Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Seriál postavený téměř výhradně na rozhovorech, se snahou pochopit, co se děje v hlavách psychopatů. Pro mě to nebylo až tak bezchybné, ve vší té prkennosti a strojenosti bych kapku napětí a akce uvítal, ale chápu, že tým režisérů chtěl pracovat hlavně s myšlenkami. Ovšem jako studie charakterů je Mindhunter velmi zajímavý, a to nejen mezi usvědčenými magory, ale i mezi zúčastněnými agenty FBI. Až se dostanu do druhé série, věřím, že tu hvězdu přihodím. Není to seriálem, je to ve mně. Edit 7.10.2019, skutečně hvězdu navíc přidávám, seriál začíná mít ty správné koule :-)

plakát

Mumie (2017) 

Nové Mumii nechybí hordy velice kvalitní akce (úvod a pár letadla!), košatý příběh a slušný tah na bránu, bohužel trpí na otravného sidekicka a překombinovanost. Takový Russel Crowe a jeho postava působí jako pěst na oko, stejně jako celý jeho ansámbl. Závěr filmu je nemastný, neslaný a dost ztrácí tempo. Vlastně mi bylo úplně fuk, jak to dopadne. Ale v rámci hodnocení "je to jen blockbuster, který má svou vesmírovostí vydělat s kolektivem hodně peněz" musím připsat body za celkovou zábavnost, ale i tak je to spíše podprůměr. Mumie je pro mě dávno pohřbená.

plakát

Nádraží (2017) (seriál) 

Škoda té nevyrovnanosti. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Občas jsem se fakt pousmál a některé hlášky rád opakuji, ale tenhle obraz reálného prostředí není dotažen do dokonalosti.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Ocenil bych obšírnější pohled na dobu Churchillovy vlády, to si však můžu rovnou pustit dokument, uznávám zaměření jen na těch nemnoho krizových týdnů od jmenování do úřadu po evakuaci britských vojáků z Dunkerku. I tak se tesá uctivý pomník do kamene, chvílemi mírně nesoustředěný a školometsky neživotný, přestože od Wrighta až manýristicky teatrální. Na vyšší úroveň jej pozvedá famózní výkon výrazně, ovšem dokonale namaskovaného Garryho Oldmana, právem oscarový.

plakát

Neznámý voják (2017) 

Především poctivé řemeslo dělá z tohoto válečného snímku nadprůměrnou podívanou. Solidní kamera, dobří herci, ostatně chytrý a dospělý film. Polovinu stopáže tvoří nápadité a smysluplné akční scény, které vám nějakou chvíli v paměti zůstanou. Film o tom, že i Finové se nedali. 80 %

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Od dob prison break utekla pěkná řádka let. Kinematografie se posunula, stejně tak mé nároky na seriál. Tento návrat ke kořenům (aneb v jednoduchosti je síla) mě uchvátil na tolik, že se o seriálu hledám další podrobnější údaje. Zápletka velmi prostičká, avšak všechny ty emoce a napětí, které ze seriálu přímo stříkají dodávají počinu skvělou atmosféru, ze které ke cítit mirné vzrušení. Nezainteresovanému člověku se může zdát, že film ztrácí grády, upadá do zapomnění a v tichosti odejde do útrob těch zbytečných. Přesně v ten okamžik nastupuje režisérský štáb a nasazuje prudkou, ale příjemnou ránu mezi lopatky, takže vás donutí sledovat nadále. Najít si sympatie k postávám je velmi obtížné, avšak když se vám to podaří (můj TOP je rozhodně profesor), užíváte si každou vykutálenost, která přijde. Po dokončení třech "základních" sezón přichází ta pravá válka, a je s netrpělivostí čekám, co přinese. Díky za tenhle skvost, který je velmi příjemnou záležitostí.

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Evidentní důkaz, že česká komedie jde do kopru! Z těch několika desítek filmů, co se za rok natočí by se spíše měl natočit jeden nebo dva pořádné bijáky. Tímhle tempem se český film sníží na úroveň venezuelských telenovel.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Konečně Punisher,který se se svou motivací pohybuje na hraně dobra a zla a celou dobu se nemůžete přiklonit ani k jedné či druhé verzi. Narativní myšlenky o pomstě naráží na střet s realitou a ta klade překážky, jenž ústí v různorodé situace, které nejsou vždy řešeny úderem kladiva do hlavy (jako v pilotním dílu). Velkým plusem je herec J.Bernthal ,kde se naplno projevila sázka na něj,až zbytek hereckého pole vypadá jako jeho křoví. A i když seriál mohl být o 3 epizody kratší, rozhodně patří mezi to lepší v seriálové tvorbě.

plakát

Trestanec (2017) 

Nehledejte v tom realitu, raději se nechte unášet v přílivu testosteronu, kterým vás bude tahle atmosferická bombička postupně utápět. Jasně, že je to lehce přitažené za vlasy, ale v dnešní době krize maskulinity působí tahle sebranka ultradrsných hrdinů a padouchů jako "balzám na duši" (nebo právě naopak?) Ano, bavil jsem se. Zase. Díky..Snad nikdy nebudu ve vězení

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

...film za nejhorší dialogy vyhrává ... Všechno nebo nic ... díky bohu za gaye! Člověk se alespoň 3x za film zasměje. Zbytek času budete valit oči, jak je možné vytvořit takové veledílo. Nepovedlo se prakticky nic - scénář hrůzostrašný, kamera podivná a umělá, herecké výkony (kromě gayů, kterým dávám čestnou hvězdu) umělé a neuvěřitelné, scény vykradené ze všech filmů světa. Závěrem ještě jednou: Ach ty dialogy! To bych blil!