Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Kniha přežití (2010) 

Postapokalyptický příběh o cestě osamělého muže s jasným cílem, ale na své cestě nejde sám. Tento film nese jasné poselství, každý z nás jdeme cestu a jsou jen dva cíle, vyberte si který - je to na vás... pro mě 100%, krásná hudba.

plakát

Obří mosty (2006) (TV film) 

Velice zdařilý dokument o výstavbě obřích mostů se spoustou statistických údajů, detaily stavby krok po kroku, a velice povedené záběry kamery, tohle pojetí dokumentu potěší každého chlapa, je to dokument z těch lepších. 90%.

plakát

Argo (2012) 

Takové napětí jsem dlouho u žádného filmu nepociťoval, bylo to tak autentické jako bych tam byl s nimi, až jsem se málem potil strachy... :-), velice dobře a reálně zahrané, Ben Affleck, John Goodman a další. Takovéhle filmy mám rád, žádný přehnaný happy end, jo, takhle to píše jen život sám... 99%.

plakát

Speed Racer (2008) 

Jednoznačně audiovizuální revoluce. Tahle poctivě odvedená práce Wachowskich mě prostě baví, a jen tak bavit nepřestane. Je to rychlé, je to barevné, je to vtipné, a co na tom že příběh nemá dostatečnou hloubku, tenhle film má bavit, a to se rozhodně povedlo. 95%.

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

Krásný příběh obyčejného člověka o dlouhé cestě za svým bratrem s cílem usmíření a odpuštění, prostupován nádhernými tóny Angela Badalamentiho, na mě udělal velice silný dojem. Jeho mnohatýdenní cesta na malém traktůrku napříč několika státy ameriky je odvážným kouskem, potkává různé lidi s různými příběhy, setkává se se solidaritou lidí když se mu rozbije traktor a je ukončen dojemným happy endem při setkání obou bratrů. Hlavní roli skvěle zahrál Richard Farnsworth, a režie Davida Lynche je více než zřetelná. Nádherné .95%.

plakát

Lední medvědi očima skrytých kamer (2010) (TV film) 

Ze života Ledních medvědů, námluvy, kontrast mezi "pohodou" samce a mnohem těžším údělem samice starající se o mláďata a hlavně o potravu. Robotické kamery důmyslně maskované, dokument z těch lepších. 90%.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Tento naprosto mimořádný seriál mě velice zaujal svým napětím, tajemnem a všudypřítomným strachem z neznáma. David Duchovny a Gilian Anderson zahrály mistrně. Je to kultovní seriál. 95%.

plakát

Městečko Twin Peaks - Pilot (1990) (epizoda) 

Pilotní film k mimořádně úspěšnému seriálu, kterým všechno začíná. Je to vyjímečné, mysteriózní, je to originální, takhle to umí jenom Lynch. I po těch 23 letech se na něj velice rád podívám. 100%.

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Je snad zvláštní že po této vinikající komedii dostanu vždycky hlad? :-) 95%.

plakát

Mrazík (1964) 

Nejlepší počin českého dabingu, klasická ruská pohádka kterou každý viděl snad 100x se ale neokouká, jeden známý rus mi řekl že mají lepší pohádky, a v tom je ten háček, náš dabing této pohádce velmi pomohl a proto je u nás velmi oblíbená, s orig. zněním ji shánět nebudu abych si nepokazil dojem. 95%.