Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Základna (2019) 

Oproti Hacksaw ridge je ta prvotní seznamovačka s postavami a místní vládou smysluplná a dodává finální řežbě ten správný pohled na věc. Pár zbytečných momentů se samozřejmě najde a hodnotit některá nařízení a rozkazy se mi nesluší, nicméně názor si na ně můžu udělat. Finální bitva má skvělé grády, celkově film odsýpá a kamera mi také líbila ! Od dob black hawk down, který byl narvaný hereckýma hvězdama ušla pěkná řádka let. Tohle sice nebude tak divácky atraktivní, nicméně nová neznámá generace vzala role svých vojáků velmi slibně. Díky za tenhle zážitek.

plakát

1917 (2019) 

Luxusní pozdní dáreček ke staletému výročí od konce první světové vítězí po “kontinuální” formální stránce. Ano je to zážitek a jeden z vůbec nejlepších WW1 filmů, ale ani sada velmi silných obrazů (procházka tlející zemí nikoho, třešňový sad, ohnivá noční scenerie v Écoust, běh o život v závěru) plně nepřebije několik slabších chvil a ne příliš tvrdý dopad emocí. Nesnaží se o klasické repeté událostí, ani nepřináší žádný velký dějinný kontext (lekci v dějepisu), je to ale umělecky působivá prohlídka po bojišti s demonstrací nesmyslnosti na osudu řadových smrtelníků. Vtipný pocit, sedět si hezky v teple s popcornem, když jen o pár generací zpět nás mohlo klidně čekat peklo jako Verdun, Passchendale a nebo na Sommě...A s přemírou poznatků, pořád mnohem reálnější a úchvatenější než Dunkerk, který se přes tak obrovskou masáž opravdu nepovedl.

plakát

3 from Hell (2019) 

Úctyhodný začátek se promění v "motherfucking" klišé. To je taková škoda, protože záporáci jsou vážně ujejí, brutalitou se nešetří a dvě dějové roviny mají smysl. Jen tím časem se mohlo trochu šetřit a plytká prázdná místa vyplnit více mrtvolami. Rob Zombie zase servíruje něco bez příkras a já se průměrně bavil.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Asi mě většina zdejších zastřelí, nebo mi alespoň zlomí ruku, ale Bayovy exploze a ničení, které jsou jeho typickým rukopisem - mě prostě bavily. Prvopočáteční zpomalovačky mě malém odradily, ale počkání si přineslo své ovoce. Nebylo to tak velkorysé jako Tajní vojáci, ale ten přímočarý tah ve stylu call of duty bez zbytečných kudrlinek mě prostě bavil. Hlavní hrdinky jsou sexy a jedno se musí nechat - Reynolds je mnohem lepší akční hrdina než nějaký Affleck !! Pro mě velmi přijemná a vstřebatelná jednohubka.

plakát

Apostle (2018) 

První čtvrtina zbytečně vysekávané melancholické vyprávění, které se po přechodu poloviny příjemně rozjede, potá nastává totální psycho v malé psycho vesničce. Temná a ponurá atmosféra se skvěle vykreslena. Taková tvrdší a propracovenější kolonie, která téměř nenechala textil suchý. Víc takovýchto prasáren.

plakát

Aquaman (2018) 

Osobně nemám ve zvyku filmy nějak přílišně kritizovat, ale tenhle film má slušné CGI, místy docela dobrou hudbu a to je vše. Přišlo mi, že se do filmu scénáristé za každou cenu snažili nacpat úplně všechno, až z toho vyšel jakýsi kočkopes, který nefunguje, je přeplácaný, zkratkovitý, předvídatelný a některé scény působí až komicky. Variace na vodní svět, Jezerní královnu,, Avatara a Thora se prostě moc nepovedla.

plakát

Bodyguard (2018) (seriál) 

Je taková slabší variace na 24, která bohužel ztratila potenciál. Není to o tom, že by to nebylo napínavé, nebo chyběly cool momenty, ale všechno působí strašně řídce a já už vlastně všechno viděl. Postavy si navíc pořádně neočucháte a Madden prostě není takový badass jako byl kdysi Kiefer. Já se u seriálu bavil, svůj účel splnil. Navíc kvituji příjemnou stopáž, která se dala zkousnout. Bohužel, dalo se z toho vykřesat mnohem víc.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Commuter nepřináší nic nového, v rámci žánru ale spoléhá na osvědčené postupy i přesvědčivé obsazení, střídá napětí s akcí a já si nevzpomínám, kdy naposledy by mi 104 minut uběhlo tak rychle. Kdo od toho nebude chtít víc než akční thriller ve vlaku s Neesonem, nebude zklamanej.

plakát

Creed II (2018) 

Možná jsem zdědkovatěl, ale já si film užíval. Probudia se ve mně nostalgie úplně stejně jako tehdy, když jsem viděl Rockyho 4. Nový Creed nemá jakožto boxerské drama nic nového nabídnout a přes jasně dané finále od prvních minut film nenudí - a to je v dnešní době důležité, udržet diváka v jakémsi napětí.To se Stevenovi povedlo a přes kulervoucí neohratelný soundtrack byl Creed II jasná volba na sobotní odpoledne. Vypněte mozky, nechte si rozdat pár ran a o zábavu máte postaráno.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Klobouk dolů před tím, že dvojkový Deadpool drží laťku sebeparodické zábavy zatraceně vysoko a to tak, že překvapí kupa vsuvek, zvratů, natřískanejch hlášek a cameo rolí. Faktem ale je, že scénáristi si z nás, potažmo z filmu, dělají trhací kalendář, protože, ruku na srdce, příběh je tak strašně plytkej a povrchní, až je s podivem, jakej fame okolo toho je. OK, dobrá, bavíme se, řehtáme se, chřoupem u toho popcorn, ale i jen malinko hlubší pohled do děje prozradí, že film je opravdu jen snůškou nekonsistentních skečů a gagů, protože film popře, zvrátí, znehodnotí a změní úplně vše, co se v něm už odehrálo. Nadchází otázka, co s tím udělá trojka, protože výsledkem tady toho scénáristického bordelu je: "Můžem všechno a všechno pak můžem změnit." Ale co, vlastně to byla slušná prdel, ale stejně jako první díl. Tyhle hlášky mě už do kolen nedostanou