Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Mel má rád hrdiny (nejspíš), já mám rád válečnou vřavu (určitě). Kvality Ryana, Pacifiku a Tábor tygrů napasované do 131 minut. Pomalý rozjezd vyústí ve skvělé finále, kde se to nonstop řeže, střílí a krev stříká. Skvělá válečná podívaná, které konečně uspokojila mé choutky. Dokonalá výprava, skvělý zvuk i kamera mě naprosto vtáhla do děje. Andrew byl výborný, Sam si konečně šplhnul. Gibsonůn smysl pro detail se nezapře. Co mně přišlo dokonalý všechny ty akční miniscény ve válečné vřavě, zalehnutí granátu, odpal dvou nepřátelských vojáků, to bylo vynikajcí, ovšem tak jako detailní zábery jsou skvělý i celkové záběry, náběhy Japonců, dělostřelecká palba, fakt luxus, za tuhle podstatnou část filmu bych neměl problém ani s Melovou nominačkou na zlatýho-plešatýho. Poslední záchranná fáze je asi nejsilnější z hlediska emocí a opravdu pokud je ten příběh blízký pravdě, tak před Dossem velký respekt, kéž bychom měli podobnou 7úctu k životu jakou měl tenhle sympatický vegetarián. Prdět na to, že v sále bylo deset lidí a z toho 7 lidí nemělo šajnu o co jde, prdět na to, že je filmu klišoidní patos, prdět na to, že Vince nemá ponětí, co je to válka. Prdím na to, že film není 5ti hvězdičkový. Já se nesmírně bavil a od dob Ryana mám zase o čem vyprávět. Díky Mele. Tohle je film, který MUSÍM vidět ještě jednou !

plakát

Jason Bourne (2016) 

Je to jako esej na téma jak těžké je dnes natočit čtvrtý (v zásadě pátý) díl akční série a to i přes to, že zrovna tato série definovala moderní akčně-realistický film. Nový Bourne tasí stejné zbraně ale v nečekaných variacích. Ano, dozvídáme se nové informace a příběh má smysl, přesto sledujeme stále povědomé honičky, naháněčky, rvačky a špionážní triky. Nepřichází s ničím novým na poli filmových atrakcí a jakoby se tvůrci ani nesnažili na tyto pasáže upoutat pozornost. Lokace jsou často relativně neatraktivní, akce až na pár výjimek není originální nebo hravá. Vše jakoby říkalo: snažíme se odvyprávět příběh, nenatočili jsme to pro atrakce. A to je mi sympatické. Je to prostě fakt dobře odvedená práce, kde i očekávané je udělané kvalitně. Budiž toho příkladem postavy Cassela, Lee Jonese nebo Vikanderové.

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Aspirant na Zlatou Malinu. Úděsný scénář a klišé zápletka jak z počítačové střílečky. Trailerové navnazení na hitmanovskou eliminaci se finálně rozmělnilo do debilního konceptu - zabíjení je druh nenáročného sportu, všechno dokonale funguje, nepřátelé jsou idioti, zloduši v přísně střežených a nedobytných objektech po celém světě během pár hodin dobyti a to vše jen kvůli hodinkám po tátovi. Tedy standardní akční film. Jenže... Jenže v hlavní roli je někdo, kdo každý film, kam ho dosadí povýší. A tak buď mohu přetočit jen na akční scény jako na cigánské DVD párty a konstatovat, že to byl bomba akční film a nebo to zkouknout celé a přitom stihnout vyžehlit košili, vyčistit hlaveň, oholit hlavu i očistit rukavice od nečistot

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Pro mě veliké zklamání, které velice zklamalo mou touhu po těchto dvou skvělých herců. Celý potenciál a vtipné situace už jsou z maxima vyždímané, proto doufám, že další díl nebude. Škoda. Každopádně návštěvníci nikdy nezůstanou zakleti v mých chodbách času a v budoucnu se na první díl určitě rád podívám znovu.

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné. Škoda, že vedlejší masokombinátní orgie nedostaly více prostoru jako v předchozích dílech. Dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55%

plakát

Odstřelovač (2016) (seriál) 

Tohle je přesně ten typ seriálu, od kterého nechcete víc čekat, ale stejně vás nějakým způsobem vtáhne do hry. Modlíte se, ať všichni badass chcípnou, ale zároveň si přejete, aby napáchali ještě nějakou škodu. Americká agitka (rozuměj náborový seriál) působí na oko pěkně, scénářově si taky na nic nehraje, ale zbytečně protahovaný tah do finále, které následně přebije závěrečných 15 minut je spíše smutné. Já to však celé dokoukal.

plakát

Pád Londýna (2016) 

Butler ani zdaleka nasahá Rambovi na paty. Ani aktuální světové dění hvězdičku navíc nepřidá. Povedené efekty, které jsou v dnešní době samozřejmé, tento patos nezachrání, Jako nenáročné, uvolňující béčko nadprůměrné, jako celovečerák nebo hit měsíce spíše hnůj. Dvojka o poznání horší než jednička.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Technická stránka skvělá (kamera, hudba nebo výprava) a herecky taky fajn. Jaroslav Dušek byl bezkonkurenční, ale všichni ostatní taky zahráli pěkně. Díky tomu se daří budovat fungující mysteriozně-depresivní atmosféru. Námět solidní, jen bych uvítal lepší dramaturgický zpracování, který by se postaralo o vyrovnanější napínavost jednotlivejch epizod. Závěrečná pointa (resp. dopadení vraha) mě na jednu stranu potěšila, na druhou stranu se díky ní ukázalo několik zásadnějších dějovejch linek poměrně zbytečnejch (tak už to holt dopadá, když scénáristi tahaj diváka dlouho za nos) a závěrečnej díl působil dost uspěchanym dojmem. Jak už někdo psal, hodil by se díl na způsob "Den Míši Sýkorové". Jinak dobrá práce "světovejch" kvalit a jsem vlastně jenom rád, že nemůžu Pustinu označit za uplný zjevení český seriálový tvroby, protože kvalitní konkurence je v posledních letech překvapivě dost, jen tak dál! Čtvrtá silná hvězda za herce, atmosféru a filmařinu.

plakát

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 

Poslední Resident Evil vyniká hned v několika směrech: člověk u toho nesmí myslet (jako ostatně u každého filmu z této série). Neměl by se výrazně babrat v detailech - někde zombíci jsou, někde nejsou, tu a tam se objeví, když je potřeba. Neměl by se ani snažit pochopit děj - není to ani nijak zvlášť důležité. Shrnout 5 dílů do několika sekund - naprosto geniální - skoro sem se už bál, že mi to nepřipomenou. Očištěno o jakoukoliv logiku, slušná akční podívaná. Na prvním díle jsem byl téměř odkojen. Celá série mě bavila.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Nechápu výrazně nadprůměrné hodnocení. Naprostá blbost. Film vás vyvede z omylu pokud žijete v představě, že k akčnímu trháku není potřeba smysluplný scénář. První polovina ucházející, ale od uplakané seance v baru se začnete modlit, ať vaše utrpení skončí dřív, než si stačíte podřezat žíly.