Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Kriminálka Anděl (2008) (seriál) 

Rádoby vtipný Novotný a ministr obrany Stropnický.

plakát

Ostrov (2023) 

Ještě teď mám výčitky svědomí, že jsem tomu dal šanci. Havlík je vykradač a ještě k tomu trapák. Tohle se fakt nepovedlo. Sorry všem romantikům a botanikům, kteří se kochali přírodou.

plakát

Krev a zlato (2023) 

Mnohem lépe a uvěřitelněji zvládnuto než jeho finský bráška z Finska. Hvězda navíc za němčinu, která je v tomto případě nezbytně nutná.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Druhý díl Smrtonosné extrakce je prostě lepší. Má sice také pitomý scénář, debilní dialogy, špatně napsané i zahrané postavy - tady se nic nezměnilo. Jenže ty dvě akční pasáže jsou tak pěkně sesynchronizované, nadupané adrenalinem i testosteronem, že musím hodnotit výš, než bych měl. Má se to podobně, jako třeba se Zátahem, nebo Wickem - realita dostává tvrdou nakládačku, přitom divák vypíná mozek a spokojeně přede.

plakát

The Covenant (2023) 

Konečně Ritchie, který mě po delší době bavil. Gyllenhaal sice není člověk na svém místě, ale dá se přes to přenést. Po neoblíbeném rozhněvaném muži a sherlockovi je to zase jednou poctivé a syrové řemeslo. Skvělá hudba a kamera. Bavil jsem se.

plakát

Sisu (2022) 

Těžko hodnotitelný film. Na jednu stranu syrová brutální řež, na stranu druhou k uzoufání nudná a nepochopitelná variace na dávno viděné a oblíbené filmy. Hype, který mě k filmu přivedl sliboval ultimátní řež ve stylu Ramba zastrčenou za kvality a choreografii Johna Wicka. Mně osobně  tahle nekompromisní brutalita bavila, drsné podání včetně zbytků lidských těl neměla chybu, ale ve finále si člověk není jistý tím, co vlastně viděl. Film určitě rád doporučím, pro mě však spousty nelogičností a dobových nepravd kazí celkový dojem. Silnější dvě hvězdy.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Kravina roku konečně dobrouzdala do TV a spousta z nás, co zrovna v téhle blbině neshledávala povinnost navštívit na plátně, může zhodnotit, jak moc ujetý nástavec nejujetější tuzemský internetový seriál vlastně dostal. Tahle solidně přisprostlá komedie vlastně jako opravdu odpočinková věc nemá chybu, ale že bych se na ní chtěl někdy mrknout znovu, říct taky nemůžu. Pár džouků se neminulo účinkem a i jsem se místy fakt bavil, ale jako celek mi fekální vtípky nebo sexuální narážky nepřijdou zrovna vtipné v tak přehnané kadenci.

plakát

Očista navždy (2021) 

S přehledem nejhorší díl celé série. Jako fanda jsem se těšil na parádní masky a psychoteror vraždících magorů v ulicích a nedočkal jsem se ani jednoho. Místo toho jsem dostal akčně-válečnou pohádku, která byla k uzoufání nudná, neměla ani špetku napětí a přesně nula lekaček. Dějově to bylo jako dokument z alternativní reality, kde americkým voličům SPD vymysleli svátek na míru. Doufám, že další díl se vrátí ke kořenům a na tenhle směr se vykašle.

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

Všechno již dávno viděné, ale s neokoukanými tvářemi v novém hábitu. Přiměřené, netrapné leč americké. Kupodivu se i tak na druhou sérii poměrně těším.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Stejně jako mě kdysi na zadek posadil John Rambo, později Jason Bourne a Liam Neeson - John Wick překonal veškeré formy na všech frontách. John Wick je sice jen akční jízdou plnou intrik a zrad, ale rámec, do kterého je celý příběh zasazen je prostě fenomální. (Žádná policie, široké spektrum použití zbraní, lokace, nepřátelé) - tohle vše splňuje ultimátní řež, která má neopakovatelné kouzlo. Scéna z ptačí perspektivy sice z filmu nedělá veledílo, ale celá to posunuje na úplně jiné rozměry. Chápu, že se všem tento novodobý bojovník nemusí líbit, možná někoho ten prostý příběh unavuje, ale Stahelski a jeho postava JW přepisuje béčkové hrdiny z 80.let na novou neprobádanou rovinu. Čtvrtý díl je skvělé zakončení všech těch tajných zákoutí. A finální akční scéna, která mě kdysi oslovila ve snímku "The raid" ala videoherní levelové prvky mě nesmírně bavila. A opravdu se těším, s čím přijde pátý díl. Ještě jednou díky za tyhle skvěle strávené minuty.