Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (397)

plakát

Kobra (1986) 

Jak to říct, abych neurazil intelektuální uživatele z www.csfd.cz? asi takhle:"Jdětě do prdele s moudrama, tohle je klasika":-D.

plakát

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (2008) (TV film) 

Jako, nebylo to špatné, ale důkazy vesměs žádné. Amatérské záběry na pole, které je monitorováno celou noc (nic ve zlém) a stejně na záběrech není nic poznat... Kruhy a jiné obrazce v obilí jsou úchvatné a z výšky viděné vypadají geometricky úchvatně. Vau, Mayská proroctví působí silně, ale není na čem stavět. Chybí pevná půda,na které stavět základy pro další domněnky. Hezké, ale kvalit A.C. Clarkea jsme se nepřiblížili ani na 100m, že?:-D

plakát

Tajnosti (2007) 

Proč jen ten film skončil v půlce? :D.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Klass se v žádném případě nazařadí mezi mé oblíbené filmy, ale faktem je, že i v zemích východního bloku vznikají kvalitní filmy, jen holt nemají dost propagace. Smůla. Nemám rád snímky, točené "na efekt". Klass ale zaujal, i když scéna "kouření" je dosti tvrdá i pro silnější nátury. Je vidět, že takový Uwe Boll bral inspiraci v Klassu (viz. jeho snímek "Rampage"). Zkrátka šikana, šikana, šikana, až to prostě trpící žáci nevydrží a vyřeší to po svém, drastickou metodou.

plakát

Jménem krále (2009) 

Jménem krále dokoukáno.Dojmy? Ta lacinost dýchá z každého záběru. Po hradbách se projde 5 lidí (to je problém zaplatit pivko a buřta nějakým komparzistům?). Proč se tady točí filmy, které prostě vyžadují vyšší rozpočet, ale nedostane se ho?? Roden je tradičně skvělý (jeden z mála kladů), možná vyčnívá až moc a jeho výkon by si zasloužil film, který vypadá k světu. Řeší se tu vražda a když už se zdá, že se to rozvine do zajímavější fáze tak titulky? Nebo jsem něco prošvihul? Nejsem si vědom. Sice krátká, ale i tak, ztráta času, lepší než "Jménem krále" je návštěva restauračního zařízení s přáteli.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Podobně minimalistický, jako "Moon", ale daleko, daleko kvalitnější a ne ta nudný."Na hromnice o den více" pořádají party s "Nextem", ve slušivém sci-fi balení. 90 minut, parádní délka. Je proboha netočte "dvojku"!!!!!!

plakát

PIKO (2010) 

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%.

plakát

Thor (2011) 

Heimdall jako černoch? Další severský bůh jako asiat? Buď provokace, nebo zkouška, jak divák přistupuje k blockbusterům-zda je hltá nekriticky a bezmyšlenkovitě, nebo nad nima přemýšlí (stačí malinko). Čekal jsem jiný příběh, možná důmyslnější, než řešit bratrské rozepře. ale provedení, spád a dynamika drží Thora vysoko nad ostatní konkurencí. Vyplatí se tentokrát počkat i na konec titulků. Pěkné, pěkné, ale namlsán z vymazleného "First Class" jenž je přece jen o pár stupňů výše, musím zde jít s hodnocením krapet dolů...

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Tak tady není absolutně co řešit. Nejdřív jem si říkal:"Nebude tam po celou dobu vidět wolverine, to bude stát za prd."A ejhle, příběh, jak se z Erika stal Magneto a Charlese Xaviera Profesor X je natolik poutavě natočený, až mi to vyrazilo dech (a zarazilo prdy).Triky na vysoké úrovni, příběh vtáhne hned od první vteřiny a děj odsýpá stylem, že ty 2 hodiny hracího času utečou jako nic.Akce, chytré dialogy a závěr natolik dojímavý, že....Ne, tohle se musí prostě vidět, nemá smysl to okecávat, protože tady slova už prostě nestačí. X-Meni jsou jedním z nejlepších blockbusterů (myšleno v tom pravém nezprofanovaném slova smyslu) tohoto roku. Ne-li nejlepším.

plakát

Hra (1997) 

Splácím svůj dluh společnosti. Schíza, paranoia, tak by se dal vysihnout děj filmu "Hra". Do poslední chvíle nevíte na čem jste...Pak nastane šok a máte dojem ttální rozpolcenosti, stejně jako hlavní hrdina. Finchere, ty jsi genius. Nějaký ten plevel by se přece jen na této zahrádce našel, ale "Hra" má své kouzlo, ktré nepustí. Chci to vdět znovu a znovu a.........