Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (397)

plakát

Pravidla podsvětí (2013) 

Přiznávám se dobrovolně, bez mučení, že od "Force of execution" jsem očekával (i po skouknutí traileru) takové nějaké "lepší" béčko, než jakými byly poslední 2-3 Seagalovky. Výsledek mě překvapil (nasral) více, než by bylo zdrávo, ale popořadě. Tak jako ve většině případů bych začal nějakými klady. No, to bude "rychlovka" asi taková, jako když před chlapem, co neměl rok sex, roztáhne nohy nějaká sexy modelka. Takže plusem je Bren Foster a bitky s ním natořčené. Ten kluk není špatnej a zastíní celý zbylý ansámbl. Dalším kladem je občas Seagal s jeho bradkou, kterýmu, aspoň zezačátku, jeho drsňáka věřím. Zbytek je prostě standardní žumpa. I když tu jsou Trajo, Rhames, tak se žádný zajímavý fight nekoná a závěrečná střílející scéna, kdy Steven běhá úplně nemotorně po baráku a ve směšných brýlích jde po protivnících, to už je z kategorie "parodie". Je to hnus, pryč s tím!

plakát

Smrtelná aliance (2013) 

JCVD (WCJD) z těch vyhaslých béčkových akčních hrdinů (myšleno Seagal, Lundgren) hraje v těch lepších filmech. Tady hraje chlapíka, co se chce dostat k balíku heroinu, co skončil na dně jezera. Příběh je asi stokrát omletý, to by mi nevadilo. JCVD hraje zápornou roli a evidentně si svého magora užívá, to je jeden z kladů filmu. K těm záporům bych tradičně zařadil souboje - opět hrozně sestříhané a když má JCVD nějaký fight, tak je to ve tmě v lese, kde není nic vidět. Ono celkově se zase šetřilo. Příběh se odehrává na jednom ostrově, kde je dohromady 7 lidí a fakt to smrdí celé korunou. Ty obarvené vlasy, co má Jean na hlavě působí taky spíš trapně a tělo má jaksi zase povadlé, i v obličeji je strhanější víc, než obvykle. Buď příznaky stáří, nebo zase na něčem ujíždí...

plakát

Ninja 2: Pomsta (2013) 

Adkins je prostě borec a takto bych mohl ukončit tento komentář, vlepit sem hodnocení a s pozdravem "nazdar bazar" se rozloučit. Protože, kdo zná Adkinse, tak ví, že po spojení s Izákem vznikne vždycky perfektně "nakrúcaná" akční pecka. Příběh je jedno velké klišé, nic zajímavého, ale pak přijdou souboje, Adkins se rozjede a nezastaví jej nikdo. Závěrečný souboj je vyloženě lahůdka. jen mi občas ve střihu vadilo, že bylo poznat to, že bylo okatější, jak údery končily ještě dřív, než došlo ke střetu s protivníkem. Techniky ale Adkins umí a pořád je to perfektní podívaná. V současné době, kromě Izáka umí Adkinsovi bitky natočit snad jen Hyams, i když ten už je taky o patřičný, kvalitativní, stupeň níže. Ale abych si to celé shrnul, je to příjemné nářezové béčko.

plakát

Elysium (2013) 

Na Elysium jsem byl hodně zvědavý a opravdu hodně jsem se těšil. Sci-fi mám rád a trailer sliboval mnohé. Nač to zakrývat, byl jsem spokojený i po shlédnutí, i když předchozí věty tomu nenasvědčovaly. Osobně Matta Damona nemám rád a řadil jsem jej vždy mezi homopruty typu Ben Affleck, nebo přeslazený Leonardo z Titanicu. Tady na sobě Matt fyzicky zapracoval a i jeho herecký výkon působil sympaticky. Chodí denně do kolbenky, dělá podřadnou práci a marně ze Země vyhlíží k nebi, kde se ve vesmíru nachází Elysium, kde se mají všichni dobře. Až jednoho dne se mu v práci stane nehoda, dojde k jeho ozáření a musí se nechat vyléčit. Cesta vede jen k Elysiu, kam se musí dostat raketou, což není snadné a má omezený čas. Pět dní. Ano, působí to jako politická agitka, občas mi přijde, že scénář spíchli na koleně někde v hospodě, ale co řešit, když je film napnutý a neodtrhl jsem se od něj. To je první vada, prostě hrdinovi se stane neštěstí a hup, musíme letět do vesmíru, kam se všichni hrnou, za lepšími časy... Druhá vada a ne zrovna jen piha na kráse jsou akční pasáže - mohly být sestříhané lépe - myslím tím boj muže proti muži, ale to je tak celé, co bych technické stránce věci vytkl. Výsledek mě překvapil a udělal radost daleko více, než "Nevědomí", nebo "Po zániku země", pokud si vzpomenu na poslední výtvory-patvary ze stejného žánru.

plakát

Plán útěku (2013) 

Viděno, opravdu viděno, narozdíl od jiných... Escape Plan je v podstatě přemýšlivý thriller, akce jde stranou, přijde na ní řada až na konci. Šokující závěr nechybí, jen mi přijde, že tento typ filmu do kina nepatří. Popichování mezi Arniem a Slyem fungovalo, ale chyběla tzv." Vyšší hodnota." Za mě 80%.

