Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Obecně to mají "dvojky" těžké, pokud byli první díly vynikající, jako například: Terminátor, Top Gun, Vetřelec a jiné, tak pokračování po letech, kdy bývá laťka hodně vysoko, je obtížné držet vysoký standard, nicméně výše vyjmenované "Jedničky" byť skvělé, byli překonány, a to všechny zmíněné, a tady u  Avatara, jsem předpokládal, že dvojka, která přichází do kin po dlouhých 13 letech, bude Mistrovské dílo, hodné Camerona. Leč nestalo se. Proč?? No protože dvojka vlastně po příběhové rovině nic nového nepřináší. Efekty, kamera i hudba a akce, byli skvělé, ale asi jako v jedničce, takže čím mám být ohromen?? Jako tenkrát před léty, kdy jsem z kina odcházel s úžasem, nad celým tím světem Pandory a vším co jsme viděli... Snad jen "Modrými záporáky", kteří vystřílí milion nábojů, a aby to nevypadalo blbě, tak ke konci trefí Sullyho nejstaršího syna... Ale abych jen nekritizoval, tak podmořský svět byl hezký, rybičky pěkné, "Obří ryby" majestátní, no ale, to mi nestačí, pane Camerone, doufám že "trojka" bude o mnoho lepší, jelikož "trojky" obecně bývají o ničem.... tak snad uvidíme něco úžasného, už z "příběhu", kde bylo řečeno, že zlý lidé chtějí celou Pandoru. Vyšší hodnocení dát nemohu, to bych poškodil jedničku. 80%.

plakát

Poslední závod (2022) 

Nádherné, dojemné. Obraz té doby, kdy pro Český národ mělo Vlastenectví vysokou cenu... Skvěle natočeno, všechny hlavní role byli sehrány bravurně, zejména Oldřich Kaiser jakoby dozrál... Podmanivá hudba se line celým filmem, který se mi opravdu líbil, 95%.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Velice zdařilé pokračování prvního dílu, vtipné, s moc hezkou hudbou. Všichni o deset let starší, a vyzrálejší.  Smích a spokojenost se linula celým, plným, Choceňským Kinem. 77%.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Naprosto skvělá kamera a hudba, která Zimmera nezapře, se line celým filmem, jež je vskutku vyjímečný.  Další projekce nutná. Cruise pořád ukazuje, že na to stále má, a dál zraje a zraje... 97%.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Kde začít? Začátek filmu mi přišel jako nepovedená napodobenina Matrixu, čekal jsem, že stejně jako před léty, to na mě udělá dojem, při kterém řeknu, wow, ale to ani náhodou. Role nových tváří filmu jsou spíše mínusem, kteří se do filmu vůbec nehodí, film vykrádá sám sebe a to je smutné. Tohle natočila Wachowski?? Po rozběhnutí příběhu dále, se děj trochu zlepšil, nicméně "100 letá" Niobe, v novém "Sionu" to celé opět poslala k šípku. Teprve Duo Neo-Trinity tomu dalo ten pravý šmrnc hodný Matrixu. Filmu hodně uškodila absence Morpheuse a agenta Smithe, to by asi byl jiný level. Hodně velká škoda a sklamání, 50%.

plakát

Mrazivá past (2021) 

Jelikož patří Liam Neeson k mým oblíbeným hercům, tak filmy s ním vyhledávám. Jeho role mu člověk uvěří, většinou velmi skromné, silné osobnosti s působivým charakterem a nejinak tomu bylo i v Mrazivé Pasti. Ty náklaďáky na ledu, to mě fakt baví... Příběh sice nevýrazný, a film by šel označit i jako béčkový, ale není tomu tak. Celkově šlo o dobrou akční Road Movie, okořeněnou nádherou Kanadské přírody. No a opět, podobně jako v Pasažéřích - proč nedostal  Laurence Fishburne více prostoru?  70%.

plakát

Utajený pasažér (2021) 

Příjemné překvapení, hned se mi vybavil film Sunshine, který je v této kategorii o level výše. Nicméně tento žánr je můj šálek kávy, a těchto filmů ( alespoň těch povedených ) se tolik netočí... Filmu nechybí skoro nic, napětí, dramatické podání, výkony herců, a i technicky docela zdařilé s dobrou hudbou. Škoda jen konce, mohly půl hodinky přidat i  s happyendem, přistání na Marsu, a posléze i šťastného návratu na Zemi, kdy se "Utajený pasažér" setká se svou sestrou, to by potom mohl být Majstrštyk. Takhle pěkných 60%.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Velmi příjemné, vánoční překvapení. Je to netradiční pohádka, která svým pojetím lehce zahrnuje i žánr Fantasy. Všem se nám moc líbila. 75%.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Očekával jsem Happy End s tím, že budou Emzáci poraženi... a že se o nich dozvíme více, napětí by se stejně jako v prvním díle dalo krájet, nicméně jednička se mi líbila mnohem víc. 50%.

plakát

3Bobule (2020) 

Nevýrazný příběh, který zcela postrádá tu skvělou atmosféru a humor předešlých dílů, zejména prvního. 40%.