Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (18)

5 Minutes

5 Minutes (2012) (studentský film)

Film vypráví příběh muže ve středním věku, jménem Randy. Randy je sobecký neřád, který tráví veškerý čas se svými kamarády a vůbec se nezajímá o svoji dospívající dceru Noru. Jednoho dne se stane obětí dopravní nehody. Osud mu však dá druhou šanci. Hrdina se vrací zpátky k životu na pouhých pět minut, během nichž musí vykonat nějaký dobrý skutek, aby odčinil svou minulost. A možná se mu během toho podaří zjistit, co je pro něj v životě opravdu důležité...
Snímek 5 Minutes vznikl za spolupráce českých a norských studentů jako seminární práce na Volda University College v Norsku.

Plus One

Plus One (2009) (seriál)

Roberta Blacka opustila přítelkyně a zasnoubila se s popovou hvězdou - zpěvákem Duncanem ze skupiny Blue. Aby toho nebylo málo, ještě poslala Robertovi pozvánku na jejich svatbu, kterou bude živě vysílat televize.Robert má ale řešení, jak se jim za toto ponížení pomstít. Přijde na obřad v doprovodu krásné a úspěšné dívky, kterou mu bude i Duncan z Blue závidět...

Zrozen k zabíjení

Zrozen k zabíjení (1947)

Ústředním hrdinou příběhu je muž jménem Sam Wild, který ze žárlivosti chladnokrevně zavraždí svoji bývalou přítelkyni a jejího milence. Jednoho dne se ve vlaku do San Franciska setkává s krásnou Helen. Zamilují se do sebe a jejich vztah přetrvá, ačkoli se Sam kvůli penězům ožení s její nevlastní sestrou. Temná minulost však hrdinu nadále pronásleduje. Kriminální drama je klasickým snímkem ve své době velmi populárního žánru noir.

Dillinger

Dillinger (1945)

Příběh sleduje osudy jednoho z nejslavnějších skutečně žijících amerických zločinců 30. let Johna Dillingera - charismatického ješitného bankovního lupiče, jenž se ve své době dokázal stát veřejným nepřítelem číslo jedna.
Zpracování z roku 1945 bylo nominováno na Oscara za nejlepší scénář. Ve své první hlavní roli se zde představí později oblíbený představitel gangsterů a rebelů Lawrence Tierney. Snímek se dočkal několika remakeů.

Na svobodě

Na svobodě (1978)

Snímek vypráví příběh z vězení propuštěného kriminálníka Maxe Demba, jenž se snaží znovu začlenit do společnosti, nalézt si normální práci a být poctivým občanem. Jenže není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Brzy je opět uvězněn a pod vlivem následujících událostí se vrací na cestu zločinu.
Americké kriminální drama bylo natočeno podle novely "No Beast So Fierce" skutečného zločince a vězně Edwarda Bunkera, který se rovněž podílel na scénáři a zahrál si ve filmu epizodní roli.

Místní název

Místní název (2005) (seriál)

Britský televizní dokumentární seriál z produkce BBC a Discovery Channel. Průvodcem pořadu je dobrodruh a bývalý člen královského vojenského námořnictva Bruce Perry. V každém díle podniká odvážné cesty do nejrůznějších koutů světa a představuje divákům exotické domorodé kultury. Na měsíc se stává členem kmene, poznává jeho obyvatele, jazyk i zvyky. Prozatím byly natočeny tři série a dohromady 15 šedesátiminutových epizod.

Tajný agent

Tajný agent (2004)

Profesionální osobní strážce Wong Kom ztratí práci ve chvíli, kdy se mu nepodaří ochránit svého klienta - vlivného a bohatého byznysmena. Následně se však terčem útoku nájemných zabijáků stává i syn zavražděného a tak neohrožený bodyguard musí zpět do akce, aby se utkal s celým nebezpečným gangem...

Thajská akční crazy komedie je společným dílem komika Petchtaie Wongkamlaa a režiséra a uznávaného choreografa bojových scén Panny Rittikraie. Oba se již v minulosti potkali při natáčení komerčně úspěšné akční "pecky" Ong-bak z roku 2003. V epizodní roličce "muže ze supermarketu" se ve filmu mihne i vycházející thajská akční hvězda Tony Jaa.

