Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Sisu (2022) 

Těžko hodnotitelný film. Na jednu stranu syrová brutální řež, na stranu druhou k uzoufání nudná a nepochopitelná variace na dávno viděné a oblíbené filmy. Hype, který mě k filmu přivedl sliboval ultimátní řež ve stylu Ramba zastrčenou za kvality a choreografii Johna Wicka. Mně osobně  tahle nekompromisní brutalita bavila, drsné podání včetně zbytků lidských těl neměla chybu, ale ve finále si člověk není jistý tím, co vlastně viděl. Film určitě rád doporučím, pro mě však spousty nelogičností a dobových nepravd kazí celkový dojem. Silnější dvě hvězdy.

plakát

The Gray Man (2022) 

Tato parafráze na okoukanou kostru John Wick a Taken je hodně špatná. Ryan není ten správný klaďas a Chris je jen překreslená panenka. Obrovský bonus za lokace a za česky mluvící cops v Praze. Ale to je asi tak vše. Tyhle běhavý akční béčka už nejsou co bývaly.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) odpad!

Legendární inscenace od Trošky se vrací, aneb je potřeba se poblít pořádně. Tohle se ani trochu nepovedlo. Absolutně v ničem. Tři tygři pro mě nejsou formát, u kterého bych se dokázal bavit. Jejich skeče jsou trapné, postavy naprosto nelogické a absolutně nevkusné. Dno českého humoru se propadá stále níž. Tento blitkoidní paskvil asi ocení jen opravdoví fanoušci. Pro mě nekoukatelné, nudné, trapné, I ten Vyšehrad mi přišel vtipnější. Tohle je fakt propadák.

plakát

Vlastizrada (2022) (seriál) 

Tahle americká rychlokvaška sice přinese pár nečekaných zvratů, ale už od první minuty je jasné, kam bude celý seriál směřovat. Dalo se to shlédnout na jeden zátah, ale už druhý den ani nevím, komu jsem to vlastně fandil.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Kravina roku konečně dobrouzdala do TV a spousta z nás, co zrovna v téhle blbině neshledávala povinnost navštívit na plátně, může zhodnotit, jak moc ujetý nástavec nejujetější tuzemský internetový seriál vlastně dostal. Tahle solidně přisprostlá komedie vlastně jako opravdu odpočinková věc nemá chybu, ale že bych se na ní chtěl někdy mrknout znovu, říct taky nemůžu. Pár džouků se neminulo účinkem a i jsem se místy fakt bavil, ale jako celek mi fekální vtípky nebo sexuální narážky nepřijdou zrovna vtipné v tak přehnané kadenci.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Vůbec to není o tom, že by to bylo špatně natočeno, nebo že by chyběla patřičná atmosféra, ale celé je to jedné velké WTF a já ani týden po shlédnutí nevím, která bije. Dám tam čas a možná druhou šanci. Zatím je to pro mě zbytečný spletenec

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Nemůžu říct, že bych byl nějak zklamanej nebo nasranej, ale od Snydera jsem prostě očekával něco víc, než ,,jen" akční vypatlaninu. Ono na tom není v zásadě nic špatnýho, je to drahá prostoduchá řezačka se zombíkama, ve skvělém provedení. Já se nad tou raubířinou celkem bavil.

plakát

Černý telefon (2021) 

Překvapivě poměrně zdařilý počin, který se sice neobešel bez logických mezer a žánrových klišé, ale působil pěkně celistvě díky svědomitému vyprávění plném symbolismu, dobrým hereckých výkonům a velmi opatrnému tlačení na pilu.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Po vizuální stránce naleštěná podívaná, která je dotažená do nesmyslu. Netflix z Olihně bude těžit prodejem merche ještě hodně dlouho. Po příběhové stránce neoriginální, ale drsný kousek, od kterého člověk sem tam odvrátí zrak. To, co odlišuje Hru na oliheň od všech těch Battle Royale, Hunger Games nebo Escape rooms je to, jak se každá z her zaměřuje na jinou stránku osobnosti. Škoda jen, že ta nejsilnější stránka se odehraje v epizodě Kganbu, která je absolutním vrcholem sezóny. Závěrečné tři epizody pak v celém kontextu slouží pouze jako servis pro případné další pokračování. Celkem vyměknutí.

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) 

Příliš hloupé na to, aby to mohlo být alespoň ucházející béčko. Tahle bezpáteřní patlanina nemůže oslovit žádného fanouška.