Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Tato naprosto úžasná pohádka vypráví o vztazích mezi rodiči a dětmi, o tom krásném období, které je jak pro rodiče i děti pouze na krátkou dobu, než dospějí, nenechme si ten čas nikým a ničím ukrást, je jedinečný a neopakovatelný. Zprvu jsem si myslel že je to další výborná pohádka od Tima Burtona, ale Henry Selick velmi překvapil, pohádka mě velice zaujala svoji myšlenkou, příběhem, skvělou animací a krásnou hudbou, jedním slovem paráda. 95%.

plakát

Interstellar (2014) 

Rozhodně nečekejte oddychovku plnou vesmírných efektů pro pobavení. Mezihvězdný je filmem o hledání nového domova na zničené zemi, ale především je o síle lidskosti, a o rozhodnutích která nejdou vrátit zpět. Film nám přináší časové osy, šokuje i dojímá zároveň, vesmírné efekty provází burácející hudba, která svým podáním ohromí, jízda černou dírou cestou tam byla asi nejlepší vizuální scénou filmu. Ve filmu je dost nelogičností a nedotažených věcí á-la domysli si sám. Další projekce bude až doma. Celkově mě spíž oslovila citová stránka filmu, a to byl pravděpodobně i režisérův záměr, protože je to o různorodostech člověka a tím nám přináší obraz nás samých. Po několika shlédnutích mě film uchvátil, až ke koupi Featurepacku na Blu-ray. 90%.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Naprostá paráda, skvělý adrenalin ve formě železnice, přišlo mi to jako živý dokument katastrofické události. Denzel s Chrisem to sehrály bravurně, navíc podle skutečné události, 95%.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Po druhém shlédnutí tohoto filmu musím hvězdičku přidat, je to opravdu kvalitní kousek a patří mezi špičku katastrofických filmů. Skvělá hudba, efekty a je to podle skutečné události hlavních postav. Krásný happy end, 85%.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Klony útočí jsou pro mě nejdobrodružnějším dílem celé ságy, a zároveň i dílem nejvíce romantickým. Z Anakina se nám krásně začíná rýsovat Darth Vader, Palpatin alias Darth Sidius pomalu začíná ovládat republiku a zajišťuje si pevnou pozici pro budoucí vládu... Viděno na Blu-ray. 90%.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Na Šmakovu Dračí Poušť jsem se velmi těšil, a musím konstatovat že jsem nadšený. Víte, kritizovat je vždycky co, ne každému se dá zavděčit... Já osobně jsem byl vtažen do příběhu, hltal jsem každý moment a ty necelé tři hodiny mi neuvěřitelně utekly. Tenhle druhý díl je o poznání akčnější, rychlejší, akce střídá akci a nádherné scenerie Středozemě které jsou prostupovány tóny Howarda Shorea posouvají druhý díl Hobita ještě o kousek výš než první. Ty tam jsou dny kdy býval Bilbo nesmělým ustrašeným Hobitem, nyní je nebojácným, sebejistým a udatným bojovníkem, nad kterým už tak propastně nevyčnívá odvaha a hrdinství ani samotného Thorina Pavézy. Legolas je stejně rychlý a rozhodný, do příběhu zapadl dobře, Gandalf a jeho odhalení Saurona je impozantní... Byl to opravdu zážitek a na Bitvu pěti armád se již těším teď. Jelikož mě Středozem opět uchvátila, moje hodnocení je 100%.

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Tahle pohádka obsahuje vše co má pohádka mít, příběh podle knižní předlohy, překrásné scenerie, dobré herecké obsazení a s tím spojené skvělé herecké výkony, které posouvají tuhle pohádku mezi opravdové lahůdky, na které můžeme jen tímto způsobem vzpomínat jelikož se takhle kvalitní již dávno v naší zemi žel netočí. Já se ptám proč? Knižních předloh máme víc než dost - Erben, Němcová a spousta dalších, proč se musíme každý rok o vánocích koukat na takové k......y a stokrát omílané kvalitní české pohádky z minulých let známe již nazpaměť... Tahle mě překvapila hlavně tím že koprodukční "věci" většinou bývají slátaninou, ale tohle je výborně sladěné. Navíc jsem tuhle pohádku jako dítě četl a dodnes jsem neviděl její filmové zpracování. Hodnotím 90%.

plakát

Šmejdi (2013) 

Stačilo by kdyby tyhle podvodné a nátlakové akce byli postaveny mimo zákon, a nemuselo by být tolik nešťastných a okradených seniorů. Ani bych nevěřil že na předváděcích akcích může být člověk závislý... Ale jako hlavního viníka tu já osobně vidím náš stát a jeho lhostejnost chránit staré občany kteří se bránit nemohou. Nad kvalitou dokumentu nebudu polemizovat, spíž nad jeho smyslem, doufám že to těm seniorům dojde...

plakát

Terminátor (1984) 

Na svou dobu velmi nadčasový sci-fi "akčňák", s tehdy mladým Arniem. Tenhle film ale nezestárl a stal se kultovním, viděl jsem ho snad 10x, nyní asi po 5 letech a přesto se mi neokoukal, 90%.

plakát

Zrození naděje (2009) 

Mám radost že tento film vznikl, a jsem udiven jeho vysokou kvalitou. Příběh provází skvělá hudba, a nadšení těchto amatérských herců je více než zjevné, bylo to velice živé a pulsující, ani bych nevěřil že po Pánu Prstenů je možné takhle navázat na Tolkienův svět, a dozvědět se tímto způsobem více o Aragornových předcích. Protože tohle dílo nevzniklo pro peníze, ale z pouhého nadšení, tak hodnotím 95%.