Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbení skladatelé (8)

Jerry Goldsmith

Je zde především kvůli trilogii "The Omen", naprosto fantastická hudba. Dále zmíním sérii "Rambo", ovšem silných filmů, které obohatil svou hudbou, je celá řada. Vlastním i jeden jeho soundtrack, a to k válečnému snímku "Modrý Max" (soundtracků mám skutečně minimum).

Bernard Herrmann

Jeho filmografie je úžasná - Hitchcock, Welles, Truffaut... Je jasné, že mezi mé oblíbence patří hlavně kvůli hudbě k filmům Alfreda Hitchcocka, především "Psycho" je naprosto geniální muzika, kterou v hororovém žánru okopírovala už tuna jiných skladatelů.

Ennio Morricone

Další úžasná filmografie, je až neuvěřitelné, že jeden člověk může napsat tolik skvělé muziky. Nejlepší hudba : "Tenkrát na Západě", "Hodný, zlý a ošklivý" a  "Neúplatní".

Henry Mancini

Hudba k "Růžovému panterovi" je prostě úžasná, stejně tak k seriálu "Peter Gunn". Spolupracoval s režiséry jako Edwards, Hawks, Donen, Welles, Young...

Philippe Sarde

Je zde hlavně kvůli mým dvěma oblíbeným belmondovkám - "Policajt nebo rošťák" a "Veselé Velikonoce" - oboje naprosto dokonalá muzika.

Vladimir Cosma

Napsal hudbu k mnoha filmům - richardovkám, funésovkám či k legendárnímu "Zvířeti". Jeho styl je okamžitě rozpoznatelný.

Jiří Srnka

Složil skvělou hudbu ke spoustě skvělých filmů. V naší kinematografii působil v letech 1938 až 1980. Z jeho díla uveďme : úžasný seriál "F. L. Věk", z filmů "Přijdu hned", "Šťastnou cestu", "Mlhy na blatech", "Znamení kotvy", "Vlčí jáma", "Dařbuján a Pandrhola" či "Kladivo na čarodějnice". V rodném Písku by mu měli postavit sochu.

Zdeněk Liška

Další z našich nejlepších skladatelů filmové hudby. Výběr z jeho díla : "Spalovač mrtvol", "Vyšší princip", "Holubice", "Markéta Lazarová", "Jáchyme, hoď ho do stroje!", "Obchod na korze", "Půlnoční mše", "Baron Prášil", "Probuzení" či "Vynález zkázy". K tomu seriál "Třicet případů majora Zemana". Nějaké dotazy?