Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (143)

plakát

Bílý šum (2022) 

Adam Driver je herecky v topu, což je největší plus filmu. Zároveň byla jeho postava zajímavě napsaná. V první polovině mě to dost bavilo a těšil jsem se na apokalyptický útěk, ale pak to nějak vyšumělo a zbyly rozporuplné pocity.

plakát

Black Widow (2021) 

Chemie mezi Scarlett Johansson a Florence Pugh působila přirozeně a dynamicky, hodně mě bavilo je sledovat. Akce byla úplně v pohodě, příběh nebyl zbytečně komplikovaný a nikdo od toho snad nečekal něco jako Infinity War nebo Endgame. Jako sólovka Black Widow funguje dobře a jsem rozhodně rád, že tenhle snímek vznikl. Rachel Weisz a David Harbour (u něho jsem byl příjemně překvapen) byli super. Hlušší místa by se samozřejmě nalézt dala, ale na to, že má film více než dvě hodiny, tak tempo udržuje slušné a já si prostě sledování tohoto komiksového blockbusteru užil.

plakát

Cruella (2021) 

Musím se přiznat, že během zhruba první poloviny filmu jsem měl poněkud smíšené pocity. Přišlo mi to jakési plytké, nemastné, neslané a kdyby tímto stylem pokračoval i zbytek snímku, asi bych ho zařadil do slabšího průměru. Po proměně v Cruellu a jedné z nejlepších scén vůbec na Black-White Party ("Do You have a light?"), se ale vše rozjelo na plné obrátky a už se to nezastavilo. Barevné divoké Disney pohádce v trochu jiném stylu než na co je člověk zvyklý určitě prospěl dle mého naprosto dokonalý soundtrack. Hudba ve filmu na mě působila živým a svěžím dojmem a výborně dotvářela atmosféru jednotlivých scén. Práce s kamerou také na úrovni, líbilo se mi i ztvárnění Londýna. Poslední dvě zmíněná pozitiva ostatně platí i pro mnou trochu kritizovanou první půli filmu. Emma Stone perfektní, hlavně jako Cruella si podle mě roli vyloženě užívala a bylo vidět, jak ji to baví. Hlavní roli zahrála bravurně. Emma Thompson samozřejmě super a potěšil mě i Mark Strong, kterého jsem si oblíbil v Kingsmanech. Ještě bych na závěr zmínil, že se o svět módy příliš nezajímám, ale tohle bylo prostě fajn. Tvůrci si vyhráli s tvary i barvami a některé Cruelliny převleky byly jednoduše luxusní.

plakát

Čelisti (1975) 

Téměř dokonalý film. Výborná tajemná atmosféra, krásné záběry a skvělá práce s kamerou. Temnou kulisu snímku ještě podtrhuje fakt, že žralok není ve filmu mockrát vidět, ale je ho všude cítit. Ostatně další díly série ukázaly, že sázka na tento postup je rozhodně lepším nápadem než nechat v záběru plavat obřího umělého žraloka. Vše skvěle doplňuje další z parádních prací Johna Williamse a i herecké výkony je nutno pochválit.

plakát

Černé roucho (1991) 

Kam se hrabe Nšo-či nebo Ribanna! Nejkrásnější filmovou indiánkou je jednoznačně Annuka v podání Sandrine Holt. Film jinak velmi zajímavý, výborná kamera i hudba a krásná příroda.

plakát

Čtyřicítka na krku (2012) 

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií vůbec, a to hlavně díky krásné Leslie a jejímu parťákovi v hlavní roli. U sledování jsem se opravdu hodně bavil, film obsahuje spousty velmi vtipných scén.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Bylo jasné, že dvojka se bude muset od jedničky v lecčems lišit, ale tvůrci to zvládli velmi obstojně. Stejně šokující, stejně odlišné od jiných komiksových snímků a možná dokonce zábavnější než první díl. Ani na okamžik jsem se nenudil. A Josh Brolin jako Cable je pro film obrovským plusem.

plakát

Desatero přikázání (1956) 

Velkolepý a epický historický velkofilm vyprávějící jeden z největších příběhů o svobodě a víře. Snímek vyniká skvělou výpravou, díky které člověk doslova cítí atmosféru starého Egypta a prožívá spolu s hlavními aktéry jejich osud. Casting perfektní - Yul Brynner si podmaňuje každou scénu, ve které se objeví a Charlton Heston jako Mojžíš také nezklamal. V menší roli potěšil také Vincent Price a oku lahodí zejména pohled na Debru Paget a Anne Baxter. Mnoho diváků zřejmě odradí stopáž filmu, ale ani jediná scéna nebyla zbytečná, včetně všech detailů, které dohromady tvoří mocné poselství. Nejen izraelský bůh, ale hlavně Cecil B. DeMille zde ukázal svou velikost.