Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama

Biografie (56)

Ivan Mackerle (herec / režisér)

14.01.2012

Ivan Mackerle je, navzdory prvnímu pohledu, jedním z nejznámějších publicistů na téma kryptozoologie, záhadologie a především vyhledávání mýtických hybridů, jako jsou například upíři nebo pražský Golem. Krom literárních děl můžete na jeho jméno narazit i na několika nepříliš známých výpravných dokumentech, které jsou dnes volně… (více)

Corey Johnson (herec)

14.11.2011

Corey Johnson, rozený John Johnson, se narodil 17. května 1961 v New Orleans v USA. Má dvě sestry a dva bratry, z čehož jeden je sportovní komentátor v rodném městě. Vystudoval v Londýně, konkrétně na London's Central School of Speech and Drama, a dále se začal věnovat herectví.První velká role přišla Johnsonovi v roce 1998,… (více)

Vojtěch Sláma (režisér)

12.11.2011

Mgr. Vojtěch Alberto Sláma se narodil v roce 1968 a vystudoval Univerzitu Palackého v Olomouci. Mimo svou největší kariéru (v oboru kryptozoologie (věda zabývající se neznámými zvířaty)) pracoval jako stěhovák, zedník a hlídač v zoologické zahradě, než se stal redaktorem zahraničního zpravodajství a na krátkou dobu také… (více)

Tom Six (režisér / scenárista / producent)

28.09.2011

"Miluji, když si film dovolí mít nesprávné politické názory."Tom Six se především proslavil nechutným snímkem THE HUMAN CENTIPEDE (LIDSKÁ STONOŽKA - neofic. název) z roku 2009, ke kterému se také rozhodl v dva roky později natočit ještě nechutnější pokračování. Tím si nejspíš zajistil nejen popularitu mezi hororovými fanoušky,… (více)

Joe Giannone (režisér / scenárista)

23.08.2011

Joe Giannone se narodil 17. listopadu roku 1946 v USA a studoval Richmond College na Islandu. Poprvé se do filmového světa zapojil v roce 1979, když se podílel na filmu THE CLONUS HORROR jako asistent režiséra. Následně se zaměřil především na krátké snímky, proslavil ho však až slasher MADMAN z roku 1982, ke kterému napsal… (více)

Arnošt Vašíček (scenárista / spisovatel / herec)

05.07.2011

"Náš svět není tak obyčejný, jak se zdá."Arnošt Vašíček je českým záhadologem, který mimo jiné napsal také spoustu knížek, napsal scénáře k pár filmům a natočil několik dokumentů. Narodil se 27. srpna roku 1953 a vystudoval Fakultu žurnalistiky UK v Praze ve filmovém a televizním oboru.Arnošt se zaměřuje na nevyluštěné záhady,… (více)

Conan O'Brien (herec / scenárista)

26.06.2011

Conan O'Brien se narodil 18. dubna roku 1963 v Bostonu (Massachusetts, USA) jako třetí z šesti dětí a vyrůstal v irské katolické rodině (otec Thomas byl lékař, epidemiolog a profesor medicíny na Harvardu a matka Ruth (původně se příjmením jmenovala Reardon) byla advokátka a partnerka firmy Boston lana & Gray), což také v… (více)

W. Earl Brown (herec / scenárista / producent)

04.06.2011

Walter Earl Brown se narodil 7. září roku 1963 ve městě Murray (Kentucky, USA). Absolvoval Calloway County High School a získal bakalářský titul za divadlo v Murray State University. Následovně šel do Chicaga navštěvovat DePaul University, kde byli jeho spolužáci John C. Reilly a Gillian Anderson, a později získal magisterský… (více)

Mika Hidžii (herečka)

04.06.2011

Mika Hijii se narodila 13. října roku 1982 v Tokyu (Japonsko), vyrůstala však v Iizuka. Mezi její koníčky patří čtení komiksů a studování angličtiny. Studovala na vysokých školách Kaho High School a Hosei University. V japonštině se její jméno píše 肘井美佳.Mika si poprvé zahrála v epizodě NAZO NO RAIDA v seriálu KAMEN RAIDA… (více)

Todd Sheets (režisér / scenárista / producent)

29.05.2011

"Když jsem byl malý, bylo mi jedno, jestli byl u filmu nulový rozpočet, hlavně když jsem se bavil."Todd Sheets vyrůstal na Středozápadě Spojených států Amerických a jako dítě zbožňoval akční hrdiny, především BATMANA a sérii STAR WARS. S hororem se poprvé setkal až s filmem NIGHT OF THE LIVING DEAD.Todd se stal nezávislým… (více)