Lhář

Lhář (1997)

Nezaměstnaný syn bohatého průmyslníka James Walter Wayland je obviněn z brutální vraždy mladé prostitutky. Dvojice vyšetřujících policistů je přesvědčena o jeho vině, ale přímé důkazy chybí a tak se jej snaží sérií výslechů na detektoru lži přinutit k přiznání. Začíná strhující souboj nervů, na jehož konci nebude lehké odlišit co je pravda a co lež... Kasovně úspěšné, nízkorozpočtové komorní drama z r.1997 je postavené především na hereckých výkonech ústřední trojice - Tim Roth, Michael Rooker a Chris Penn.

Maniac Cop

Maniac Cop (1988)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi.

Ong-Bak 2

Ong-Bak 2 (2005)

Mladý Thajec Kam je nucen se vydat na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi jistě budou hodit jeho vynikající bojové schopnosti. Thajský akční film je po kasově úspěšném Ong-baku dalším společným dílem režiséra Prachyi Pinkaewa a herce a kaskadéra Tony Jaa.

Mazaní hoši

Mazaní hoši (1998)

Targood, Scarface, Brian a Kenny jsou kamarádi na život a na smrt. A mají jednu společnou lásku - kouření marihuany. Kromě toho vlastně nic jiného nedělají. Komplikace nastanou ve chvíli, kdy jednoho z nich obviní z vraždy policejního koně a zavřou do vězení. Co by kamarádi pro jeho záchranu neudělali?? Třeba se stanou i drogovými dealery.. Americkou nezávislou crazy komedii natočila v r. 1998 režisérka Tamra Davis. V epizodní roličce se zde objeví mimo jiné známý raper Snoop Dog.

Herkules v New Yorku

Herkules v New Yorku (1970)

Diův syn Herkules, přebývající na hoře Olymp se tu začíná nudit. Rozhodne se proto navštívit svět lidí a vypraví se do New Yorku 20. století. Díky svému zjevu, síle a vystupování se stává terčem pozornosti a prožívá různá dobrodružství. Rozhněvá tím některé bohy a ti ho zbaví jeho síly a nesmrtelnosti. Herkules se ale dokáže obejít i bez těchto schopností... Americká dobrodružná fantasy komedie z roku 1969 se zapsala do filmových dějin především jako herecký debut v té době širokou veřejností nepříliš známého rakouského kulturisty jménem Arnold Schwarzenegger.

Pěst legendy

Pěst legendy (1994)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li.

Tajný agent 2

Tajný agent 2 (2007)

Pokračování divácky úspěšné thajské akční crazy komedie The Bodyguard z roku 2004. Představitel titulní role Petchtai Wongkamlao se tentokrát chopil i pozice režiséra a scénáristy. A opět se dočkáme i malého camea akční hvězdy Tonyho Jaa. Druhý díl je vlastně prequelem k původnímu filmu a vypráví o počátcích kariéry neohroženého osobního strážce Khamlaa, který je jako tajný agent vyslán do Bangkoku, aby odhalil a dopadl nebezpečné teroristy. Je proto nucen vydávat se za zpěváka, následně také zjistí, že na stejnou misi byla nasazena i agentka CIA. Mezitím se Khamlaova nic netušící žena dozví, že její manžel jí lhal o svém skutečném zaměstnání. Kolotoč bláznivých komických situací, ale také ostrých přestřelek a soubojů může začít.

Hra smrti

Hra smrti (1978)

V r.1972 natočil během jednoho týdne legendární hongkongský herec a mistr bojových umění Bruce Lee tři akční scény ke svému nově připravovanému filmu Game of Death. V tomto snímku chtěl Bruce představit svůj vlastní bojový styl Jeet Kune Do a měl ztvárnit titulní roli bojovníka, který se musí dostat na vrchol pětipatrové pagody, přičemž každé patro hlídá strážce, jenž je mistrem jiného bojového umění. Natáčení však bylo záhy přerušeno, neboť Bruce dostal nabídku natočit svůj první film v Hollywoodu(Enter the Dragon, 1973). Po jeho dokončení se k projektu Game of Death vrátil,ale pouhý měsíc nato předčasně umírá a nedokončený materiál je na pět let uložen do trezoru.

