Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Nikdo (2021) 

Plné nesmyslů a absurdních nelogických výjevů, scénář na úrovni lehké retardace, ale tu největší chybu naštěstí tvůrci neudělali - neberou se ani trochu vážně - vědí, že je to absurdní ultimátní jízda a tomu i přizpůsobili kontex a vyznění filmu, proto se tomu dá ledasco odpustit, protože tohle byl skutečně jen jeden obří zásun. A já to tak i beru, pro mě velmi milé překvapení.

plakát

Očista navždy (2021) 

S přehledem nejhorší díl celé série. Jako fanda jsem se těšil na parádní masky a psychoteror vraždících magorů v ulicích a nedočkal jsem se ani jednoho. Místo toho jsem dostal akčně-válečnou pohádku, která byla k uzoufání nudná, neměla ani špetku napětí a přesně nula lekaček. Dějově to bylo jako dokument z alternativní reality, kde americkým voličům SPD vymysleli svátek na míru. Doufám, že další díl se vrátí ke kořenům a na tenhle směr se vykašle.

plakát

Red Notice (2021) 

Snaha o nadupaný, akční a "nízko rozpočtový" trhák, s mnoha efekty, kaskaderskými kousky a sexy herečkou, který, co se týče naplnění potencionálu, obstál pouze v posledním aspektu. Kromě kladného faktu, že mi tato netflixovská slátanina dopřála za 2 hodiny cestu kolem světa a umožnila mi tak nahlídnout do míst, které asi nikdy nenavštívim, a vtipných hlašek od Ryana Reynoldse, prostřednictvím kterých jsem se mohl zavzpomínat na topografickou mapu Utahu, nestojí cokoliv, co by si zasloužilo komentář.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Nemůžu si pomoci, ale působí to na mě jako variace na Johna Wicka, popřípadě Taken. S oběma tituly se samozřejmě ztotožňuji, ale tomuhle dochází pára. Jason se prostě do předepsané role nehodí a většina momentů je spíš WTF než, aby se člověk plácal po rameni, jak je to skvělé. Ve finále jako celek film působí velmi dobře a opravdu mysteriózně, ale hlubší rozbor nám jen ukazuje stokrát ohrané klišé. Chápu, že se to lidem líbí, já si to taky užil, ale čekal jsem prostě více sofistikovanosti.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Každý jednou za život šlápne do psího..... já ted šlápl do velkého a smradlavého a ta pachuť mi zůstane na botě dlouho. Hvězda navíc snad za rozměr, kterým se možná česká kinematografie může vydat.

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Stejně jako většina zdejších jsem doufal, že se to celé posune o level dál nebo naopak vše začne od začátku a mozková spirála bude muset pracovat. Bohužel. Pasti brutální, ulítlé, ale v těch 90ti minutách není prostě možné rozjet něco velkého. Nepřítomnost Tobina Bella považuji za hlavní kámen úrazu a Samuela za výsměch projektu. Záporák je jako za škatulky (divnolid) a velké finále nepřineslo kýžený tah na branku. Spíše krok zpátky a úprk do kabin. Škoda. I tak si cením tvůrců, že se o něco takového pokusili.

plakát

Ulice strachu – 3. část: 1666 (2021) 

Celá ta trilogie působí děsně uměle, ale tohle finále, které hodilo ručník do ringu prostě celou tu řež skvěle zakončuje. Ač se někteří diváci bavit nemusí, pro mě celá tahle záležitost do sebe skvěle zapadá. Stejně jako jsem se bavil kdysi u Saw, bavil jsem se teď u ulice. Ulice strachu, které napětí nechybí a veškeré otazníky zodpoví. Díky

plakát

Za čárou (2021) 

Hodně špatný, nezáživný, nudný a naprosto nevyužitý, když už si hrají s robůtkama a psychologickými kecy nad vojenským využitím pokročilé robotizace a UI, tak bych čekal víc. Tohle jsou jen prachy instantně spláchnutý do hajzlu.

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) 

Je to kočkopes. Slibné obsazení, slibný začátek a konec se rozplyzne do bezkonce. Nuda a šeď.

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

V dnešní době je hodně odvážné natočit seriál o imigrantovi, který využije vzdělání civilizované říše k jejímu zničení. Z německých seriálů jde rozhodně o jeden z nejlepších. Určitě kvalitativně překonává Doktora z hor i Komisaře Rexe. Barbaři jsou nesympatická směska s výbornými maskami a makeupem, Římani zase machrují v latině. Působí to důvěryhodně. Rupp hraje zrádného Římana velice dobře. A Goursaudová si ukradla druhou nejlepší scénu. Tou první je skvěle provedený přepad v Teutoburském lese. S hořícími Římany (Obelix se raduje) a hlavami napíchnutými na kopí. Vadou na kráse jsou velké časové skoky, zejména v posledních dvou dílech a otevřený konec, který záměrně neuzavírá vstahové linie. Přesto dobrá práce. Danke.