Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Scorsese tady naplno ukázal své jedinečné schopnosti, k čemuž mu pomohly i bezchybné výkony hlavních herců i hereček. DiCaprio perfektní, o nic méně ale i Ruffalo a Kingsley. Film má tajemnou, temnou atmosféru, kterou podtrhuje déšť, prostředí ostrova a jednotlivé (i zdánlivě nedůležité) události děje. Konec samozřejmě stojí za to. Dokonalá podívaná plná napětí, která se člověku zahryzne do mysli jako nakažlivý virus. "Which would be worse: to live as a monster or to die as a good man?"

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Dokonalost. Jackson vytahuje to podstatné z knižní předlohy a servíruje to divákům na stříbrném podnose potřísněném černou krví skřetů. Úžasná přehlídka hereckých hvězd, kteří spolu vytvořili první díl nejlepší trilogie všech dob. Kamera a exteriéry jsou pochopitelně nepřekonatelné, vše doplněné perfektním hudebním doprovodem. Zmínit musím ještě casting, který zaslouží metál. Málokdy se podaří skloubit charakter postavy a osobnost jejího představitele, tak jako se to podařilo v Pánovi Prstenů.

Koule

Koule (1998)

Knižní předloha je v tomto případě jednoznačně kvalitnějším dílem než film a vidět Kouli nejprve na plátně a až poté číst Crichtonovu knihu, asi by se mi celý příběh tolik nelíbil. Naštěstí to však bylo naopak a ani filmové zpracování mi nepřišlo tak špatné, jak by mohlo naznačovat hodnocení. Film má v sobě dost tajemných scén a Levinson dobře pracuje s podmořským prostředím. Palec nahoru si Koule určitě zaslouží i za trojici hlavních postav, jejichž výkony jsou zde dle mé mého názoru bez chybičky. Jen škoda že se film nedostal trochu hlouběji k některým myšlenkám obsaženým v knize, které by pomohly lépe osvětlit, co se vlastně děje. Film se občas zdál až trochu uspěchaný, což je škoda. Ale i přesto jsem si ho velmi užil a rád se na něj v budoucnu podívám znovu.