Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (5)

Oz

Oz (1997)

Každá postava je neuvěřitelně živá, každej příběh neuvěřitelně poutavej, ale každý pobyt ve vězení jednou končí, ať životem, nebo smrtí. Po dokoukání celého seriálu mě nejlepší dramatický seriál ever. Jak píše Novoten: "Tam, kde končí záporáci z vašich oblíbených seriálů, tam začíná Oz"

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

(Může obsahovat spoilery, všechny velké jsou označeny !!!SPOILER ALERT!!! ostatní nejsou podle mě nijak nebezpečné) Seriál o lidech co žijí svůj život v reálném "ne seriálovém" světě. V tomhle světě existují geyové, kteří jsou normální postavy, nikoliv jen humorné nebo naopak depresivní nádoby na emoce, existuje násilí páchané na komkoliv stejně jako v normálním našem světě, stejně i tady čeká všudypřítomná smrt, která s hlavními hrdiny žije v symbióze. Každá scéna začíná úmrtím neznámé osoby, jejíž pozůstalí přijdou do pohřebního ústavu zařídit její rozloučení. Někdy je to smrt smutná, někdy černo humorná, někdy přímo nebo nepřímo souvisí s hlavními postavami. Děj se zaměřuje na život těchto černých vran okolo smrti, jejich osobní život míšený s prací s často velmi reálnými situacemi. Což společně s uvěřitelnými a reálnými postavami na kterých divákovi vážně záleží dělá nezapomenutelný zážitek. První série: Naprosto úžasná. Originální, svěží, černohumorná s nádechem deprese. Jak je zvykem u HBO žádné "porodní bolesti" se nekonají. 100% Druhá série: V seriálu přibývají nové postavy, některé dobré, některé špatné. Příběhy mrtvých už nejsou tak často součástí příběhu jak bylo krásně uděláno v první sérii. Seriál si ovšem drží laťku vysoko, konec série vyšvihuje na 95% Třetí série: Naprosto nechápu jak je možný tak rapidní pokles jinak naprosto skvělého seriálů. !!!SPOILER ALERT!!! Natovo manželství s osobou kterou celou druhou sérii, téměř ignoruje a nemá jí ani moc rád doteď nechápu.!!!SPOILER END!! Naprostá změna chování Rica mě irituje, s naprosto úžasné postavy se stává příšerný ko*ot. Dále celá řada působí jako telenovela řeší se maximálně vztahy a smrt je vlastně jen vždy na záčátku dílu, jinak nemá žádný význam.Naštěstí finále série!!!SPILER ALERT!!! kdy zmizí Natova žena a následně je nalezena mrtvá !!!SPOILER END!!! a příchod výborného herec Jamese Cromwella jinak neuvěřitelně nudnou záležitost vytahuje na 50% Čtvrtá série: Nový začátek Nate se musí naučit žít se vzniklou situací (Viz. spoiler ke konci 4. série) Hledá sám sebe, a jediný důvod života se mu stává jeho dcera. Ruth řeší krizi se svým novým manželem. James Cromwell dostává spoustu prostoru a jeho úžasný humor s vážnou tváří je prostě nezapomonutelný (Viz. když přesvědčuje jehovistu, o neexistenci boha a následně ho zve domů, kde mu chce ukázat různé weby, které jeho slova potvrzují) Claire se snaží uspět na umělecké škole. !!!SPOILER ALERT!!! David zažívá přepadení při kterém málem zemře, a zbytek řady se s tím snaží naučit žít. !!!SPOILER END!!! Celá řada se krásně vrací k základům série. A přidává nový pohled na spoustu věcí. Konečné vyvrcholení je druhé nejlepší hned po konci druhé série. 100% Pátá série. Naprosto senzační. Návrat ke kořenům. Vše musí pokračovat, a vše se mění, hlavní hrdinové, i vedlejší postavy musí dojít na konec své cesty. Protože tak funguje život a ostatně i smrt.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Všichni kdo neviděli, chci vás varovat před děsivým dabingem TV Nova! Nekažte si život! Ach jo, už se to tady jmenuje Zpátky do školy. Ať už přijde ten Cthulhu, protože tohle už si volá o konec světa.

Spiderman

Spiderman (1994)

Raimi polib si Ashe! Tohle je nejlepší adaptace Comicu!