, které bych fandil. Stačilo by, aby se někdo nedržel striktně scénáře a trošku se osvobodil. Potom bych tam hodil hvězdu navíc,protože to napětí a podívaná by tam jistě byla.

plakát

Doom (2005) 

Skvěle napínavý a zapletený příběh s úžasnou 3D akcí na konci. To je ale asi tak vše, co můžeme skvělého očekávat.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Už jsem se chystal říct "konečně dobrý horor, dokonce i zapojen do historie, to bude něco"...Jenže, asi jsem předčasně přechválil, protože jak to bývá zvykem, kdo chce moc, nemá nic. Nevím, jestli Parker toto příšloví zná, ale příště by se podle něho měl řídit, protože skvěle našlápnutý horor, musí zkazit závěrečná pointa se závěrečným tlakem, který neustály kullisy. Škoda, nic víc se říct nedá.

plakát

Dospělost (2008) 

Noel se toho opět ujal perfektně. Od herectví až po režii. Je to zkrátka stravitelné pokračování, nicméně částečně zbytečné, jelikož dětské časy už jsou dávno pryč a s nimi zmizely i všechny emoce a vypětové momenty. Pár jich zůstalo, ale je jich sakra málo. Tolik jsem těšil na dvojku, jenže ta už jde v lehkých šlépějích klasických béčkových filmů a zkrátka není nic, aby si divák přál ještě o pár minut víc. Herecké výkony jsou sakra skvělé, ale prostě mi tam něco trochu chybělo, avšak velmi příjemná podívaná.

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

Get him to the greek je jednoznačně nářez, jak se patří, ovšem moralizační struna je natáhovaná, až praskne. Citové pasáže a psychika postav je tu naprosto zbytečná. Nadbytečná váha, pod kterou se i poměrně silný most podlomil. Režisérsky i scénářsky dobře odvedená filmařina, který určitě stojí za ohlédnutí, až na již zmíněný nešvar, který si Stoller nemohl odpustit, ani kdyby ho na skřipec natahovali. Děsná škoda. Proti dvou hlavním aktérům nemám námitky, naprosto skvělé zahrané. Buďme soudní, konečně komedie, která se může do stejnojmeného kabátu obléknout.

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

Sice je vše o číslech, ale Kiefer tady není zase takový badass a jen dokazuje svoji kvalitu, že opravdu hrát umí. Samozřejmě jsou některé řeči k neuvěření, a jen právoplatně uplynou, ale dlouho jsem neviděl tak skvěle propracovaný seriál, který i v retrospektivě půosobí téměř dokonale na divákovy oči. Emoce z filmu jen srčí, ale ta mateřská láska by se přece jen neměla ppřehánět. Obrovská poklona za to, že tvůrci dokázali mnoho informací nacpat do 26ti dílů po 45ti minutách. Sice seriál dlouho ve vaší hlavě nezůstane, ale s klidným svědomím můžete přiložit ruku na srdce, že jste neudělali chybu.

plakát

Dracula (1992) 

Naprosto skvělá výprava, kamera, kulisy, barevné podání, zpracování, hudba a herecké výkony. Tomuhle říkám povýšení hororového příběhu na něco víc než tupá jatka s vyšinutým dějem. Coppola vytvořil epicko-tragickou lovestory na pozadí legendy o hraběti Draculovi se slušnou porcí násilí, dramatu, romantiky, tajemna, sexu a náboženství. Takový mix prostě musí fungovat, pokud není režisérem nějaký zoufalec! Tento film má pro mne neuvěřitelný náboj, atmosféru a v záběrech je stále co objevovat a čím se kochat.

plakát

Dračí oči (2012) 

Van Damme tu hraje naštěstí jen druhé housle, které mu určitě svědčily víc než spirituál kvintet v první řadě. Jeho nový "nástupce" je nesympatický,arogantní a strašně dětinský. Příběh zabývající se zkorumpovaností je už dávno košer a vizuální filtr stojí taky za nic. Za některé skečové ulomky házím jednu hvězdu.

plakát

Dravé ryby (1983) 

Mělo to být něco klidného a "primitivního", jedná se však o velmi silnou makačku na hlavu, která ovšem ztrácí smysl o logiku. Člověk musí dávat pozor a hodně přemýšlet a to mi u gangsterského filmu přijde sakra zbytečné. Těch 90 minut se řítí pořád jednou rychlostí po dlouhé rovné silnici a tímhle tempem by film mohl jet třeba 2 dny, proto to Coppola udělal klasicky, po americku , poté hned nahodí záberečné titulky. Jednoduše řečeno-film bez nápadu, bez nějaké kloudné zápletky, ani ty výkony některých nejsou nějak oslnující. Abych jen nehanil, tak Hooperovy ožralé pasáže jsou fakticky vyjímečné. Buďte rádi, zachránil vám 2 hvězdičky.

plakát

Drive (2011) 

Svěží vánek v žánru akčního filmu, který by mohl zvednout vlnu inteligentních následovníků jako je tento. Jasně vymezené mantinely - thriller s typickými prototypy postav, žádná psychologie, jednoduchý příběh. Tím podstatným je Tempo. Hodně pomalé tempo, které podtrhuje bezchybná režie. Jistěže také Ryan Gosling, který svého mlčenlivého řidiče hraje s osobitým kouzlem.