Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (397)

plakát

Temné hlubiny (2018) 

Ach jo. Nic se nezměnilo. Začíná to něco jako Saw/Kostka, kdy se JCVD probudí a neví, kde je a zbytek filmu tváří jako Plán Útěku. Jen s tím, že nám zase nezbylo moc peněz, takže je to zase lacinější, než šlapky z E55. Pár přestřelek, snaha o temný thriller, ale je to prostě nuda, nuda, nuda. Dolph se objeví na chvíli, snaží se mít nadhled (aspoň někdo), ale snímek jako takový samotný nadhled nemá, a že by to bylo potřeba. Bere se to celé zase šíleně vážně a spadá tob do kategorie posledních seagalovek. Oba borce v hlavní roli mám rád, ale tohle už je bída s nouzí a jedna hvězda je jen za pár (celkem opravdu dvě) dobrých hlášek a sem tam nějaký nápad. Jinak nebrat. PS: Ještě před pár dny tady bylo 88%, dnes 70%...Ono se to k těm "padesáti" zase za pár měsíců dostane...

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Po dlouhé době skvěle natočená politická satira. Líbilo se mi to a bavil se celou dobu. Tohle nemá chybu a než cokoliv prozrazovat, tak odkazuji hned na úvodní scénu, kdy mě film hned zaujal a nepřestal bavit až do úplného konce, až jsem si přál druhý díl (??). Ovšem zdejší vohnouty, co film strhají z důvodu, že tu sedí jen datum smrti Stalina... :-D. Tak to jsem se zasmál ještě víc. Wacoslav1, tobě už nepomůže nic, jak tak vidím, ale nejsi sám, tak buď vklidu, Aildrin je další nedodělek. :-D

plakát

Anihilace (2018) odpad!

64%, děláte si ze mě prdel? Anihilace pod záštitou Netflixu a co jako, když celý film je úplně o ničem a na závěr přijde do toho "šok" a hned tam vlepíme titulky...No to snad ne. Takže, triky úplně otřesně amatérské, děj se táhne víc, než týden před výplatou a že je tam Natálka Portmanová v hlavní roli, z toho se opravdu neposeru. Úplná nuda, kdy jsem celý film čekal, co se stane za zázrak v podobě závěrečné pointy. Ne, ne a 100x ne. Bylo mi jedno, jestli hlavní hrdinky přežijí, nebo ne. Tohle bych nedoporučil ani vlastnímu nepříteli. 2 hodiny ztraceného času. Hned po "Příchozích" další jasné zklamání na plné čáře. Je mi jedno, kdo a jak tenhle škvár obhajuje, protože tady není co obhajovat.

plakát

Leatherface - zrození (2017) 

Nový díl ze série "masakr z Texasu". Nebylo to super, nebyl to průser, na jedno zhlédnutí Ok a nemám problém. Zrod "legendy" je zde podán stylem, že divák "netuší", kdo bude tím antihrdinou, co rozjel celou sérii. Ok, kdyby to bylo natočeno právě v roce 2003, jako onen remake, bylo by to Ok. Ale kalendář mi ukazuje osmičku na konci a jedničku před ní, takže, satanžel - jdu s hodnocením dolů. Ale jinak, zpestření večera, kdy drsné pasáže nechybí, nechybí psycho-pasáže, nechybí ani ona naivita, co v hororech vždy byla a bude, nechybí nic, ale ani nic nepřibývá. Prostě produkt doby, ale tentokrát i s něčím, lehce, navíc. Takže 62%.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Po mega-giga dlooooouhé době, přidávám komentář k novince s mým oblíbeným Tomem Hanksem. Novinářské drama s excelentní dvojkou Hanks+Streep a s režijní jedničkou v zádech Spielbergem, nemůže znamenat snad průšvih. On to ani průšvih není, ale ani vrcholné dílo. Je to taková ta stárnoucí (pořád ještě ne senilní) "udržovačka", na pohodu. Hodně se tu konverzuje, občas se tu mihne slečna Nuda, protože je to roztahané až běda a patetický skoro-závěr nechybí - stejně jako u Mostu špionů... Ovšem úplný závěr (cca 2 poslední minuty) ťukne onen pověstný hřebíček na hlavičku. Líbilo se mi to, jen bych výsledek zkrátil o 17 vteřin a 30 minut k tomu. :-). Místní člověk se v tom trošku ztrácí a téma pro něho není tak lukrativní. On celkově problém je v tom, že tento snímek měl být natočen tak v roce 1973, pak by to bylo něco. Takhle za mě jen 73%...

plakát

Outpost: Rise of the Spetsnaz (2013) 

Outpost alias Bunkr smrti. Musím se přiznat, že tento poslední díl se mi líbil ze všech dílů nejvíce. Děj-neděj, béčkovistost ad absolutorium, občs by neuškodil nějaký nadhled (ve stylu Dead snow 2), ale nakonec těch 80 minut celkem příjemně uteklo a dalšímu dílu bych se nebránil. Některé pasáže byly patřičně nechutné (ta v komoře, kde se testovali vojáci) a závěr, tematicky a sympaticky propojený se začátkem dal světu vědět, že tahle série není vůbec marná. Ale současně se nejedná o žádný mega-zázrak...

