Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (397)

plakát

Obřad (2011) 

Na "Obřad" jsem se chystal delší dobu, Anthony Hopkins mě naladil, výsledek pak mírně rozladil:-D. Vážně, jsem už spíš alergický na hlášky "inspirováno skutečnou událostí". Obřad si vypůjčuje (i vykrádá) starého Vymítače ďábla, V moci ďábla a dle mého pohledu i pointou Znamení. I tak o pár děsuplných scén není nouze, ale výsledek působí dojmem polotovaru a grandiozní finále mě chvílemi spíše nudilo. Zkrátka takový normální horor/thriller na jedno skouknutí a odkopnutí někam, kde si na něj nikdo nevzpomene. Osobní doporučení: z těch novějších filmů o vymítání mi přišel zajímavější "V moci ďábla".

plakát

Stonehenge apokalypsa (2010) (TV film) odpad!

Některé filmy jsou už odpudivé jenom názvem. Když jsem se ale díval se známým a ten se smíchem na tváři prohlásil: "Tak to tam za chvíli pošlou na ten Stonehenge atomovku", měl jsem to za podařený vtip. Nevěděl jsem, že za pár minut to napadne i tvůrce...

plakát

Somrák s brokárnou (2011) 

Šílenost, jedním slovem se tak dá právě "Hobo" označit. Občas se divím, že k podobným záležitostem se nechávají ukecat herci podobného raženía postavení. Překvapilo mě to i v Planetě Teror, když jsem tam viděl Willise se zachmuřenou tváří. Rutger Hauer v roli bezdomovce se dostane do extrémně zkorumpovaného města, které posléze má v plánu "vykydlit". Hromada násilí, černého humoru, úmyslného přehrávání, občas si v této souvislosti vzpomenu na Toxic Avenger 4, ale ten rozhodně nebyl udělaný profesionálně. Řada brutálních scén je dělána tak realisticky, že jdiváka nutí obracet zrak mimo televizi. Totálně "uhozený" film, co potěší ty, kterým se líbila Machete, nebo právě Planeta Teror.

plakát

TACHO (2010) 

Další důvod, proč ne zcela vždy dávat na hodnocení filmů v časopisech, tady na csfd, atd. Tacho je takové komediálně-akční drama, kdy humor není trapný, jak to poslední dobou v českých filmech bývá, snímek má spád, vcelku šlape kupředu. Od vyššího hodnocení mu ale ubírá na kvalitě hodně nedostatků, tak sem s nimi... Ve filmu se objevuje spousta cizí řeči a našinec se nemusí vždy chytnout, dále vedlejší dějová linka s mladíky z Anglie mi přišla spíš nadbytečná a děj rozmělňující, i když doklopýtala ke svému rozuzlení. Dobře. I hlavní dějová linka, je přitažená za vlasy, ale to divák pochopí sám. Mezi kladné body patří ona svižnost snímku, našlapaný hudební doprovod a výše zmíněný humor. Suma sumárum, průměr, film na jedno příjemné skouknutí.

plakát

Bastardi (2010) 

Bol, Boll, Boll a zase... Ed Wood:-). "Bastardi" na mě působí, jako kdyby je právě natočil onen nechvalně proslulý německý rodák. Amatérsky natočené, do toho se tvůrcům nějakým záhadným způsobem podařilo do filmu naverbovat řadu známých herců, hudba hraje ve chvílích, kdy se to ani moc nehodí (nebo není vhodně zvolená). Herci - Přeučil svým černým smyslem pro humor pobaví, Magnusek a Hájíček jsou tu zde ale snad omylem. Přesto si film úplné zatracení nezaslouží, proč? Pro odvahu - po dlouhé době si někdo dovolil natočit film, ve kterém jsou romové pasováni do role zločinců a nikoliv utiskovaných. Docela obdivuji tvůrce, protože opět mohou očekávat, že se do nich různí bojovníci za práva menšin pustí. Autoři to ale mohou vyvrátit tvrzením, že film je pojat tak, že hlavní hrdina trestá pouze ty, kteří provedli zločin (v tomto případě zabili učitelku). Dále někdo po dlouhé době ukazuje, jak to chodí na základních školách s problémovými dětmi - dosti drsně pojato (vulgární mluva, atd.) 43%.

