Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Začátek naprosto ohromující a jedinečný, poté přichází řemeslně propracovaná, avšak klasická sci-fi s podivným jednáním palubního počítače a nakonec doslova hypnotické orgie završené velmi zajímavým symbolismem, který se mi sice nepodařilo rozluštit, ale ani to mi však nezkazilo účinek z filmu. Škoda jen, že orgie jakými se uvedl nedokázal udržet po celý děj, alespoň by nějak ospravedlnily jeho zdlouhavost v prostřední části. Kubrick to s těmi scenériemi prostě přestřelil.

plakát

Obhájce (2011) 

Lincoln Lawyer aneb jak se před soudem přečůrávají strategická místa psí technikou. Kdo přechčije naposled, vítězí. A tak jsem poprvé v životě viděl film, kde se mi šampon jménem Matthew McConaughey zamlouval. Inteligentní film, který vás naprosto vtáhne fantasticky napsaným příběhem. Tohle by si zasloužilo vlastní seriál, protože právník s černým šoférem nemá chybu. A ponaučení na závěr - mít za kámoše legii pretoriánů na motorkách vůbec není od věci.Zkrátka Matthew ve své životní roli v jednom prozatím nejlepších soudních krimi-thrillerů.

plakát

Předčítač (2008) 

Film, který přináší opět nový pohled na nevyčerpatelné téma druhé světové války. Zaobírá se úzce vymezeným tématem, které ale přesto není úplně dostatečně využito, čekal jsem, že film půjde víc do hloubky. Především hlavní dvě postavy jsou velmi stručně načrtnuté, ačkoliv jsou na plátně téměř neustále, o jejich pocitech se divák nic nedozví. Je tu několik silných scén, některé bohužel zbytečné. Ve výsledku se vší tou omáčku film jako celek působí dobře. Pro mě za 4* proto,že je Daldry schopen natočit romantický příběh, který nesrší tuctovinou a je dosti k uvěření.

plakát

Přežili jsme Ardeny (2003) 

Naprostá spokojenost. Sice chyběly pompézní akce a sáhodlouhé boje, i přes to však shledávám film nesmírně zajímavý, herecky dokonalý a poctivě natočený.O Nevím proč, ale herecký výkon Allreda mě uchvátil. O něm ještě určitě uslyšíme ...

plakát

Správci osudu (2011) 

V mnoha směrech vykradená a ve spoustě dalších zcela originální love story říznutá oldschoolovou thrillerovou školou a skvěle funkčním mysteriózním prvkem. Chemicky dokonale sladěné ústřední duo a ve své odtažitosti naprosto profesionální režie si říkají o pět hvězd, nedosáhnou na ně ale především kvůli uspěchanému konci a banální pointě. Ten film měl mít o dvacet minut víc, potom by i stávající konec fungoval na výbornou. Takhle je pocit Deus ex Machina až příliš neodbytný. Přesto jedno z překvapení roku a mimořádně intenzivní divácký zážitek...

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Komedie cílená na specifické žánrové publiku s několika odkazy na klasické sci-fi filmy. Tahounem je E.T. trousící hlášky ve všech situacích a nutno podotknouti, že hlas Seath Rogena rozhodně padne Paulovi v tomto případě jako příslovečná prdel na hrnec. Duo Pegg & Frost je poměrně nevyužito (to ale bude patrně vždycky bez vedení E.Wrighta)a přestože jsem od této podívané čekal větší porci britského humoru, jako celek je Paul pohodovým filmem, který by neměl urazit i "nezaujaté" diváky.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

A jsou tu opět hrátky s paralelními časovými rovinami, tentokráte ve formě uhlazenější, pěkně odsípající. Celý film šlape jako perfektně seřízené hodinky, každá vtěřina chytře navazuje na další, na další, na další,.... A tak divák ani nestačí zauvažovat nad tím, zda to všechno dává smysl, jestli třeba není motivace hlavního záporáka pěkná pitomost, či jestli tady sladkobolný vztah "syn - otec" nepůsobí jako pěst na oko. Ale prostě a jednoduše se všechny možné pochybnosti v celkovém kontextu vytratí, až na ten konec. Konec je pro mě názornou ukázku toho, že snaha "musíme se prostě zavděčit všem" není vždy k užitku.

plakát

4400 (2004) (seriál) 

Kdo chce velmi kvalitiní záležitost musí "přetrpět" uvodní sérii, která se odebírá nesmyslností, jako většina seriálů, které nám do následujícího dílu nenechají nic a s další epizodou začíná nová linie. Ovšem, trpělivost přináši růže a u navrátilců je to tutovka. Po 20.díle se lámou ledy a tvůrci ukazují, jak celé vyvíjení postav mají promyšlené do sebemenšího detailů. Vedlejší dějové linie přestávají být vedlejší a skvěle se zapojují do hlavního příběhu. S hereckými výkony nemám sebemenší problém a Tom Baldwin alias Joel Gretsch je můj další favorit. Konec světa zkrátka nemusí být zničením všeho živého. Ještě ted, týden po doukání poslední série, hodně přemýšlím a to jsem zezačátku tomu moc nevěřil. Ted jsem velký fanda, ikdyž nehodnotím za plný počet.