Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (397)

plakát

Anvil! The Story of Anvil (2008) 

Perfektní dokument se vším všudy. Inspirace Wrestlerem je očividná (nebo naopak?). Ovšem nálepku "nejsmůlovatější skupina všech dob" si Anvil zaslouží. Pokud neudělala komerční průlom v 80.-tých letech, tak dnes už těžko. Ale je fascinující vidět Lipse, jak se nevzdává v jakékoliv situaci. Šokující je vidět, jak se zachovají (spíš nepřekvapující) k Anvilům v Praze. Nechybí ani rozhovory s Arayou, Ianem, Lemmym, Ulrichem.... A nechybí emoce, ty nehrané. Dlouho jsem neviděl upřímnější dokument, na jehož závěru je přece jen určité blýskání na lepší časy, i přes všechny prohry..-

plakát

Metallica: Some kind of monster (2004) 

Plný počet, pánové mi nedali na výběr. Perfektní dokument, odhalující okolnosti vzniku alba "St.Anger". Hetfield se léčil ze závislosti na alkoholu, skupina album natáčela neskutečně dlouho, vyhazov Newsteda....Čím dokument zaujal byla přítomnost emocí-Ulrich naplno řekne Hetfieldovi, že se chová jako čurák (!!!), občas jsou vidět slzy...Ale jako nejsilnější moment beru sezení Ulricha a Mustainea z Megadeth. Od zrzounka Dave bych nečekal, že se málem rozbrečí z fasktu, že se svou kohortou hrál vždy druhé housle. Nic proti Megadeth-jejich alba jsou parádní. Doporučuji skouknout.

plakát

(1998) 

Závěrečná otázka: "A teďka 748 děleno 238, mám to! Jaká je odpověď?" Tak si to spočítejte...

plakát

Normal (2009) 

Normal mě tedy nezaujal. Modrý filtr, asi to mělo vypadat stylově. Dáša se tam objeví jen na chvíli a její herecké výkony nepřesvědčivé. Celé mi to připomínalo Mlčení jeňátek, až na to, že vraha (zde Kňažko) zpovídal chlap (Pavel Gajdoš). On celkově Kňažko se snaží být odměřený, ale moc jsem mu toho vraha tedy nevěřil. Celým snímkem probleskují tvrdší řeči ohĺedně sexu a znásilnění (úchyláci si docela užijí), ale nějak mě to celé nezaujalo. Naštěstí to skončilo aspoň včas...

plakát

The Haunted World of El Superbeasto (2009) 

Nádhera, paráda. Zombieho styl v animáku a podle mého gusta. Rozhodně nejlepší film, co točil Robík. Kvanta humoru, náckové, zombíci, nahotinky, sprostý humor, nemá to chybu. Nic pro děti do 18 let. Ostatní se pobaví ale maximálně. Takovýhle "cool" film (v tom pravém smyslu) tu chyběl. Palec nahoru, Robe.

plakát

Kajínek (2010) 

A víte, co? Mně je teď úplně ukradený, jestli se Jákl řídil "dle skutečnosti", nebo si nějaké skutečnosti upravil. Kájínek je kvalitně zpracovaný film, kvalitně natočený (Jákl evidentně koukal mnoha rejžům pod ruce) a je rozhodně sovnatelný se zahraniční prčodukcí. Náš národ umí natočit komedie, souhlas a kvalitní k tomu, ale když se jedná o thrillery/horory, tak tam to působí amatérsky. Jákl si s tím poradil "levou zadní" a výsledek je drsný a přesvědčivý. Celkové vyznění snímku je o tom, že Kájínek je nevinen, ale kdvo vlastně ví, kde je pravda? ---

plakát

Temné lesy (2003) 

Norsko je líhní black metalu. V uších mi pořád zněl, když jsem hleděl na perfektně snímanou lesní krajinu.. Nádherný, atmosférický horor, kdy se dostavuje ten nepříjemný pocit, který u hororu očekávám-že vács NĚKDO sleduje. Shyamalan ať si vezme ponaučení. Skupinka lidí přebývá ve srubu, až u rybníka narazí na prázdný stan a ve vodě objeví mrtvolu ženy...Co se odehrává dál je čisté psycho a útok na primární pudy. Nic jsem nevěděl, až na konci se vše vysvětlilo. Nutno přiznat, že konečné vysvětlení je slušné, ale má jeden aspekt, který nedává moc logiky. Jinak spokojenost a jen tak dál. Z TOHOTO se měl stát spíš kultovní snímek, oproti takové Blair Witch.

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 

Když na mě v roce 2011 vybafne horor s dialogy typu:"Tak se rozdělíme, ty půjdeš tam, já tam....", tak se vracím strojem času o dost let zpátky. Gore efektů je dost (některé ale už zavánějí úchylností-viz. dlouhá, porcovací, stolová scéna), logika tu chybí (proč ta prsatá blondýna se v jeden okamžik chová humánně, aby jen za pár okamžiků chtěla nepříčetně vraždit??) a sexu je nadbytek. Na průměr tzo nemá ani náhodou, nehledě na to, že už je trh přesycen podobnými teenager-vyvražďováky. Chce to změnu a zimní prostředí to nevylepší.

plakát

Chaos (2005) 

Já jsem opravdu nekoukal na "Zelené peklo 2:Příběh poldů"? To se divím. Absoultní chaos njen v názvu, ale hlavně ve scénáři, kdy se nás tvůrci snaží do poslední chvíle přechytračovat, co to jde. Wesley a Jason, říkal jsem si, že tyhle crossovery bývají povedené, ale jsem zklamán na celé čáře. Měl to být trhák, ale mě to zklamalo. Wesley, v roli padoucha, je nad věcí a tahá poldy za nos, ale výsledek je nepřesvědčující.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Ježiši. Absolutně nic se nezměnilo. Kdo měl rád předchozí díly, oblíbí si i "Probuzení". Vadilo mi v podstatě jen pár věcí-moc společných paralel s Resident Evil (Selene se probudí v laboratoři, svlečená k tomu, občasné kamerové nájezdy, když vyhodí zbraň ke kameře, lidé oblečení do mundůrů podobných společnosti Umberella.....). Další díl bude, podle výdělků a může být v podstatě o čemkoliv, stejně jako tento. Prostě se bijeme, řežeme, má to spád, ale minimum důvodů, proč rozvíjet děj nějak extra kupředu (i přes výskyt dcery Selene). Kate to sluší, všechno klape, rutina je všudypřítomná a debilní pasáže (viz.: výtahová, padající scéna) taky nechybí. I přesto to šlape slušně, takže slušný průměr.