plakát

Neznámý (2011) 

Martin Harris (Liam Neeson) se svou manželkou dorazí do Berlínského hotelu, načež doktor zjistí, že zapomněl na letišti kufřík. Cestou taxíkem zpět se však stane nehoda. Doktor Harris se probouzí po čtyřech dnech strávených v komatu v nemocnici, se ztrátou paměti. Manželka ho nepoznává a on zjišťuje, že za jeho identitou vystupuje někdo jiný. Fotografie z jejich společného života jsou taky pozměněny, co se vlastně stalo?? Slibně načrtnutý příběh mysteriózního typu je zhruba v druhé třetině filmu nahrazen pointou, která trochu kalí výsledný dojem. Je to škoda, protože z "Neznámého" se tak stává spíš napůl béčkový snímek, jehož rozuzlení není tak silné, jak by divák očekával. Přitom hutná atmosféra a nádech tajemna panuje celým filmem, že by si pak právě divák zasloužil silnější závěr. Nebo jsem měl možná přehnaná očekávání, nevím. Herecké výkony jsou slušné, byť z mého pohledu nikterak brilantní. I když část mého komentáře vyznívá negativně, je to takových slušných 72%.

plakát

Mechanik zabiják (2011) 

Jsem zklamán. Hodně zklamán. Z upoutávky vyhlížel Mechanic dost nadupaně, ale v konečném výsledku se film rozjel až někdy v 50.té minutě a nabral slušný spád. Statham je borec a je vidět, že dokáže hodně filmů zachránit jen svojí přítomností. Donald Sutherland se na plátně moc neohřeje, a tak se film točí okolo dvou nájemných zabijáků, v hlavní roli prezentované právě Stathamem a Fosterem, jenž je řemeslu zaučován. Bohužel většina snímku je natočena dost nevzrušivě, až na pár scén, které zase hodně zvednou diváka ze židle (viz. ta holčina, co jí Statham měl v plánu udělat s rukou a co se z toho vyklubalo...). Závěr obsahuje "nečekaný" zvrat, který ale i méně bystrý divák předpokládá, takže v konečném výsledku jde o průměrnou podívanou na jedno skouknutí.

plakát

Spirit (2008) 

Upřímně, je mi celkem ukradený, jak je Spirit negativně hodnocený. Osobně jsem s výsledkem spokojený. Příběh policisty Colta, který je zavražděný a posléze se opět objeví na světě, aby dál potíral zločin a zjišťoval, proč má své nadpřirozené schopnosti, je natočený ve stylu filmu Sin City. Obrazová stylizace je ny vysoké úrovni, ale příběh je také celkem slušný. Colt se v něm musí utkat se svým úhlavním nepřítelem Octopem, který zná jeho tajemství, ale má v plánu stát se nejmocnějším na světě. Spoilerovat nehodlám. Film, je kromě slušné akce rpošpikován černým humorem, což mu svědčí, a tak půldruhé hodiny uplyne velmi svižně. Mouchy by se nějaké určitě našly, např.: po chvíli začne být až trapné, jak po hlavním hrdinovi všechny ženy šílí (to není má osobní závist), nebo až nechtěně směšné herectví Samuela L. Jacksona (teď mám na mysli jeho poulení očí). V konečném výsledku nedosahuje Spirit kvalit Sin City, ale ke shlédnutí jej určitě doporučuji.

plakát

Ninja Faktor (1997) (pořad) 

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet.

plakát

Studio Kamarád (1980) (pořad) 

Jirko, Lenko, kampak jste mi zmizeli? Jo, to byly časy,i když si na nostalgii běžně nepotrpím, něco bych opravdu rád vrátil zpět.