Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Dunkerk (2017) 

Z Nolana se chtě nechtě stala jakási značka ve stylu, „To točil Nolan, ten co natočil luxusní trilogii o Batmanovi a Počátek, to bude určitě stejná bomba ne-li lepší. Ano, Nolana to nezapře. Ten surový styl, ta atmoška, kamerově a současně vizuálně perfektní. Bohužel se Nolan nechal trochu unést Bayem a Spielbergem a natočil tu nechutnou propagandu za jakou by se ve své době nemusel stydět ani Goebbels. Kdyby tohle pak pouštěli v Británii v průběhu války tak museli všichni chlapi v zemi narukovat a bojovat. To co jsem schopen u pánů Baye a Spielberga tolerovat to mi k Nolanovi prostě nesedí. Všechno sice pojmul lehce originálně. Ve finále je z toho hlučná kaše, která je plná chyb, a po napětí tu není cca od půlky filmu ani stopy. Všechno tohle Nolan zakončil grandiózním přeletem Šíleného Maxe přesně v tom stylu, v jakým Hanks na konci Ryana zničí pistolí tank. Těším se na druhou projekci ale obávám se, že film zůstane přesně v průměru…

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Oproti okresnímu přeboru je to všechno nalíčené a nafintěné a mě to tolik nebaví. Hlášky jsou fajn, Štáfek taky překvapil, ale extra seriálová bomba to určitě není. Všechno je to pro tu sortu s nižsím IQ.

plakát

Trestanec (2017) 

Nehledejte v tom realitu, raději se nechte unášet v přílivu testosteronu, kterým vás bude tahle atmosferická bombička postupně utápět. Jasně, že je to lehce přitažené za vlasy, ale v dnešní době krize maskulinity působí tahle sebranka ultradrsných hrdinů a padouchů jako "balzám na duši" (nebo právě naopak?) Ano, bavil jsem se. Zase. Díky..Snad nikdy nebudu ve vězení

plakát

Wonder Woman (2017) 

Vidět jsem to nechtěl. Wonder Woman považuji za nejblbější postavu DC Comics,ale šanci jsem tomu nakonec dal. Můj předpoklad se zcela naplnil. Tahle postava se fakt do 21. století nehodí a musela by se hodně vylepšit/přizpůsobit, aby měla co říct. Chování všech zúčastněných (u ní obvzláště) odpovídalo těm nejjednodušším archetypům a takhle se to fakt dnes nedá dělat. Podoba v Xeně nebo Kapitánovi Amerika je prostě laciná. O to je pro mě horší. když kvalitní válečná výprava je prošpikovaná takovým patosem. Hrozný.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Technická stránka skvělá (kamera, hudba nebo výprava) a herecky taky fajn. Jaroslav Dušek byl bezkonkurenční, ale všichni ostatní taky zahráli pěkně. Díky tomu se daří budovat fungující mysteriozně-depresivní atmosféru. Námět solidní, jen bych uvítal lepší dramaturgický zpracování, který by se postaralo o vyrovnanější napínavost jednotlivejch epizod. Závěrečná pointa (resp. dopadení vraha) mě na jednu stranu potěšila, na druhou stranu se díky ní ukázalo několik zásadnějších dějovejch linek poměrně zbytečnejch (tak už to holt dopadá, když scénáristi tahaj diváka dlouho za nos) a závěrečnej díl působil dost uspěchanym dojmem. Jak už někdo psal, hodil by se díl na způsob "Den Míši Sýkorové". Jinak dobrá práce "světovejch" kvalit a jsem vlastně jenom rád, že nemůžu Pustinu označit za uplný zjevení český seriálový tvroby, protože kvalitní konkurence je v posledních letech překvapivě dost, jen tak dál! Čtvrtá silná hvězda za herce, atmosféru a filmařinu.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Stejně jako to kdysi bylo Taken (96 hodin) s Liamen Neesonem, teď je to John Wick. Dlouho jsem na takovouhle jednohubku čekal. Druhá kapitola už má na co navázat, takže stojí pevněji v základech. Je pravdou, že příběh je již o trochu složitějí než v předchozím díle, ale i tak se v něm divák lehce zorientuje. Konečně poznáváme svět, ve kterém se John Wick pohyboval a jaké má pravidla. Sice je pravdou, že nám druhý díl nepřináší až tak nic nového, ale má to styl a když k tomu přidáte jeho drahý oblek a černý rolák, není co zkazit.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Každej Tarantinův fanda by si měl vždycky ráno pobrečet nad smrtí Sally Menke, protože teprve na posledních filmech, který už nestříhala, vynikne její obrovskej vklad a schopnost udržet toho magora na uzdě. H8ful je patrně první Tarantino zcela bez kompromisů a je to mnohdy hodně úmorná a upocená podívaná na chlápka, kterej uvěřil vlastní vyjímečnosti a teď se ukájí před zrcadlem. Minimálně o hodinu zkrátit, tohle měl bejt director's cut vydanej na blu-ray. Užijte si Panavision 70 v chatrči, to vše za pouhejch 60 mega. Od Tarantina dobrej fór, ale ty nejlepší jsou stručný a úderný...

plakát

Sedm statečných (2016) 

Když je něco dokonalé, proč to kurvit remakem? K předělávkám slavných filmů přistupuju s despektem, naštěstí Sedm statečných po 56 letech katastrofou neskončili a navíc ukázali, že i v dnešní době se dá natočit svěží western. No jasně, na all star sestavu Brynner, McQueen, Bronson parta Denzela Washingtona nemá, ale jinak se této přepatlávce nedá moc vytknout.

plakát

Mumie (2017) 

Nové Mumii nechybí hordy velice kvalitní akce (úvod a pár letadla!), košatý příběh a slušný tah na bránu, bohužel trpí na otravného sidekicka a překombinovanost. Takový Russel Crowe a jeho postava působí jako pěst na oko, stejně jako celý jeho ansámbl. Závěr filmu je nemastný, neslaný a dost ztrácí tempo. Vlastně mi bylo úplně fuk, jak to dopadne. Ale v rámci hodnocení "je to jen blockbuster, který má svou vesmírovostí vydělat s kolektivem hodně peněz" musím připsat body za celkovou zábavnost, ale i tak je to spíše podprůměr. Mumie je pro mě dávno pohřbená.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Pokud se dokážete oprostit od dříve viděných adaptací téhle Artušovské legendy či čehokoliv, co jste kdy četli, tak to není špatná akční blbost /v dobrém smyslu, jež však měla mít kratší stopáž. Pochválit je třeba vizuální efekty a pak také ne zcela běžnou hudbu. Ta, spolu s efekty, totiž k filmu dost sedne, a to také z důvodu, kdy si hra bere hodně, ale hodně velkou inspiraci v konzolových hrách - akce, bitky, hlavně CGI, zpomalovačky, duely s ultra-zlounem, získání síly s mečem v ruce,.. jako by to všechno vypadlo z nějaké konzolové hry - a není to vůbec špatné. Kdyby se tímhle inspirovaly i další filmy, jakékoliv další filmy, nebylo by to asi vůbec od věci. --- Jinak jde ale o úplně normální film o tom, kterak se malý princ, vyrůstající mimo své postavení, chopí, i přes původní neochotu, moci a stane se hybatelem pomyslných dějin. Nic víc, nic míň. Viděno a tečka.