Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Všechny ty výbuchy a exploze jsou typickým Bayovým rukopisem. Občasné srovnávání s black hawk down je asi na místě, ale ve své podstatě se jedná o rozdílnou myšlenku. Zatímco Ridley vsadil na zvučná jména, tučný rozpočet a hordy padouchů, Bayovi stačilo pár neokoukaných jmen, trocha muskulatury a komornější prostředí s menším rozpočtem. Vzhledem k tomu, že se Bay pokusil o zimní akční popcornovku (které dosáhl) a své ambice netáhl nikam k nebeským výšinám, hodnotím snímek za velmi podařený a vstřebatelný. Střelba, výbuchy, střelba, výbuchy. Film naplňuje veškerá kritéria, která jsem si přál hrozně vidět, nehraje na city a táhne přímou cestou na bránu. Dávám pátou hvězdičku za to, že se konečně po dlouhé době podařilo někomu uspokojit mé choutky.

plakát

Velká válka: 1914-1918 (2008) (TV film) 

Myslím, že něco takového by se mělo pouštět dětem na základních školách. Ne aby se předcházelo válce, ale aby si každý uvědomil, co by se mohlo stát.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Výborný průřez německou stranou války, který ukazuje rozmanitou povahu motivace německých občanů. Jasně dá se argumentovat, že je potlačená nacistická ideologie, ale je třeba si uvědomit, že je zde zobrazen Wehrmacht, který nebyl prolezlý nacismem jako takovým, ale stál opravdu na vlastenectví a odčinění Versailleské zrady. Fanatismus Němců neprošlých frontou je zde vidět, i když to nejsou nacisté - víra v konečné vítězství, v neomylnost Vůdce. Jistě našly by se i oslí můstky a nepravděpodobné náhody, ale je to film a ne historická rekonstrukce.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Smršť od začátku do konce. K vydechnutí mohou posloužit jen víceméně prázdné dialogy, ale kvůli nim tu Rambo není a nikdy nebyl! Vůbec jsem to nečekal, naopak. Chtěl jsem si už navždy zachovat ten nepopsatelný pocit ze třetího dílu, který Johna stavěl daleko před všechny jiné zlobijce, ale Rambo je zpět a opět si nebere servítky, nechodí kolem horké kaše a jde si přímou cestou dál. Žádný květnatý děj, ale řežba a zase řežba. Moc pěkně natočená reminiscence poctivých akčňáren, na kterých si mnozí jiní vylámali zuby. V neposlední řadě kladně hodnotím i výběr prostředí, prostě paráda, jsem maximálně spokojen.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Film mého dětství, který mě nikdy nepřestane bavit !

plakát

Coherence (2013) 

Já se k tomu dostal jako slepý k houslím a jako slepý jsem u filmu vydržel. Původně jsem se bál, že to budou scénaristické výměny názorů jako třeba u Pozemšťana, ale tady se i něco "děje" a hýbe se to. Film samozřejmě není uplně perfektní, ale ve svém žánru rozhodně může šéfovat svým poddaným. Krásná podívaná

plakát

24 hodin: Dnes neumírej (2014) (seriál) 

Jack is back. Tenhle hrdina mě ani po 12ti letech nepřestal bavit. Zkrácená série seriálu jako celku spíše ublížila, ale byla by ostuda, kdybych tomuhle novodobému terminátorovi nedal plný počet hvězd. Ať se v sérii vyskytují stále stejné "pasáže", má LAD stále k nabídnutí pár laskomin. Díky Jacku !

plakát

Hon (2012) 

Babovřesky by se měli co učit, jaký je to žít v malém městě. Dánove prostě umí, to už všichni víme, ale že nasolí zase takovou pecku, u který tlukot srdce překračuje na mezi epileptického záchvatu, to čekal málokdo. Emocionální bomba, skvělé herecké výkony, jak hlavních, tak i vedlejších herců, námět i kamera ... a prej, že to bez hudby nejde v dnešní době. Film, který filmové nadšence posadí na prdel a rodiče zvedne z pohovky ke svým malým ratolestím, které hned proplesknou, jen aby se neřeklo.

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Americký patos doprovázen tou nejlepší akční stránkou za poslední 3 roky. Percival servíruje akční nášup od úvodního pilota do prozatím závěrečné série. Až na hlavní terminátory si nemůže být nikdo jist svým životem. Napětí, akce,krásné ženy a skvěle provrtaný příběh nenechá jednoho diváka klidným. Pro mě po "24" další kultovní trhák, který si jistě za pár let pustím rád znovu.