Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Nezajímá mě historická nesrovnalost, ani nesmyslnost přezdívky Španěl. Tento velkofilm má pro mě vše, co by měl mít. Můžu udat výcuc toho pro mě nejlepšího - výborná práce Ridleyho Scotta, vynikající výkon R. Crowa, bezkonkurenční hudba, chytlavý příběh, děj, atmosféra, dojímavost. Russell mi sem parádně zapadá. Přiznávám, že hodnotím z velké části z pohledu ženského - považuji za jeho životní roli. Celkově na mě ten příběh působí i přes námět překvapivě strašně klidně, nenuceně. Všechno mu prostě žeru do poslední chvilky a nejsem rozčarovaná z toho, že na konci je opravdu konec - Maxima. V tomhle případě bych normálně ronila slzy nad tím, že umřel a nežil až dodnes, ale mnohem dojemnější je to smíření se smrtí. Opravdu nemám co vytknout a ráda se k němu vracím a vracet budu.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Prostě a jednoduše. Judgment Day je pro mě něco, na co se nezapomíná. Bavil mě před lety, baví mě dodnes. Z mého pohledu na Camerona už nedokáže nikdo obstojně navázat. Možná škoda, možná ne, protože i díky tomu se z Terminátora v jeho podání stal fenomén.

Těžká váha

Těžká váha (2005)

5* a nemám k tomu co říct. Snad jen - strhující životní příběh, výborné zpracování, líbivá hudba a v neposlední řadě dokonalý Crowe

Harley Davidson a Marlboro Man

Harley Davidson a Marlboro Man (1991)

Tak od tohodle frajera bych se svést nechala. Mickey Rourke v životní formě, prostě klaďas. Kam se hrabou dnešní akčňáky bez atmosféry plné přemrštěných triků s rádoby hrdinama stylu Jason Statham apod. ? Díky za sexy týpka, mašiny, vydřený svaly, bezchybný hlášky a hlavně za tu béčkovou nálepku, která pro mě béčková vůbec není! Tohle je prostě má srdeční záležitost.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Poslední mohykán, to je pro mě vynikající Daniel Day-Lewis, nádherné přírodní scenérie, silný a výborně natočený příběh a hlavně hudba, kterou strašně ráda poslouchám, když je mi ouvej.

V zajetí rychlosti

V zajetí rychlosti (2005)

Jeden z filmů, ke kterému se nesmírně ráda vracím. Pobaví, dojme, poučí...neskutečně odlehčený, decentní, srší pozitivní energií, výborný Anthony Hopkins, hudba... CO BY SE STALO,KDYBYS OTEVŘEL PUSU? STÁHLO BY MI TO KALHOTY Z PR.... :D

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Zasloužený plný počet - za úžasné Fincherovo zpracování, za úchvatnou Cate Blanchett, za hudbu a hlavně za to, že je to po delší době snímek, který sem vstřebávala nejen pár hodin, ale pár dnů a těším se, až ho uvidím znovu.