Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Ad Astra (2019) 

Netradiční Sci-fi snímek, se skvělou hudbou, promyšleným, poutavým příběhem, který rozhodně není ani nechce být tuctový. Nečekejte akční film plný scén, dostane se Vám ale jeden z nejlepších Sci-fi co se příběhu týče. Brat Pitt svoji roli sehrál mistrně, škoda jen, že se Tommymu nedalo více prostoru. Vesmírné "scenerie" berou dech, a celkově ve mě film zanechal dojem, že nebude zapomenut. 85%.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Tento naprosto mimořádný seriál mě velice zaujal svým napětím, tajemnem a všudypřítomným strachem z neznáma. David Duchovny a Gilian Anderson zahrály mistrně. Je to kultovní seriál. 95%.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Po všech stránkách Burtonovské, tohle je jeho styl. Jedním slovem - paráda, ty barvy, hudba, animace, masky...takhle to umí jenom Tim Burton. 85%.

plakát

Argo (2012) 

Takové napětí jsem dlouho u žádného filmu nepociťoval, bylo to tak autentické jako bych tam byl s nimi, až jsem se málem potil strachy... :-), velice dobře a reálně zahrané, Ben Affleck, John Goodman a další. Takovéhle filmy mám rád, žádný přehnaný happy end, jo, takhle to píše jen život sám... 99%.

plakát

Armageddon (1998) 

Tenhle kousek s Willisem mě nějak moc neuchvátil, jednak proto že mi technicky naprosto nesedí objevený obří asteroid pouze 18 dní před dopadem, což je blbost, a potom tu ruskou orbitální stanici ve špatném stavu si mohly také odpustit. Sice je tu snaha o vtip, nicméně kladně povedený jen ve vedlejší roli Peterem Stormarem a to bravurně :-|) . Když porovnám Armageddon s Drtivým Dopadem což jsou filmy s podobným námětem, tak musím konstatovat že trocha vážnosti by tomuhle filmu jen prospěla. Ale za některé dobré efekty a ruského kosmonauta dám o hvězdu více. 60%

plakát

Atlas mraků (2012) 

Atlas mraků je vyjímečné dílo, je to vlastně jeden velký filmový epos, děj tu běží hned v šesti liniích které mezi sebou přeskakují v šílené pravidelnosti a ukazují nám v různých situacích vlastně totéž. Atlas mraků je podán způsobem aby probudil, a ukázal cestu, je to film o lásce, svobodě a statečnosti, o tom že za tyto hodnoty se rozhodně vyplatí bojovat...Film nabízí velmi široké spektrum postav, různých období i myšlenek, a každý z hlavnějších postav si tu zahrálo vlastně 6 různých rolí, které do sebe nakonec všechny zapadají. Tom Hanks, a Du-na Bae ve svých rolích dominují, Hugo Weaving hraje opět bravurně záporáka. Po vizuální stránce dokonalé, Neo Soul mi připomínal Matrix i Tron Legacy... Wachovskim se opět povedlo natočit snímek o kterém se bude hodně diskutovat, film bude milovaný i zatracovaný, stačilo mi když zhruba polovina lidí při začátku závěrečných titulků se hned zvedla k odchodu, ale ostatní seděli jak opaření až do příchodu uklízečky :-). Pro mě je tohle filmová událost roku 2012, 100%.

plakát

Avatar (2009) 

Výborná výprava , dech beroucí efekty a naprosto úžasná scenerie přírody Pandory, noční "svítící" les a další krásné 3D záběry v kině IMAX, mě udivily. Cameron si dal opravdu záležet. Nicméně mě osobně vadí začátek příběhu, kdy byla planeta Pandora již objevena, a konec je useknutý v nevhodném okamžiku. 93%

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Obecně to mají "dvojky" těžké, pokud byli první díly vynikající, jako například: Terminátor, Top Gun, Vetřelec a jiné, tak pokračování po letech, kdy bývá laťka hodně vysoko, je obtížné držet vysoký standard, nicméně výše vyjmenované "Jedničky" byť skvělé, byli překonány, a to všechny zmíněné, a tady u  Avatara, jsem předpokládal, že dvojka, která přichází do kin po dlouhých 13 letech, bude Mistrovské dílo, hodné Camerona. Leč nestalo se. Proč?? No protože dvojka vlastně po příběhové rovině nic nového nepřináší. Efekty, kamera i hudba a akce, byli skvělé, ale asi jako v jedničce, takže čím mám být ohromen?? Jako tenkrát před léty, kdy jsem z kina odcházel s úžasem, nad celým tím světem Pandory a vším co jsme viděli... Snad jen "Modrými záporáky", kteří vystřílí milion nábojů, a aby to nevypadalo blbě, tak ke konci trefí Sullyho nejstaršího syna... Ale abych jen nekritizoval, tak podmořský svět byl hezký, rybičky pěkné, "Obří ryby" majestátní, no ale, to mi nestačí, pane Camerone, doufám že "trojka" bude o mnoho lepší, jelikož "trojky" obecně bývají o ničem.... tak snad uvidíme něco úžasného, už z "příběhu", kde bylo řečeno, že zlý lidé chtějí celou Pandoru. Vyšší hodnocení dát nemohu, to bych poškodil jedničku. 80%.

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Sleduju ho jen občas, nicméně v práci jsme v minulosti mívali diskuze á-la kontrolní otázka, a mnohdy jsem měl načerpáno právě odsud. 80%.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Co na tohle říct, srovnat to lze s Kameňákem, ano, totální sr*čka a plýtvání filmového materiálu. 0%.