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Tak jsem se do toto nakonec obul. Liebesman, Nispel a další tihle "rejžové" mi celkem splývají a přijdou mi hodně povrchní. Proto i přes celkem slušnjé první trailery jsem želvákům prostě nedával moc naděje. Proč to nepřiznat. Pak jsem se odhodlal a jelikož jsem příznivcem starých komiksů, co zde vycházely počátkem "devadesátek" + původního seriálu, tak jsem byl ... hodně zklamán! Megan Fox je kočka, o tom žádná, ale Judith Hoag, co debutovala jako April v celovečeráku v roce 1990, byla jako představivtelka reportérky přesvědčivější. Ovšem chápu, proč Megan Fox, to není potřeba vysvětlovat. Dále - scébáristi si upravili hodně věcí. Oroku Saki nebyl v původní verzi plešatý, jména želv vznikla jinak, Tříska se ninjustsu nenaučil v době, jak je zde zmíněno a ... a ... a... A pak jsem si řekl - a není to vlastně kurva jedno? Želváci sice vypadají, že polykají steroidy jako lentilky, akční scény jsou pěkně natočené, celé to pěkně upaluje až do svižného konce, vtip taky nechybí. Michelangelo je praštěný jako vždy a vlastně uznábám, že i když jsem musel občas přimhouřit oči, tak jsem se vlastně hezky bavil a od toho tu filmy vlastně jsou už od prvopočátku. 77%. Spokojenost.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

A máme to tady. Dlouho očekávaný díl, prozatím trilogie a výsledek? Spokojenost! Film začíná osvobozením Doca (Wesley Snipes) z obrněného vlaku. První co zarazí je...žádná krev. Hlavní hrdinové střílí po protivnících a ti padají k zemi, ale kapka krve nikde. PG 13 je holt mírný rating a Stallonemu bylo jasné. že musí zacílit na širší diváckou obec. Ale proč ne. Po této akci se rozhodne Barney svůj tým rozpustit a najde si pro nový úkol - zajmutí Bankse (Mel Gibson) nový tým. Je fakt, že ti mladí cucáci se mi nelíbí a nechápu, proč tam nacpali Rondu Rousey. Její první bitka na discotéce byla trapná, kdy je v botech na podpatku a zbije všechny protivníky. Dál už to jde jako po másle. Bankse na chvíli zajmou, ale situace se zvrtne po pár chvílích, Banks je osvobozený, mladí cucáci zajatí a Barneymu se podaří uniknout. Nezbývá, než se spojit se starým dobrým týmem, ke kterému se přidá Galgo (Banderas). Tak a k provedení. Co mě nepotěšilo byla velmi malá role pro Jet Liho - a k tomu jen střílel. Ono celkově se souboji "tělo na tělo" se šetřilo. Pozitivem je výkon Snipese a hlavně Banderase - je vyšinutý, ale scény s ním jsou velmi vtipné, bavil jsem se. Dolph hrál typicky přiopilého psychopata, což mu jde parádně. Arnold v pohodě, jen mi vadilo, že vždy jen šel, střílel před sebe a všichni protivníci padali jako hrušky (to samé v předchozím díle). Gibson jako záporák se povedl a je fakt, že spadá do kategorie těch týpků které byste nejraději sami viděli trpět za ten hnus, co předvádí. Tým mladíků a jejich progresivnější smýšlení, co neodpovídá 80.-tým létům bych ale do dalšího dílu nechtěl. Co dodat? Jak jeden nejmenovaný uživatel vždy píše "Objektívna kvalita filmu/film sa páči mne"...Tak u mě subjektivně to je opět někde mezi 95-100%, objektivně těch 70-75.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Dostal jsem, to, co jsem čekal. Perfektní akce, geniální a snad ještě dokonalejší triky, než minule a dialogy, čím dál dementnější a na závěr typicky patetický Optimův proslov. Kdo měl rád předchozí díly, nový jej nezklame. Mistře, Michael Bay, zase jsem ti to sežral i s navijákem a těším se na další díly..."Jsem Optimus Prime a posílám tuto zprávu svým stvořitelům. Jdu si pro VÁS!" Co víc si může divák přát...Mouchy tu jsou - Wahlberg jako otec dospívající dcery moc nepůsobí, český dabing mi chvílemi moc nešmakoval a délka filmu je přepálená. Ale když pak nastoupí akční sekvence, vše zlé, budiž zapomenuto v nenávratnu.

plakát

Jing cha gu shi 2013 (2013) 

Na Police story 2013 jsem se hodně těšil. Zavedenou sérii mám rád, tak jsem byl zvědavý, co nám dědula Jackie připraví. New Police Story mě ve své době slušně "odrovnalo" svou perfektní akcí a celkovou našlapaností. S režisérem Sheng Dingem nemám moc zkušeností a první, co mě rozhodilo (a nikoliv poslední) byla ultra-lacinost exteriérů/interiérů.Vypadalo to, jako by se točilo v Rumunsku někde se Seagalem. Další nemilá věc bylo minimum soubojů "těla na tělo". Vlastně jediný dlouhý se odehrává v kleci a vyznačuje se úplně průměrnou choreografií a nic moc střihem. Chápu, že Jackie už je v letech a nebude už nás moc oblažovat těmi svými akrobatickými vývrtkami, ale o to smutnější a k pláči je pak sledovat výsledek. Celé mi to připomínalo první Die Hard - lump se svými kumpány má v jednom baráku rukojmí a chce dosáhnout "spravedlnosti". Jak jsem zmínil, Jackie se akčně nepředvádí a celé Police Story 2013 je pojato spíš jako drama, s pár akčními sekvencemi a s nulovým zapojením humoru. Celek mi do konceptu série "Police Story" vůbec nezapadá, prostě ten film se měl jmenovat jinak, a pak by nebylo, co řešit. Uznávám, že kdyby v podobném filmu hrál JCVD, nebo sádlostroj Seagal, tak bych uznale pokýval hlavou, ale od Jackieho jsem zvyklý na jinou (lepší) úroveň.Dlouho, předlouho jsem přemýšlel s hodnocením a i když budu tentokrát přísnější, tak si za svým hodnocením stojím. Takhle ne.