Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Co je vlastně v "šestce" za inovaci ? Čím se liší od svého velkého bratra "pětky" ? Více muskulatury nebo více sexy holek ? Tito dva zmiňovaní bratři by mohli být klidně jeden delší celovečerák. Takhle je to jen lapačka na prachy ( a že to nestálo málo). Dwayne už neví, čím zapůsobit a Michelle se ani nesvlékne. Všechny ty rychlá auta, výbuchy, rvačky a skoky na nekončící dálnici už tu prostě byly. Lin odvedl spíše podprůměrnou práci, která zabaví, ale pamatovat si z ní budete jen asi závěrečnou scénu.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Chybí mi tu, že film patří také do žánru komedie. Nevadí, obsah před formou. Film si umí udělat vtípky na svůj účet, prezident opravdu zobamovatí ve filmu, chtě nechtě se od srdce zasmějete. Je to klasická Amerika akčňák, čehož jsme přesycení, to je pravda. Ale ty laviny smíchu, vytvořené z (pohrdání?) přehnaného doslazení tím amerikanismem akčních filmů, já ocenit umím. Z druhé strany, z té vážnější, konečně ucaprcatění američtí SEAL dostávají na prdel. Emmerich jak ho (ne)znáte, mě dost mile překvapil.

plakát

Lesní duch (2013) 

Slušný detox.. Samotným Raimim vybraný Alavarez se absolutně vykašlal na nějaký černý humor, či pekelný sarkasmus a jen systematicky utahuje závity intenzivních jatek. Odkazy se to zhusta hemží, od sprchy v horké vodě nebývale přímočaré, ale… necítil jsem tam to tvůrčí nadšení originálu, spíš jen snahu zalíbit se sedíc na mráčku sebevědomých proklamací. Každopádně ponaučení, že vulgární označení dámského pohlavního orgánu na pět se nahlas nevyslovuje, obzvláště když to čtete z nějakého Saxánina lexikonu vázaného v kůži. On vám pak totiž do ní může vlézt lesní duch..

plakát

Frankensteinova armáda (2013) 

Pro příznivce 3D akčních her jako STALKER určitě třešnička. Pro dospělé lidi, které potěší alespoň jeden známý obličej nuda k uzoufání. Špatně zvolený hand-cam, špatné načasování, dobré prostředí. Sečteno podtrženo, stupidita pro blbečky.

plakát

Hon (2012) 

Babovřesky by se měli co učit, jaký je to žít v malém městě. Dánove prostě umí, to už všichni víme, ale že nasolí zase takovou pecku, u který tlukot srdce překračuje na mezi epileptického záchvatu, to čekal málokdo. Emocionální bomba, skvělé herecké výkony, jak hlavních, tak i vedlejších herců, námět i kamera ... a prej, že to bez hudby nejde v dnešní době. Film, který filmové nadšence posadí na prdel a rodiče zvedne z pohovky ke svým malým ratolestím, které hned proplesknou, jen aby se neřeklo.

plakát

Small Apartments (2012) 

Nevím, jestli jsem v sobě neměl dostatečnou dávku adrenalinu, nebo tenhle "snímek" šel kolem mě velkým obloukem. V hlavní roli verbal - to člověk ještě nežral.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Naroubovat na krátkou a svým způsobem i tak trochu hloupou pohádku, nějaký děj, už to byl odvážný krok. Vyšla z toho všelijaká změť. Od inzulínového zabijáka Hansela, přes blackmetalovou Muriel až po white witch Mina Rambo. Všemu vévodí nelogičnost a na pohodovou jízdu s nadhledem se to celé tváří a bere až příliš vážně. Všechno je to zkrátká takové neucelené a samolibé.

plakát

Útok na Wall Street (2013) 

Uwe Boll se konečně nemusí tolik stydět. Nastiňuje nám atmosféru a způsob jednání amerického Wall Street (v Čechách by to bylo samozřejmě podobné). Dominic je asshole a symapaťák v jednom, takže jsem vlastně spokojen s jeho osudem. Žádná přehnaná akce, všechno je čisté a svěží. Hezký průměr.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Návrat ke klasickým osmdesátkám není úplně velký trapas, ale Hill by se měl uvědomit, že každá pohádka jednou končí. Ať je v hlavní roli princ,čarodějnice nebo Sylvester. Těžko hodnotit herecké výkony, které jsou snímek od snímku stejné. Rádoby plné nenávisti. Stallone podává svůj průměr a Mamoa se snaží jít v jeho stopách. Zbytečnost Slatera je všem jasná hned od úvodních minut. Průměrná dávka akce, která zůstane po pár dnech v zapomnění.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Nevím, jestli skutečně stárnu, jestli to ze mě dělá přítelkyně, nebo je to Russellem, ale terapie láskou mě nenudily, povzbudily, dokonce jsem hlavnímu páru fandil. I přes ohranou kostru doplněnou vtipnějšími vstupy mi za to ty dvě hodiny stály. Jennifer je v těch legínách neskutečně sexy (!). Doufám, že ještě uvidíme více takovýchto počinů a že se nejednalo o nahodilý výstřel do tmy.