Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Polojasno (2009) 

Konečně vím, jak se dělají děti . . . to že je nosí čáp jsem už věděl. Kraťas je to neuvěřitelně roztomilý, pokud ovšem nejste ornitolog. Jediné, co mi vrtá hlavou je, kdo nosí malá čápata

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

Koukat na Alucarda, to bylo opravdu něco. Je to ten nejlepčejší, nejcoolovitější upír, jakého jsem kdy viděl. Opovrhující lidstvem jako celkem. Neuvěřitelně znuděný svým nesmrtelným životem a hlavně tím, že nemůže najít sobě rovného protivníka. Celou temno-rudou atmosféru dokresluje hudba, která se zdánlivě nehodí. No řekněte jazz-blues říznutý rockem v seriálu o upírech, kdo by to čekal :). Jenže právě její použití se ukázalo jako jeden z nejgeniálnějších tahů, který dělá tento seriál jedinečným. O zpracování animé nemá cenu hovořit, stačí si přečíst všechny komentáře, takže by to bylo jako nosení dříví do lesa. Hle mého názoru se povedl i český dabing . . . ale ono to možná bude hlasem mého oblíbeného dabéra Martina Stránského.

plakát

Vlkodav z kmene Šedých psů (2006) 

Opravdu zajímavá podívaná z východu. Dobře, možná jsem to hodnocení trochu nadsadil, ale i tak si za ním stojím. Scénář sice díry má, závěr je taková natahující se žvejka a spíš než jako "finále" bych pro něj použil slovo "fiasko". Rozhodně je ale mnohem zajímavější než Titáni, Valky bohů nebo nový (pseudo)Conan . . . Přiznávám, hodně mě ovlivnila slovanská mytologie, ruská příroda a dětství na chatě strávené čtením bylin. Zahráno to nebylo špatně (a odmítám jakkoliv komentovat Oksanu, v jejím případě nikdy nebudu objektivní), jestli ale někdo zaskouží absolutorium, je to . . . . netopýr :D . . . ten je vážně kouzelný.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Opravdu krásný film. Třeba mu po druhém shlédnutí přidám i pátou hvězdičku. Sean Penn ukázal, že je jak výborný režisér, tak neméně dobrý scénárista. Ke knižní předloze přistoupil s pokorou a citem sobě vlastním. Krásná hudba, příjemná atmosféra, podmanivé scenérie nespoutané přírody i herecké výkony všech zúčastněných pomáhají tomu, že téměř dvě a půl hodiny dlouhá stopáž ubíhá rychle a příjemně. Ač jsem z počátku měl potíže s postavou hlavního hrdiny, postupem času mě Emil Hirsch naprosto uchvátil. Jeho Christopher McCandless má potenciál stát se Jimem Starkem nového tisíciletí.

plakát

Sim Salabim (2008) 

Hladový zajíček po kouzelníkovi chce svoji mrkvičku, kterou nakonec po zásluze dostane. Jestli máte poslední dobou pocit, že Pixarům dochází nápady, pusťte si nějaký jejich kraťas, nejlépe tento. Situační humor vypointovaný na maximum a možnosti kouzelného klobouku vytěženy snad do dna.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Přiznávám, tenhle seriál mě dostal. Od začátku - Úvodní znělka nevyhrála Emmy náhodou, podle mě je to naprostý skvost - po konec - příchod Jiných White Walkers (k sakru, ať už je 31. března 2013 a začne třetí řada) naprosto strhující a úžasné. A to mezi tím ? Vizuálně nádherné, každá lokace jiná a jedinečná, herci hrají na úrovni, výborně napsaný scénář, všudypřítomné intriky a hlavně brilantní dialogy . . . Doporučení : Pokud jste seriál ještě neviděli, pusťte si jej až budete mít "dostatek času" ať nedopadnete jako já, který si pustil první dva díly než si půjde lehnout, pak ještě třetí, .... a v osm ráno odcházel do práce aniž by spal :D

plakát

Barbar Conan (2011) 

Tak tohle se vůbec nepovedlo. Nečekal jsem toho mnoho, ale abych si během závěrečných titulků říkal "co to sakra bylo", to jsem opravdu nečekal. Už dlouho se mi nestalo, že bych litovat času stráveného u filmu . . . Nispelovu Conanovi se to ale povedlo. Už začátek filmu se mi moc nezamlouval, ale říkal jsem si, že se dodívám, protože o moc horší už to být nemůže. Zase jsem byl vedle, jak ta jedle. Filmu jako by chyběla atmosféra, zlu chyběla . . . jak to jen popsat . . . temnota, scénář má díry, kamera působí chladně, hloubka nulová, to kouzlo, kterou pro mě fantasy má mít tam není. Nispel si asi myslel, že to staší překrýt litry krve a pár počítačovými (pseudo)triky a bude to O.K. . . . jenže není

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

Ač jsem to nečekal, celkem příjemně jsem se pobavil. Nejsou to sice čisté tři hvězdy, ale pár opravdu vtipných momentu tahle komedie měla. Už nikdy palačinky, odteď jen wafličky od Wafflebota. Scénáristům nebylo nic svaté, ať už jde o sviště na heráku, sestřelení Santy nebo narážky na 3D (ve kterém samozřejmě celý film je). A teplej-neteplej "Barney" stál opravdu za to :)

plakát

Doors: Live at the Hollywood Bowl, The (1987) (koncert) 

Viděno v kině . . . už jenom ten prostorový zvuk stál opravdu za to. Morrison možná nepodává na pódiu absolutně TOP výkon (věc názoru, já dostal přesně co chtěl), přesto byl nezapomenutelný. Chvilku jsem koketoval s myšlenkou, dát tomuhle záznamu "jenom" čtyři hvězdičky, ale ..... ale pak přišel The Unknown Soldier a o hodnocení bylo jasno.

plakát

Rosamunde Pilcher - Rodný statek (2006) (epizoda) 

A za tou hvězdičkou si stojím . . . ukamenujte mě :-) , sám bych se asi taky ukamenoval. Ale proč ? Kdo nic nečeká, nemůže být zklamaný. Psát cokoliv o obsahu těchto filmů je stejné jako nosit dříví do lesa aneb kdo viděl jeden , jakoby znal všechny. Tak proč ta hvězdička ? Za kameru, která podle mě stojí minimálně o dvě úrovně víš, než u podobných filmů. Nikdy bych nevěřil, že to někdy řeknu ale slušně odvedená filmová práce