Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

S knižní předlohou a jejím základním vyzněním to moc společného nemá a v tomto směru (a vlastně i celkově) zůstávají předchozí dvě filmové verze nedostiženy, ale jako válečný film z První světové a navíc z pohledu německé strany, je to hodně dobré a zobrazené hrůzy zákopové války jsou natočeny hodně syrově a uvěřitelně, takže za mne spokojenost.

plakát

Krev a zlato (2023) 

Mnohem lépe a uvěřitelněji zvládnuto než jeho finský bráška z Finska. Hvězda navíc za němčinu, která je v tomto případě nezbytně nutná.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Druhý díl Smrtonosné extrakce je prostě lepší. Má sice také pitomý scénář, debilní dialogy, špatně napsané i zahrané postavy - tady se nic nezměnilo. Jenže ty dvě akční pasáže jsou tak pěkně sesynchronizované, nadupané adrenalinem i testosteronem, že musím hodnotit výš, než bych měl. Má se to podobně, jako třeba se Zátahem, nebo Wickem - realita dostává tvrdou nakládačku, přitom divák vypíná mozek a spokojeně přede.

plakát

The Covenant (2023) 

Konečně Ritchie, který mě po delší době bavil. Gyllenhaal sice není člověk na svém místě, ale dá se přes to přenést. Po neoblíbeném rozhněvaném muži a sherlockovi je to zase jednou poctivé a syrové řemeslo. Skvělá hudba a kamera. Bavil jsem se.

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

Všechno již dávno viděné, ale s neokoukanými tvářemi v novém hábitu. Přiměřené, netrapné leč americké. Kupodivu se i tak na druhou sérii poměrně těším.

plakát

Nikdo (2021) 

Plné nesmyslů a absurdních nelogických výjevů, scénář na úrovni lehké retardace, ale tu největší chybu naštěstí tvůrci neudělali - neberou se ani trochu vážně - vědí, že je to absurdní ultimátní jízda a tomu i přizpůsobili kontex a vyznění filmu, proto se tomu dá ledasco odpustit, protože tohle byl skutečně jen jeden obří zásun. A já to tak i beru, pro mě velmi milé překvapení.

plakát

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 

U těchto devadesátkových komedií je důležité, aby fungovala chemie mezi herci, o to lepší, když je to úsměvné. Většina dvojek stojí za nic, avšak tady se ukázalo, že opakovaný vtip je ještě větším vtipem. Na jedničku to zdaleka nemá, ale svůj účel - pobavit - to splní na výbornou.

plakát

Na nože (2019) 

Definice pojmu nadprůměrný, ne však výjimečný film. Je to celé solidně natočeno, dobří herci i jejich výkony, solidní scénář atd. atd. Za mě tomu ale chybí něco, co by film nějakým způsobem odlišilo a tím pádem i pozvedlo. Takhle tady máme sice slušný film, ale přeci jen je to detektivka (řízlá komedií), kterých je tady již spoustu.

plakát

Avatar (2009) 

Nepatřil jsem k těm, co se na Avatara vrhli do kin hned na premiéru, nikdy jsem po něm tak netoužil, možná proto jsem pak věděl tak nějak do čeho jdu. Ale dvojka se blížila, tak jsem musel alespoň dohnat tu ztrátu. Chápu, že média udělají hodně, stačí film dobře prodat, mainstreamově ho naladit, ale aby nám zase moc nekýčovatěl...mno a pořádnej blockbuster máme venku. Ale co jsem tím chtěl říct - jde o to, že scénář je tu vcelku primitivní (abych pravdu řekl, nečekal jsem od Camerona velkou psychózní zápletku), ale je chytře zaobalen do té nové technologie, která nám je pořád přednášena pod nos. No, a o tom to je. Pokud má člověk (režisér) možnosti a peníze, všechno jde snáz, je ale jasné, že k tomuto statusu uznávaného se musí nějak ovšem prokousat. Avatar se tedy musí hodnotit lehce s nadhledem, jde o atmosféru a tu prostě má, nic víc tady nehledám. Romantiku, akčňárnu nebo drama přece hrají ve vedlejším sále. Stejně by mě ale zajímalo, jestli by dokázal někdy Cameron natočit nízkorozpočtový film, který by nelákal na kravinky, ale na samotného ducha toho filmu.

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Všechno je tak skvěle napsané, zahrané a ta temná psychopatická vizuální stránka rozhodně nechybí. Je tak k pláči, když musím jednu hvězdu ubrat kvůli naproste uječené a nesympatické Niecy Nash. Fakt jsem si přál, aby její vycpaná hlava zdobila jednu z vitrín.