John Frizzell (skladatel / herec)

28.05.2011

John Frizzell se narodil v roce 1966 v New Yorku (USA). Již jako malý chlapec zpíval soprán v National Cathedral Choir, Paris Opera Company a Metropolitan Opera Company. Navštěvoval University of Southern California a Manhattan School of Music (obě školy se zaměřovaly na hudbu), ale již se nezaměřoval na svůj hlas, nýbrž na… (více)

Colin Strause (režisér / producent / herec)

28.05.2011

"Když děláte film pro velké studio, vždy musíte dělat kompromisy. Když točíte za své peníze, tak žádné dělat nemusíte." - prohlásil začínající režisér v rozhovoru o nejnovějším jeho filmu SKYLINE.Colin Strause se narodil 18. ledna roku 1976 v Waukegan (Illinois, USA), což bylo přesně o jeden rok a jeden den po narození jeho… (více)

Greg Strause (režisér / producent / herec)

28.05.2011

Greg Strause se narodil 16. ledna roku 1975 v Waukegan (Illinois, USA), což bylo přesně o jeden rok a jeden den dříve, než jeho mladší bratr Colin, se kterým později rozjel filmovou kariéru.Od mládí byl Greg se svým bratrem fascinován vizuálními efekty a proto se oba rozhodli to co obdivovali i dělat. Nejprve se podíleli na… (více)

Michelle Johnson (herečka)

28.05.2011

Michelle Johnson se narodila 8. září roku 1965 ve městě Anchorage (Aljaška, USA). Její nevlastní otec je psycholog a matka je v domácnosti. V sedmnácti letech dokončila střední školu v Phoenixu a po následujících dvou měsících podepsala smlouvu na hlavní roli ve snímku BLAME IT ON RIO (1984), kde si zahrála mladou a krásnou… (více)

Nancy O'Dell (herečka)

10.04.2011

Nancy O´Dell se narodila 25. února roku 1966 v Sumter (South Carolina, USA), ale byla ještě novorozenec, když se přestěhovala její rodina do Myrtle Beach. Absolvovala Coastal Academy High School (nyní již zavřenou) v roce 1984. Následovně začala navštěvovat školu Clemson University, kterou vystudovala v roce 1990 se zaměřením… (více)

Lawrence Hecht (herec)

10.04.2011

Ačkoliv se tomu tak nemusí zdát podle filmografie, Lawrence Hecht je v Americe docela známým divadelním hercem a režisérem. A fanoušci hororové série SCREAM si jej také mohou pamatovat jako Neila Prescotta z prvního a třetího dílu (žádná velká role, ale velmi podstatná).Lawrence absolvoval školu University of San Francisco a… (více)

Cheri Oteri (herečka / scenáristka)

17.03.2011

Cheri Oteri se narodila 19. září roku 1962 ve městě Philadelphia (Pennsylvania, USA), vyrůstala však v Upper Darby. Má tři sourozence Denise, Briana a Tommyho. Poté, co absolvovala školu Archbishop Prendergast High School, se přestěhovala do Los Angeles.Ve věku 25 let Cheri pracovala v Promotions for A&M records po dobu… (více)

Radka Coufalová (herečka)

11.03.2011

Radka Coufalová se narodila 28. listopadu roku 1978. Svou hereckou kariéru započala již ve druhém ročníku na gymnáziu na Komorní scéně Arena v Ostravě. Díky jejímu nadprůměrnému hereckému talentu získala v pouhých devatenácti letech Cenu Alfréda Radoka za ženský herecký výkon.Po absolvování gymnázia Radka z vůle rodičů šla na… (více)

Vlasta Janečková (režisérka / scenáristka / herečka)

06.03.2011

Vlasta Janečková se narodila v roce 1934. Svůj život zasvětila psaní scénářů, u kterých se většinou také chopila režie. Stala se jednou z největších pohádkových tvůrkyní v České a Slovenské republice. Začínala studentským filmem STRACH v roce 1956. Mezi její největší díla patří ZLATOVLÁSKA, POPELKA a ČERTŮV ŠVAGR.Vlasta se… (více)

Tanvi Ganesh Lonkar (herečka)

17.02.2011

Tanvi Ganesh Lonkar se narodila 5. března roku 1995. Aktuálně žije ve městě Bombaji (Maharashtra, Indie) se svými rodiči Ganeshem (pracuje v bance Union Bank of India) a Sharmilou (pracuje jako technička v nemocnici Hinduja Hospital) a se svou mladší sestrou Janhavi. Hovoří plynule anglicky, hinduisky a marathi. Studuje ve… (více)

Reklama