Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 346)

plakát

Kontraband (2012) 

Povedená žánrovka, kterých se moc nevidí. Wahlbergovi pašeráka věříte, Beckinsale to bez triků a vlkodlaků sluší a Ribisi si magory užívá (s jeho hlasem mu moc jiného k hraní nezbývá). Akce i tempo jsou pevně určené a atmosféra příjemně houstne. Soundtrack je hodně macho a filmu neskutečně přidává "bicáky." Vytknul bych jen některé stereotypy ve scénáři a až příliš čitelného Fostera. Pašovat se dá všechno na jakoukoliv vzdálenost, jen jde o to jak a jestli se dá všem věřit...

plakát

Jméno (2012) 

Tyhle situační sitcomové dialogy jsem nikdy neměl v lásce. Delaporte mě však možná přesvědčil, abych dal někdy nějakému sitcomu ještě naději. Vybroušené dialogy, emotivní výkřiky, dramatické myšlenkové pochody. Tohle všechno za pár korun. Do 110 minut nacpat tolik gagů a dát prostor všem (nesympatickým) zúčastněním umí poslední dobou málokdo. Film je to perfektní, ale bohužel pro mne, tohle běžné rozprávění o běžných věcech okořeněné tím nejlepším francouzským humorem občas střídají ty (pro mě) nudné scény, které prostě ubírají na tempu. Prosím všechny fanoušky, nekamenujte mne. Dám-li si to ještě jednou, třeba změním názor. Jedna hláška však zůstane nesmrtelná : "Heil Pepito". P.S. zajímavý komentář uživatele Fr

plakát

Mama (2013) 

Perfektně sladěný scénář s režií i hudbou. Čert vem dávno viděné klišé, nic neříkající pasáže, které prostě jen film nepochopitelně natahují. Tady se jde až do morku kostí, tady hra na diváka rozhodně funguje. Pro slabší povahy určitě velmi fyzioterapeutický kousek. Škoda jen nefungující digitálního plastronu v podobě mámy. Velmi příjemné však bylo psychologické rozpoložení hlavních protagonistek, které by určitě přivedly k šílenství sebe samotné. Nebudu-li brát (a udělám to rád) do očí bíjící americké "udělávky a dodatky", jedná se o slušně atmosferický kousek, kterým není ničím zlomovým, ale v "moderním" trendu hororů určitě schopně obstojí.

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Od různých recenzí jsem k filmu přistupoval velmi skepticky.Oč větší překvapení, že se nekonala žádná zívačka ale jenom dost slušná akční zábava. Bavil jsme se.

plakát

Muž odnikud (2010) 

Už i Korea má svého Morelovského Bryana, který se prostě s ničím nesere. Jen prostě to celé působí hrozně křečovitě a málo věrohodně.

plakát

Černá labuť (2010) 

Balet jsem nikdy neměl rád, stejně tak ledově chladné, do sebe zahleděné filmy. Všechny složky téhle podívané jsou samozřejmě vypiplané na 100%, ale co z toho, když cítím jen sterilní profesionalitu a zoufalou touhu být Velkým Uměním. Všechna ta symbolika, mně byla od začátku protivná, některé lekačky laciné. 2 hodiny nuceně vyvolané deprese, které už nebudu chtít absolvovat znovu. Ovšem před Natalií Portman hluboce smekám. Teď už alespoň vím, že se nemám tolik učit, co kdyby se ze mě stala třeba chodící encyklopedie ?

plakát

Odpojit (2012) 

Těžko hledat hloubku někde, kde není. Stejně tak těžko sjíždět řeku, ve které neteče voda. Rubin krásně vyvrátil všechny negace a podporuje život bez internetu. Inteligentní divák uvidí prolezlý svět blbou technologií. Již dříve Čapek prorokoval, že svět zaplaví stroje. A to je přesně ono. Oni dva mladí parchanti, živící se zevlingem a vymýšlením debilit jsou přesnou ukázkou toho, jak je moderní doba prohnilá. Rubin sice na věc nahlíží trochu sofistikovaně, přidává pár vedlejších rovin, ale celkový výsledek je perfektní. Vygradovaný finiš možná končí trochu zbytečně moc emotivně, každopádně je to perfektní odraz dnešní doby. Pro náročnějšího diváka je tohle prostě povinnost.

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Je to takový film nefilm, taková směsice, do které prostě Chu musel nacpat všechno. Přes bojovníky meče, skoky na skalách a v neposlední řadě "tanková" bitva. Dwayne sází na svojí muskulatůru, Lee je badass, který zachraňuje svět na poslední chvíli. Jen Bruce si drží svoji stálici snad od první Smrtonosné pasti. Jednorázová jednohubka, která spestří nudné odpoledne nějakou to akcí, ale určitě si nezaslouží opěvování, nedej bože další pokračování.

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Odpudivý digitální slepenec, který nefunguje ani jako oddechová buddy komedie, ani jako akční fantasy béčkového kalibru. Robert Schwentke po unylém Red potvrdil, že je jedním nejrutinnějších režisérů současného Hollywoodu a v RIPD servíruje neživotnou, nevtipnou a sterilní směsici scén, která absolutně nedává smysl. Zkrátka nulová kreativita a nudná šablona s podivně žvatlající Bridgesovou parodií na maršála Cockburna a tradičně nevýrazným Reynoldsem. Zatím asi nejhorší "popcorn" loňského roku.

plakát

Plán útěku (2013) 

Největším překvapením celého filmu pro mě byl 50 Cent - on umí docela dobře hrát! Jinak se jedná o vcelku průměrný film, který v žádném ohledu příliš nevybočuje. Filmy o utíkání z vězení mám rád, proto mě docela zamrzely nepříliš složité a vychytané plány útěků - viděli jsme to prostě jinde už i lépe. Ale vidět na plátně Slye společně s tentokrát ultracharismatickým Arniem je vždycky fajn. A že někdy uslyším Arnieho citovat Nietzscheho, tak to bych opravdu nečekal...