V r.1978 se rozdělané látky chopil režisér filmu Enter the Dragon - Robert Clouse a Brucovi blízcí přátelé a spolupracovníci Sammo Hung, Robert Wall či Dan Inosanto a očekávaný snímek se konečně dočkal uvedení do kin.

Příběh byl lehce pozměněn. Hlavním hrdinou je herec a šampión v kung-fu Billy Lo, který se dostane do sporu s mafiánskou organizací, jenž se rozhodne nepohodlného soupeře odstranit. Billy Lo atentát jako zázrakem přežije a využije situace k předstírání vlastní smrti,aby se následně mohl vrátit a pomstít. Film je částečně sestřihem scén z Brucových starších snímků, zbývající sekvence byly natočeny pomocí dvojníka, kterého hráli přeborník v taekwondo Tai Chung Kim a herec a kaskadér Biao Yuen. Vyvrcholením příběhu jsou pak zmiňované tři scény uvnitř pagody se skutečným Brucem Lee. Nejvíce pozornosti jednoznačně poutá finálový souboj Davida s Goliášem, respektive Bruce s Hakimem v podání Kareem Abdul-Jabbara, v té době nejvyššího basketbalisty na světě. Klub NBA Los Angeles Lakers,za který Jabbar hrál, kvůli natáčení údajně pojistil jeho nohy na milion amerických dolarů!

Mistrův syn

Mistrův syn (1978)

Mladý učeň kung-fu Freddie Wong je pro své nezodpovědné chování poslán otcem ke starému mistru bojových umění, aby se od něj učil téměř zapomenutý, avšak nesmírně účinný styl známý jako opilý box. Zpočátku se Freddie snaží před přísným učitelem utéct, ale nakonec se po náročném tréninku stává pravým a neporazitelným bojovníkem. Právě včas, neboť obáváný zabijácký mistr kung-fu přezdívaný Blesková noha, byl najat, aby zavraždil Freddieho otce.

Hongkongskou akční komedii natočil v roce 1978 slavný režisér a choreograf Woo-Ping Yuen a do hlavní role obsadil do té doby neznámého herce a kaskadéra Jackie Chana. Snímek se naprosto nečekaně stal obrovským hitem a z Jackie Chana vyrostla filmová hvězda první velikosti.

Brak

Brak (2002)

Trojice "věčně zhulených" mladíků - Honza, Petr a Karel uspořádají v bytě jednoho z nich párty, která skončí úmrtím najaté prostitutky Nikol v posteli Honzových rodičů. Bezradní kamarádi se pokusí mrtvého těla za každou cenu zbavit, čímž se roztáčí kolotoč neuvěřitelných situací. Po jejich stopách se vydává nájemný zabiják a také svérázný mafiánský poskok Iggy.. Nízkorozpočtová česká komedie, která je zároveň parodií na celou řadu snímků s gangsterskou tématikou, vznikla v režii mladého nezávislého režiséra Karla Spěváčka.

Splašený vlak

Splašený vlak (1985)

Z aljašského vězení uprchnou dva trestanci - nebezpečný vrah Manny a mladík Buck. Jsou pronásledováni ředitelem věznice, který zejména Mannyho touží dostat za každou cenu zpět. Uprchlíci naskočí na nákladní vlak, ale netuší že z jejich lokomotivy právě vypadl strojvůdce. A vlak nabírá rychlost. Všechny pokusy o jeho zastavení jsou marné a vše neodvratně směřuje k tragickému konci... Scénář k drsnému akčnímu dramatu napsal už v 60. letech japonský režisér a scénárista Akira Kurosawa (Sedm samurajů). Od něj ho v r. 1981 koupil americký producent F.F. Coppola a Andrej Končalovskij pak natočil. V roli Mannyho se představí Jon Voight, Bucka hraje Eric Roberts.

Reklama