plakát

Případ číslo 39 (2009) 

Byl jsem posranej až za ušima a bál se jít pomalu vychcat... Film, který má mouchy, přímo teda masařky, ale je tak napínavý, že jsem neměl problém nad tím přimhouřit kukadla a s očima nalepenýma na obrazovce vydržet až do konce, který mi přišel, osobně, malinko uspěchaný a stylem typu: "Rychle tam šoupneme titulky a zavřeme divákovi hubu". I tak se jedná o něco jako Orphan, Zellwegerová mi nevadila a jako herečku ji přitom nemusím...Pěkný, napínavý horor, který doporučuje skouknout 10 posránků z devíti při zhasnutých světlech o půlnoci...

plakát

Město nemrtvých (2013) 

Battle of the Damned - hororové scifi? To si vzpomenu na Lucase, nebo Retrograde - ale z důvodu, že když Dolfík zkoušel tyhlety úlety do neprobádaných končin žánrů, tak to byla tragédie. Battle of the Damned je ale výjimka, alespoň tedy zpočátku. S Dolphem a jeho nohsledy se setkáváme v opuštěném městě, kde na ně útočí zombíci. Už se jedná o rychle běžící nemrtvé, což je super a akce je také požehnaně - krev teče proudem, Dolph se ohání jak může, občas to kurví jen ten střih...Prvních několik pár minut je super. Dolph má najít dceru jednoho movitého týpka a přivést mu jí. Že ona ženština je v hereckém provedení extrémně nesympatická, stejně jako většina jejích kamarádů - což jsou herecká polena, kazí dojem snímku. Další, co mi vadilo byla skupina robotů, která našim hlavním hrdinům, pomáhá - ti evidentně utekli z nového filmu od Asylum "Megaroboti vs...(doplňte si)". Nevím, proč je sem cpali - působí v tomhle typu filmu dost komicky, jen když promluví...No a pak nastane nějaký ten happy end, titulky a ... čau a sbohem a šáteček. Kdyby zbytek filmu byl tak svižný jako ten začátek, byl bych spokojenej, takhle jsme podprůměrem a je to velká škoda.

plakát

Šmejdi (2013) 

Praktiky, jakých "šmejdi" používají na důchodce. Ty amatérské záběry přímo z terénu jsou v hrozné kvalitě, ale celý dokument je tak svižně natočen a je tvrdým obrazem nekalých praktik, že jsem nad touto vadou na kráse ochotný přimhouřit oči. Hyenismus v nejryzejším slova smyslu. Současně ale, když už se jednou napálím a jsem donucený koupit sadu hrnců za 35 000, tak přece nejedu na další předváděčku znova. A že jsou zde případi, co mají evidentně masochistické choutky a chtějí svým přístupem přijít i o střechu nad hlavou je věc jiná...Doporučuji pouštět všem lidem, co jsou v důchodu - některým pro jistotu i víckrát denně...

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Při sledování Europa Report jsem byl zpočátku trochu mimo obraz, po pár minutách plně ponořený do děje a napnutý a na konci zprvu trochu zklamaný, ale posléze jsem si tak řekl:"Ale jo, šlo by to." K jednomu z měsíců planety Jupiter je poslána vesmírná posádka, která má zjistit něco o tamní existenci života. Vesmírná sci-fi můžu, to ano, v tomto snímku je vše pojato dokumentárním stylem. Nejsem poslední dobou přívržencem tohoto stylu natáčení, ale musím uznat, že Europa Report je poutavě natočena a během sledování, popř.: během scény, kdy jedna členkyně posádky chodí po povrchu, jsem byl napnutý jako struna. Občas zamrzí, evidentně, nižší rozpočet, ale z některých scén - jako když SPOILER jednoho ze členů musejí nechat v širém vesmíru KONEC SPOILERu, vyloženě mrazí. Na (ne)příjemné prožití večera, proč ne. Slušná porce zábavy, ale do stropu jsem radostí neskákal...

plakát

Stíny temnoty (2012) odpad!

Gallowalkers z trailerů vypadal celkem na tvorbu Snipese netradičně, ale ve výsledku je to nudný příběh, co se táhne jako smr...ad. Western se zombíkama, Ok, to může být švanda, ale celé se to bere vážně a vypadá to úplně směšně. Co ty protivníci hlavního hrdiny, co to mělo jako bejt?? Chlap s kastrolem na hlavě, z něho koukají bodáky - něco jako Pinhead? Hlavní záporák je úplně směšnej, to není ani herec z kategorie "céééé". Ono už stačila ta dementně natočená scéna znásilnění - a bylo jasné, že Goth je totální loser režisér. Celkově to smrdí korunou. Pár lidí běhá po poušti, vypadá to lacině a přitom to mělo rozpočet 17 mega? Jako za co, proboha? Jediné, co mě zaujalo byly občasné, krvavé - eR-kové záběry, ale to je tak všechno. Asi popřemýšlím nad přehodnocením nějakých svých "odpadů", co jsem zde udělil. Občas jsem si vzpomenul i na Bloodrayne, ale i Uwe Boll měl tak 100x navrch...Pryč s tím, je to břečka.